EXCLUSIV | Primul interviu acordat de Florin Bratu după plecarea de la Dinamo. Punct cu punct, ce regretă, cu ce rămâne, ce mesaje are pentru Nistor și Dănciulescu și cum a răspuns la întrebarea „vrei să revii?”

EXCLUSIV | Primul interviu acordat de Florin Bratu după plecarea de la Dinamo. Punct cu punct, ce regretă, cu ce rămâne, ce mesaje are pentru Nistor și Dănciulescu și cum a răspuns la întrebarea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Florin Bratu (38 de ani) s-a despărțit de Dinamo pe 23 septembrie, după câteva meciuri mai puțin reușite ale „câinilor” și după un conflict cu mijlocașul Dan Nistor, deși semnase cu o lună în urmă prelungirea contractului, până în 2020! Tânărul antrenor fusese numit în februarie 2018 la conducerea tehnică a echipei din „Ștefan cel Mare” și a avut rezultate bune în play-out-ul sezonului trecut – 11 victorii, o remiză și două înfrângeri. Bilanțul din acest campionat: 3 victorii, o remiză și 5 înfrângeri.

Te-ai mai liniștit după plecarea de la Dinamo?
Da, normal. Eu am încercat ca din toată această experiență pe care am avut-o la Dinamo să iau numai lucrurile pozitive. Au fost destul de multe și vreau să rămân cu ele.

A fost o experiență pentru tine, chiar dacă s-a terminat cum s-a terminat.
A fost o experiență și un vis de-al meu devenit realitate, acela de a antrena Dinamo, chiar dacă a venit mai devreme decât mă așteptam. Am muncit foarte mult, am pus foarte mult suflet, au fost  foarte multe lucruri bune, dar și mai puțin bune, pentru că altfel nu se ajungea în situația de a pleca de la Dinamo. Dar am spus-o că vreau să rămân cu lucrurile pozitive și, sincer, am învățat enorm de multe în cele 8 luni.

„Am promovat tineri, am readus la Dinamo spiritul ofensiv”

Ce a fost bun?
Începând de la promovarea jucătorilor tineri. Am fost adus pentru asta, cunoșteam jucătorii tineri, am promovat mulți tineri, am redat echipei un spirit ofensiv. Într-adevăr, Dinamo a încasat multe goluri, dar, până la plecarea mea, avea una dintre cele mai bune ofensive din campionat, ați văzut ce a fost campionatul trecut în play-out. Cred că suporterii dinamoviști asta au așteptat: un Dinamo ofensiv, un Dinamo care să înscrie goluri. Am reușit acest lucru o perioadă bună, însă, din păcate, în ultimele două luni s-au întâmplat niște lucruri pe care le-am relatat după acel meci de la Iași și s-a creat acel dezechilibru peste care nu s-a putut trece. Și a trebuit să plătesc eu.

Ce ai reținut cel mai rău din experiența asta?
Nu cred că au fost lucruri foarte rele. Cred eu că în viitoarele mele experiențe mă va ajuta ce am învățat aici.

Ce îți reproșezi pentru ultima perioadă?
Că trebuia să iau niște decizii la momentul oportun și, din păcate, nu le-am luat, iar apoi s-au întors împotriva mea.

„Îi mulțumesc domnului Negoiță pentru încredere!”

Patronul ți-a reproșat ceva când ți-a comunicat că ești demis?
Nu, am plecat în condiții foarte bune cu domnul Negoiță și vreau să îi mulțumesc pe această cale pentru că mi-a dat această șansă de a antrena Dinamo la o vârstă fragedă pentru antrenorat. Vreau să îi mulțumesc pentru încredere.

Totuși, tu semnaseși prelungirea contractului cu o lună înainte. Atunci erai bun, iar apoi…
Asta este, e presiune mare la echipele mari, așa e și la Dinamo. Din păcate, nu au mai funcționat lucrurile și a trebuit să se schimbe ceva. Clubul a preferat să schimbe antrenorul. Am respectat asta și merg înainte. La echipele unde voi merge în continuare știu foarte bine acum ce trebuie să fac.

Acum la rece, după ce a trecut timpul, regreți că ai spus niște vorbe la supărare, după meciul de la Iași?
Nu regret absolut deloc, îmi asum, e exact ce am gândit după meci, dar și înainte. S-au întâmplat niște lucruri care au destabilizat echipa, așa am simțit, așa am făcut și nu îmi pare rău.


Bratu, alături de Salomao, unul dintre puținii jucători care n-au avut evoluții oscilante la Dinamo FOTO Dragos Pascaneanu (Mediafax)

„Nu e corect ca doar antrenorii să plătească”

Impresia din afară este că Nistor a câștigat și tu ai pierdut…
Poate că așa se vede, dar de multe ori în fotbal antrenorii sunt cei care plătesc și nu știu dacă este foarte corect.

Am citit în Fanatik că ai pierdut vestiarul când ai țipat la Katsikas în pauza meciului cu Hermannstadt..
Am țipat la Katsikas? (râde)

Da, că s-au supărat jucătorii.
Nu, nu am țipat la jucători. Dau indicații, încercăm să căutăm soluții, nu mă duc să țip la jucători. Puteți să îl întrebați pe Katsikas. E un jucător de care m-am legat mult. Când am ajuns la Dinamo, el nu juca, nu era titular, la mine a jucat titular. A avut perioade în care a jucat bine și perioade în care a jucat mai puțin bine. Să țip atât de tare, încât să se sperie Katskias la 1.92…

A rămas prieten cu Dănciulescu

Cu Dănciulescu în ce relații ai rămas?
În relații de prietenie. Am văzut că și-a găsit un alt angajament, îi urez mult succes și sper să se regăsească mult mai bine acolo și să fie liniștit din punct de vedere sufletesc.

Am văzut că te-a deranjat că și-a anunțat plecarea ded la Dinamo chiar înaintea meciului de la Iași.
Am spus că a fost o declarație neinspirată.

V-ați reglat după aceea.
Da, am vorbit după aceea fără niciun fel de problemă.

Am văzut că l-a încurajat și pe Nistor după plecarea ta, la meciul de la Brăila. Era în relații bune cu Nistor.
El tot timpul a fost în relații bune cu jucătorii, lucrul acesta este de admirat, pentru că a fost de multe ori interfața între partea administrativă și echipă.

Pe Dinamo unde o vezi cu actualul lot, cam pe ce loc?
Este important dacă vor reuși să câștige la Botoșani. Trebuie să lege 2-3 victorii, trebuie să acumuleze puncte, pentru că altfel va fi din ce în ce mai greu. În momentul de față, Dinamo are un lot care poate emite pretenții pentru un loc în play-off.

Tu mai simțeai nevoia de ceva jucători, vorbiseși cu conducerea pentru la iarnă?
Mai era foarte mult timp până la iarnă, dar în funcție de poziția pe care ne clasam și dacă jocul ne dădea speranțe că putem obține mai mult cu siguranță că aveam sprijinul lor.

„O iau de la capăt. Vreau să muncesc!”

Ce faci în continuare, ceva oferte?
Deocamdată, mă odihnesc și, când va apărea ceva care să mă provoace într-adevăr, îmi doresc să o iau de la capăt. Îmi doresc foarte mult să muncesc, îmi doresc foarte mult să acumulez și îmi doresc foarte mult să demonstrez în această meserie grea, dar provocatoare pentru mine.

Ai accepta o nouă propunere de la Ionuț Negoiță peste un an, doi sau mai mulți?
De ce nu? Pe viitor poate vor fi cu totul și cu totul altele datele problemei.

Lui Nistor îi vezi un viitor la Dinamo?
Da, Nistor și-a prelungit contractul. Trebuie să își găsească liniștea interioară și să fie cu capul doar la fotbal. Este un jucător cu calitate, un jucător pe care eu l-am plăcut foarte mult. Din păcate, a fost acea perioadă în care el era foarte afectat de acea ofertă (n.r. – de la FCSB) și practic a fost pierdut, dar cred că poate ajuta Dinamo pentru că are calitatea fotbalistică.

Are și calitate de echipă națională? Am văzut că selecționerul Cosmin Contra nu prea îl agreează…
Nu știu, calitate fotbalistică are, mai departe antrenorul care e acum la Dinamo e în măsură să spună în ce stadiu se află și dacă merită să fie la echipa națională.

E posibil să îl vedem la FCSB până la urmă?
Nu știu ce se întâmplă acolo. Dacă și-a prelungit contractul, bănuiesc că va rămâne la Dinamo.

Să încheiem cu ceva pozitiv, despre viitorul lui Dinamo?
Viitorul lui Dinamo… Eu îmi doresc foarte mult să îi văd în play-off, pentru că și eu, dar și echipa, ne fixasem acest obiectiv. Din păcate, în ultimele meciuri nu s-au reușit rezultate bune. Începusem bine campionatul, dar micile nesincronizări au făcut să nu mai reușim acea perioadă bună și să apară și alți factori despre care am vorbit mai devreme.

Cu Claudiu Niculescu ai reușit să vorbești? De fapt, el a vorbit cu tine?
Da, am vorbit. M-a întrebat despre echipă, am reușit să îi dau câteva coordonate despre echipă, sper să îl ajute și îi urez mult succes lui Claudiu, pentru că are nevoie la Dinamo.

I-ai spus ce ți-a zis și ție Contra despre Nistor?
Ce să-i mai spun, că am declarat în public…

 

Florin CARAMAVROV / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai…
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…