EXCLUSIV: Primul cap căzut după haosul provocat de barajul de menţinere în Liga 1! Dumitru Costin a demisionat din CEx

14 aug 2013 17026 afişări Liga 1
EXCLUSIV: Primul cap căzut după haosul provocat de barajul de menţinere în Liga 1! Dumitru Costin a demisionat din CEx

Dumitru Costin, omul care a "inventat" barajul de menţinere în prima divizie, câştigat pe teren de Rapid, însă anulat ulterior de o decizie TAS şi-a anunţat astăzi demisia din Comitetul Executiv al FRF.

Arătat cu degetul de Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a obligat forurile interne să excludă Rapidul din Liga 1 şi să ofere Concordiei Chiajna locul rămas vacant, preşedintele AFAN a decis astăzi să renunţe la postul deţinut în CEx.


Gestul lui Dumitru Costin vine la şapte zile după ce 20 de fani ai Rapidului au intrat în greva foamei, în semn de protest faţă de hotărârile luate de FRF şi LPF şi de modul în care Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir conduc fotbalul românesc.

"Niciuna dintre soluţiile care s-au aflat pe masa de lucru la Comitetul Executiv nu ar fi fost conformă cu rezoluţia TAS. LPF propusese menţinerea Rapidului în Liga I, în timp de FRF propusese rămânerea primei de sub linie, adică a Chiajnei. Soluţia la care ne-am oprit până la urmă era cea care rezolva situaţia pe cale sportivă, pe teren, printr-un meci între cele două", declara Dumitru Costin după decizia TAS.

"Am susţinut şi am votat împotriva propunerii făcute de Dumitru Costin, aceea de a se disputa barajul. Din păcate, au fost şapte voturi la unu şi majoritatea decide, aşa că am dat drumul hotărârii"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Propunerea a venit de la sindicate, nu de la mine. Altădată să se ţină cont de propunerile Ligii. Dacă punem oamenii de la fotbal feminin sau de la sindicate să aleagă pentru LPF, atunci nu e în regulă"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.