EXCLUSIV | Primarul Mihai Chirica, laude la adresa lui Mihai Teja după remiza de la Cluj. Ce spune edilul oraşului Iaşi despre finanţare şi refacerea terenului din Copou

17 iul 2019 1743 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Primarul Mihai Chirica, laude la adresa lui Mihai Teja după remiza de la Cluj. Ce spune edilul oraşului Iaşi despre finanţare şi refacerea terenului din Copou
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a lăudat jocul Politehnicii din primul meci oficial al acestui sezon al Ligii 1, cel din Gruia, cu campioana CFR Cluj. Edilul-şef a afirmat că jocul prestat de echipa lui Mihai Teja a fost mai bun decât rezultatul înscris în final pe tabelă: 1-1.

”Jocul a plăcut mai mult decât rezultatul şi confirmă oarecum stilul antrenorului Mihai Teja, pe care îl felicit. Şi vreau chiar să îi mulţumim pentru că nu prea ne făceam pronosticuri pozitive pentru meciul de la CFR, în condiţiile în care jucam cu campioana. Dar uite că s-a întâmplat minunea şi am lăsat o imagine frumoasă în primul meci. E drumul pe care trebuie să meargă echipa mai departe. Poate că în acest fel şi dragostea faţă de echipă va fi mult mai vizibilă, mă refer la cei care ar putea contribui efectiv la susţinerea echipei. Iubitorii de sport şi cei care pot deveni parteneri ai Politehnicii au văzut meciul cu ochi buni”, a declarat primarul Mihai Chirica.

”Nu este o presiune, ci o normalitate”

Primarul Iaşiului s-a referit şi la situaţia terenurilor de antrenament pe care municipalitatea le reamenajează în această perioadă, la insistenţele lui Mihai Teja.

”Mihai Teja nu a pus nicio presiune. Este o normalitate să-ţi doreşti o bază de pregătire pe marginea căreia să poţi face performanţă. Terenul 2 din Copou este aproape gata, cel sintetic la fel. Dacă gazonul de pe terenul 2 se comportă bine şi ne creează şi premisele că-l putem face într-un timp util, astfel încât echipa să nu fie nevoită să joace mult în afara Iaşiului, luăm în calcul să refacem şi suprafaţa de joc de pe terenul mare. Asta înseamnă inclusiv refacerea instalaţiei de încălzire, care în principiu este, dar trebuie verificată mai atent şi repusă în stare de funcţionare. Anul trecut a funcţionat pe jumătate de teren, dar din cauza lucrărilor la teren s-au mai înţepat cablajele”, a mai spus Mihai Chirica.

Acesta a promis sprijin financiar echipei din Copou în continuare: ”Consiliul Concurenţei a fost la Iaşi, o echipă coordonată de domnul Chiriţoiu, iar unul dintre subiectele discuţiei la întâlnirea noastră a fost finanţarea sportului în general. Aşteptăm un punct de vedere de la domnia sa şi de la echipa pe care o coordonează. Am dezbătut aproape două ore în lung şi-n lat care ar fi variantele prin care să putem susţine sportul. Fotbalul profesionist este într-un conflict de interese atunci când vorbim de finanţare din fonduri publice. Şi nu doar fotbalul, ci orice alt sport profesionist. Dar dânsul are prevăzute şi câteva nişe prin care se poate acţiona şi ne-a explicat care sunt acele nişe. Noi nu susţinem sportul ca şi acţiune profesionistă, ci susţinem interesul public al oraşului. Şi putem găsi soluţii din acest punct de vedere. Semnalul este unul pozitiv şi necesar în acelaşi timp din partea Primăriei. Banii vor veni în această jumătate de campionat. Iar dacă portiţele legalităţii ne permit şi putem face acest lucru, ne putem gândi la orice soluţie de suplimentare a fondurilor”.

”Mă bucur că tot ce s-a vorbit la prima întâlnire cu domnul primar prinde contur. Terenul sintetic şi terenul 2 sunt aproape gata, deja este în proiect şi terenul mare. Este un lucru nomal. Nu am pus presiune pe nimeni. Eu am spus doar că performanţa se construieşte prin lucruri normale. Jucătorului de fotbal trebuie să-i pui la dispoziţie terenuri şi minge, condiţii, pentru a obţine performanţă. Vedem prin Simona Halep cât de important este sportul. Este un ambasador extraordinar al unui oraş sau al unei ţări”, a fost reacţia antrenorului Mihai Teja.

Terenul 2, aproape gata

Antrenorul Mihai Teja a declarat în repetate rânduri după venirea la Poli Iaşi că dacă terenurile de antrenament nu vor fi refăcute, va pleca din Copou. În consecinţă, lucrările la terenul 2 din Copou au demarat imediat şi sunt aproape finalizate, la fel stând lucrurile şi cu terenul sintetic construit în parteneriat cu FRF.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.