EXCLUSIV - Prima reacţie a oficialilor Stelei după interesul manifestat pentru Ciprian Tătăruşanu

29 dec 2013 18469 afişări Liga 1
EXCLUSIV - Prima reacţie a oficialilor Stelei după interesul manifestat pentru Ciprian Tătăruşanu

UPDATE 14:30 Jucătorul lui PAOK Salonic, Costin Lazăr, a vorbit pentru ProSport despre ştirea apărută în presa greacă despre un presupus transfer al lui Ciprian Tătăruşanu la Olympiakos Pireu.

"Pentru el este foarte bine să se transfere la Olympiakos Pireu. Este un portar bun, un profesionist adevărat, iar dacă va avea aceleaşi evoluţii bune nu va avea nicio problemă să devină titular la Olympiakos", a spus internaţionalul român pentru ProSport. 


Presa din Grecia a anunţat trecerea din iarnă a lui Ciprian Tătăruşanu la Olympiakos, portarul titular al Stelei urmând să plece liber de contract de la Steaua pentru un salariu anual de 500.000 de euro. Helmut Duckadam, preşedintele de onoare al Stelei, crede că suma speculată de greci în ceea ce priveşte salariul este mult prea mică pentru valoarea lui Tătăruşanu. ”Eroul de la Sevilla” spune pentru ProSport că Steaua trebuie să caute soluţii de înlocuire în străinătate, Niţă şi Cojocaru fiind încă necopţi penttu a face faţă în Liga Campionilor.

Domnule Duckadam, grecii se laudă că l-au luat pe Tătăruşanu. Spun că pleacă liber de contract, în vară, la Olympiakos pentru un salariu de 500.000 de euro pe an. E o variantă bună pentru el?

Am citit şi eu la voi pe site de dimineaţă. Olympiakos e o echipă de Liga Campionilor, din punctul ăsta nu e rău, dar salariul despre care s-a vorbit, 500.000 de euro pe an mi se pare mic. Eu mă aştept ca la valoarea lui Tătăruşanu să prindă un contract de la 800.000 de euro în sus. E titularul campioanei, al echipei naţionale, totuşi. Dar ştiţi cum e, dacă pleacă liber de contract poate că are o primă de instalare mare.

Ar fi fost mai bine să îl vândă Steaua acum?

Nu cred că era o mai bună afacere ca Steaua să îl vândă în iarna asta ca să obţină şi ceva bani pe el. Miza e câştigarea campionatului, nu 1-2 milioane pe care le puteai obţine acum. El sau Bourceanu te ajută să câştigi campionatul şi accesezi banii din Liga Campionilor.

”Nu există în România portari precum Tătăruşanu”

Există soluţii interne la Steaua sau în Liga I pentru înlocuirea lui?

În România nu mai există portari cu valoarea, maturitatea şi experienţa lui Ciprian. Avem portari talentaţi, tineri, dar cu experienţa şi valoarea demonstrată de el nu avem. Nici la Steaua nu există soluţii, avem doi portari tineri şi talentaţi, pe Niţă şi pe Cojocaru, dar ei nu au experienţă în Liga Campionilor. Ar trebui un portar cu experienţă pe lângă care să crească cei doi.

Cum vedeţi valoarea lui Tătăruşanu în comparaţie cu Felgueiras?

Probabil că Felgueiras este cel mai bun portar din România, după Tătăruşanu, însă discuţia e degeaba pentru că nu poţi să îl iei. E legat de CFR Cluj şi are un salariu foarte mare acolo. Cei de la noi de la Steaua care se ocupă de transferuri probabil că vor trebui să se orienteze în străinătate pentru soluţii.

Când credeţi că va fi Valentin Cojocaru suficient de matur sau de experimentat pentru a fi titular la Steaua?

Sigur, sunt portari foarte talentaţi şi la 20-22 de ani, dar Cojocaru ar trebui să joace cel puţin un sezon, două în Liga I. Meci de meci! La el aici e marea problemă, că n-a apucat să joace. Neavând echipa a doua, el nu a mai jucat constant ca să prindă încredere şi experienţă. El e foarte talentat, a arătat-o şi în UEFA Youth League, dar e altceva acolo, sunt jucători de vârsta lui. Când joci contra unui Torres, contra unui Mata, e altceva. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.