EXCLUSIV | Portar american la Poli Iaşi, recomandat de Liţă Dumitru. Are doar 18 ani şi peste doi metri înălţime

10 ian 2019 4650 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Portar american la Poli Iaşi, recomandat de Liţă Dumitru. Are doar 18 ani şi peste doi metri înălţime
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Preşedintele clubului Politehnica Iaşi, Adrian Ambrosie, şi antrenorul Flavius Stoican nu au revenit acasă cu mâna goală din Statele Unite ale Americii, acolo unde au petrecut Crăciunul şi Revelionul. Cei doi oficiali ai echipei din Liga 1 Betano s-au întâlnit peste Ocean cu fostul mare internaţional Liţă Dumitru, care antrenează de un an la un club de juniori din statul Atlanta. Dumitru, fost antrenor al Politehnicii Iaşi în urmă cu 19 ani, le-a recomandat ieşenilor un tânăr portar american în vârstă de 18 ani, dar şi un atacant ce urmează să împlinească 18 ani.

Jacob Samnik va ajunge la Iaşi în zilele următoare, urmând să se pregătească sub comanda antrenorului cu portarii de la Centrul de Copii şi Juniori al Politehnicii, Nelu Câmpeanu.

”Copilul este foarte talentat. Tatăl lui l-a adus la noi la academie de mult timp, iar eu când am venit aici l-am găsit. I-am spus să facă antrenament special cu noi şi atunci el poate ajunge în România sau să prindă alte echipe din alte campionate. El m-a ascultat, a venit şi s-a antrenat cu noi, a mai fost şi prin Spania şi s-a antrenat o lună şi jumătate, a fost şi în România, la Iaşi, dar nu aveau cum să-i facă contract, pentru că era minor. Mai am un atacant foarte bun, are vreo 18 ani, dar aşteptăm să-i iasă actele. E un fotbalist foarte bun, care poate să ajute Iaşiul. Flavius Stoican l-a văzut”, a declarat, pentru ProSport, fostul internaţional Liţă Dumitru.

Ambrosie: ”Îl aducem pe Samnik la echipa de juniori”

”În Statele Unite ne-am întâlnit cu Liţă Dumitru, care antrenează în statul Atlanta. Dânsul ni l-a recomandat pe portarul american Jacob Samnik, un copil de 18 ani foarte talentat, de perspectivă, înalt de peste doi metri. L-am mai avut la Iaşi în vară, dar atunci nu era încă major şi nu puteam face documentele. Îl aducem pentru echipa de juniori, se va pregăti sub bagheta lui Nelu Câmpeanu şi sperăm ca în viitor să facă saltul la echipa mare”, a declarat preşedintele executiv Adrian Ambrosie.

Nelu Câmpeanu, antrenor cu portarii la Centrul de Copii şi Juniori al Politehnicii, are încredere în calităţile americanului Samnik: ”Este un portar de perspectivă, are un fizic bun, peste 2 metri, bine proporţionat, braţe lungi, dornic să ajungă un portar mare. Îl aştept la antrenamente, îl voi pregăti şi sperăm ca în viitor să facă saltul la echipa mare”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.