EXCLUSIV | Politehnica Iaşi e legată de Horia Sabo. Rezilierea unilaterală a contractului cu "finanţatorul" este interzisă | ACTUL de asociere

4 dec 2018 3452 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Politehnica Iaşi e legată de Horia Sabo. Rezilierea unilaterală a contractului cu "finanţatorul" este interzisă | ACTUL de asociere 7 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/17748575/9/contract-poli-iasi-horia-sabo-1.jpg
  • Directorul general al clubului Politehnica Iaşi, Horia Sabo, este în "război" cu şefii grupării din Liga 1 Betano, nu mai e dorit la echipă nici pe primarul Mihai Chirica, însă stă liniştit. Contractul de asociere pe care îl are cu clubul are clauză în care e specificată că rezilierea unilaterală a contractului este interzisă. Cel puţin până la finalul actualului sezon, în care Poli trebuie să termine pe minim locul 9, Sabo e "legat" de echipă.

ProSport a intrat în posesia contractului de asociere dintre Asociaţia Club Sportiv Politehnica Iaşi şi Horia Sabo (vezi facsimil), cu dată de intrare în club 8 iunie 2018. Se specifică aici, în mod clar, faptul că această înţelegere scrisă nu poate fi reziliată în mod unilateral de niciuna dintre părţi, la capitolul 5.2.3, pagina 4: „Denunţarea sau rezilierea unilaterală a prezentului contract este interzisă”. Ceea ce, în traducere liberă, înseamnă că Horia Sabo nu poate fi dat afară de la clubul din Copou, chiar dacă acest lucru este dorit tot mai insistent în această perioadă de Cosiliul Director, cât şi primarul Mihai Chirica.

Există şi nişte condiţii, bineînţeles. Omul de afaceri băimărean trebuie să asigure situaţia financiară necesară obiectivelor minime de performanţă, adică locul 9 în primul an (n.r. - la finalul actualului campionat) şi un loc de play-off la sfârşitul următorilor patru ani de contract. În ultimele trei sezoane trebuie să o ducă pe Poli în cupele europene. Dacă echipa se va clasa cel puţin pe locul 9 la finalul ediţiei 2018-2019, Sabo va rămâne în asociere cu Politehnica Iaşi şi în campionatul următor.

Primarul oraşului Iaşi, Mihai Chirică, a fost vehement acum câteva zile la adresa lui Horia Sabo: „Nu vreau să-l văd. Îl luăm şi-l aruncăm de aici”. Primăria pune la dispoziţie baza sportivă din Iaşi, dar nu e parte implicată în contractul de asociere dintre Asociaţia Club Sportiv Politehnica şi Horia Sabo,  ceea ce înseamnă că nici primarul nu îl poate expulza de la gruparea ieşeană pe omul de afaceri maramureşean.

Ca fapt divers, în finalul contractului de şapte pagini, la clauza de confidenţialitate, cel care dezvăluie orice condiţii din acest act, fără împuternicirea scrisă a semnatarilor, trebuie să achite o penalitate de 100.000 de euro plătibilă imediat de către partea în culpă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.