EXCLUSIV | Păcatele lui Ianis de dinainte de a eşua la Fiorentina: "Dacă făcea asta..." Fiul lui Hagi, sfătuit cum să gestioneze interesul venit din partea lui Becali

15 ian 2018 5486 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Păcatele lui Ianis de dinainte de a eşua la Fiorentina: "Dacă făcea asta..." Fiul lui Hagi, sfătuit cum să gestioneze interesul venit din partea lui Becali

Revenirea la Viitorul a lui Ianis a fost cea mai arzătoare dorinţă a lui Gică Hagi în această iarnă, odată cu deschiderea perioadei de transferuri. “Regele” şi-a recuperate băiatul uitat la Fiorentina Primavera, aceasta fiind o mutare salutată de Mihai Teja într-o intervenţie laProSport LIVE.

Ianis a jucat deja în primul amical, împotriva lui Galatasaray, scor 0-2, meci în care a fost decar: "Trebuie să ai meciuri în picioare. Să ai intensitate. Cred că Gică a făcut bine că l-a readus pentru a-i reda încrederea. Jucând meci de meci poţi să creşti, să te maturizezi. Ianis a pierdut un an şi jumătate de când e la Fiorentina. A jucat la echipa de tineret, dar nu e acelaşi lucru cu jocurile de seniori. Obiectivul e de a creşte jucători. A fost într-o pepinieră foarte mare, s-a antrenat cu jucători de renume", a declarat Mihai Teja la ProSport LIVE.

Ianis a făcut pasul la Fiorentina în vara lui 2016 şi a jucat doar 54 de minute la echipa mare: "Cu siguranţă că în Liga I e mai bine pentru el faţă de Fiorentina Primavera. Dacă juca la Viitorul înca un an, doi... şi avea performanţe individuale şi cu echipa atunci va pleca. Trebuia sa mai ramână. Nu ştiu ce cerinţe au cei de afară şi noi nu le îndeplinim. Mulţi spun că e de vină mentalitatea, că ne dorim puţin, că e un loc cald şi  ne mulţumim. Eu cred că e vorba de valoare... Gică Hagi şi Popescu au făcut performanţă! Daca ai valoare, talent şi dorinţa de a face ceva cu viaţa ta poţi. Depinde când pleci, una e la 19 ani, alta la 25 de ani. Deocamdată nu avem unii să fie titulari în Spania, Italia".

Imediat după ce Ianis a revenit în România, Gigi Becali a anunţat că îl doreşte la FCSB, iar după şase luni petrecute cu echipa acesta ar urma să fie vândut la Barcelona, totul făcând parte dintr-un plan al finanţatorului de a avea încasări record pentru România, până în 2028:" Cel mai bine ar fi să-şi revină fizic şi psihic ar fi bine să rămână la Viitorul. Ştie foarte bine ce are de făcut aici. Îi trebuie susţinere acum. Dacă se duce la Steaua şi nu joacă, e rezerva şi e dificil. Îi scade moralul. La Viitorul va juca, de aceea îl aduce Gică. Ianis are tehnică, itelingenţă de joc, a pus masă musculară, deci poate face faţă cu brio în campionatul din România. Asta e intenţia de a-l pregăti un sezon după care să plece în străinătate", a adăugat Teja. 

"Făra să vrea e un jucător despre care lumea vorbeşte, nu e uşor să fii băiatul lui Gică Hagi. Toata lumea te compară cu el. Cred în calităţile lui Ianis. E un pas foarte bun, îi redă ambiţia şi moralul pentru performanţă. Poate Fiorentina doreşte să-l împrumute şi Viitorul îi redă bucuria de a juca şi apoi italienii să-l ia înapoi. Am încredere în el".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.