EXCLUSIV | Oferta lui Gigi Becali pentru Edi Iordănescu. Finanţatorul FCSB îi promite un super-mijlocaş din Liga 1 şi îi oferă o sumă uriaşă antrenorului de la Mediaş

17 mai 2019 13145 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Oferta lui Gigi Becali pentru Edi Iordănescu. Finanţatorul FCSB îi promite un super-mijlocaş din Liga 1 şi îi oferă o sumă uriaşă antrenorului de la Mediaş

Aducerea la FCSB a lui Edward Iordănescu este noua obsesie a lui Gigi Becali. Principalul finanţator al FCSB-ului îl vede pe Iordănescu, în acest moment antrenor al lui Gaz Metan Mediaş, drept omul care poate dezlipi eticheta de vicecampioană eternă, etichetă lipită de clubul care a terminat pe locul secund ultimele patru ediţii de campionat. Pentru atingerea obiectivului, Gigi Becali lucrează în acest moment pe trei planuri diferite. Sursele ProSport indică faptul că latifundiarul a pus lucrurile în mişcare după cum urmează.

Retragerea lui MM Stoica, mesaj public şi vizibil

Recent, Mihai Stoica şi-a mărturisit public intenţia de a nu mai fi, pe viitor, parte a staff-ului vicecampioanei care ocupă un loc pe banca de rezervă. Deşi argumentată de Stoica, mişcarea este de fapt una comandată de Becali. În primă fază, ea este menită să îi asigure o linişte lui Iordănescu, cel care nu a făcut un secret de-a lungul timpului din faptul că nu este pe aceeaşi lungime de undă cu Mihai Stoica. Apoi, trecerea lui Stoica în tribună mai are menirea să sublinieze faptul că intervenţiile din lojă nu vor mai avea loc, ca până acum, prin intermediul telefonului mobil din buzunarul lui MM.

Transferul imposibil, posibil sub comanda lui Iordănescu

Poate cea mai importantă măsură luată de Becali pentru a-l convinge pe Iordănescu ţine de pregătirea unui nou transfer. Este vorba despre Dan Nistor, mijlocaşul lui Dinamo, cel pe care finanţatorul din Pipera îl va aduce la FCSB dacă Iordănescu îşi va da acceptul să semneze. Becali vrea să profite pe două planuri. În primul rând, Nistor este unul dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti din Liga 1 şi acoperă un post pe care FCSB a avut probleme reale în acest sezon, în special după accidentarea lui Mihai Pintilii. Apoi, fotbalistul este folosit şi ca momeală pentru Iordănescu, relaţia bună dintre cei doi fiind de notorietate. Edi Iordănescu a colaborat cu succes cu Nistor în perioada Pandurii, atunci când antrenorul a insistat pentru aducerea şi păstrarea fotbalistului care a fost liderul vestiarului gorjenilor după revenirea din Franţa, de la Evian.

Latura emoţională, complimentată de o clauză uriaşă!

Fără să fi negociat direct cu Edi Iordănescu până în prezent, Gigi Becali îşi pregăteşte terenul discutând aproape zilnic cu Anghel Iordănescu, tatăl antrenorului de la Gaz Metan. Atât Becali cât şi apropiaţii acestuia, prieteni comuni cu fostul selecţioner, insistă pe lângă Iordănescu senior pe ideea convingerii fiului să semneze cu FCSB. Între argumentele date, susţin surse apropiate celor implicaţi, sunt cele legate de lipsa de implicare directă în spaţiul tehnico-tactic, dar şi promisiunea semnării unui contract prin care Edi să fie protejat de clauze financiare importante în cazul în care patronul se implică. ”Condiţiile lui Edi sunt destul de dure, dar e posibil ca Becali să le accepte. Vrea să aibă o clauză de 1 milion de euro, clauză de reziliere unilaterală. Nu mai puţin, un milion! Plus alte clauze legate de implicare. La TV poate să spună ce vrea, pe Edi nu-l afectează, el vrea doar controlul total, absolut, asupra aspectului ce ţine de meseria lui”, susţin sursele citate.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.