EXCLUSIV | Mateuţ: "Lupescu reuşeşte când îşi pune ceva în minte". Ce spune fostul decar despre infrastructura din ţară. "De ce n-are Constanţa un stadion modern!?"

8 apr 2018 3439 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Mateuţ: "Lupescu reuşeşte când îşi pune ceva în minte". Ce spune fostul decar despre infrastructura din ţară. "De ce n-are Constanţa un stadion modern!?"

Alegerile pentru şefia FRF se apropie, iar oamenii importanţi din fenomen îşi expun părerile despre cum ar trebui să arate omul care conduce fotbalul românesc. Ionuţ Lupescu, unul dintre candidaţi, e susţinut de un grup de peste 40 de foşti mari fotbalişti din generaţii diferite, printre ei aflându-se şi fostul său coleg de la Dinamo şi de la prima reprezentativă, Dorin Mateuţ.

Fostul decar din Ştefan cel Mare, acum în vârstă de 55 de ani, vede în Lupescu omul potrivit pentru a câştiga alegerile programate pe 18 aprilie, la care mai candidează Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan.

"Cred în Ionuţ Lupescu datorită programului lui, l-am citit din scoarţă în scoarţă. Citiţi-l! Să-l citească toţi oamenii care vor vota, îşi vor regăsi acolo ideile pentru progresul acestui sport care ne-a făcut zile frumoase, a devenit datorită generaţiei noastre, o perioadă, sarea şi piperul unor zile în care nevoia de divertisment, de relaxare a oamenilor, era dată de meciurile noastre. Amintiţi-vă câţi oameni stăteau la casele de bilete, ce era pe 23 August, în Ghencea, la noi... Lupescu e trup şi suflet, el trăieşte pentru fotbal, îşi dă ultima picătură de energie. Ca pe teren. Era ambiţios şi echilibrat. Ponderat. Când îşi pune ceva in minte, el reuşeşte, aşa era şi ca fotbalist. Am vorbit cu Ionuţ, i-am zis că nu s-a băgat la ceva uşor, e o treabă grea dar trebuie sa benficieze de ajutor din toate părţile. În momentul în care ajunge acolo, din postura de preşedinte trebuie să implice şi politicul. Nu poţi tu, de unul singur, să te bazezi doar pe conexiunile de la UEFA", spune Dorin Mateuţ pentru ProSport.

Lansat la Corvinul de Mircea Lucescu, "Matteo" a jucat în România într-o perioadă în care şcolile de fotbal dădeau sportivi importanţi la foc continuu. Dar cluburile se bazau şi pe stadioane potrivite pentru vremea respectivă. Mateuţ susţine că în prezent politicul ar trebui să grăbească lucrurile în privinţa construirii unor arene în oraşele importante.

"Când vorbesc despre politic mă refer la construirea unor şcoli de fotbal în oraşele care au dat mereu jucători mari: Timişoara, Hunedoara,  Bacău. Acum ce văd? Câteva echipe prin Liga a doua, stadioane goale... Înainte erau republicanii care jucau în deschidere, e greu să mai ajungi la acel punct, unde a fost odată fotbalul, dar Ionuţ poate să schimbe, treptat, tot. Când vorbesc despre politic, mă refer şi la implicarea lui în infrastructură. Cum spunea şi Gică. De ce n-are Constanţa un stadion modern!?",a încheiat Mateuţ.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.