EXCLUSIV | Lucian Sânmărtean a refuzat oferta de la CSM Poli Iaşi, dar are un alt plan. Va lua o decizie finală în perioada următoare

7 sep 2017 11189 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Lucian Sânmărtean a refuzat oferta de la CSM Poli Iaşi, dar are un alt plan. Va lua o decizie finală în perioada următoare

La 37 de ani şi jumătate, Lucian Sânmărtean este printre cei mai curtaţi jucători din Liga I. Fără angajament de câteva luni, „magicianul” nu duce lipsă de oferte, iar mai multe echipe din prima ligă se bat pentru a avea privilegiul de a fi ultima bornă în cariera fostului internaţional. CSM Poli Iaşi se numără printre cluburile care i-au propus lui Sânmărtean un angajament pe final de carieră, dar şansele ca fotbalistul să-şi încheie cariera în Copou sunt extrem de mici, dacă nu chiar nule.

Lucian Sânmărtean a explicat pentru ProSport ce intenţii are pe final de carieră.

„Am avut discuţii cu mai multe persoane de la Iaşi. Am vorbit cu Eugen Trică, cu Flavius Stoican, cu preşedintele Adrian Ambrosie, le-am explicat care este situaţia mea. Eu fac acum antrenamente doar ca să mă întreţin. În momentul acesta aştept o ofertă de la un club de afară, iar dacă nu va apărea ceva, va fi greu să mai revin în Liga I. Dacă totuşi o voi face, voi merge la un club cât mai aproape de Bucureşti. Situaţia mea familială nu-mi permite să plec foarte departe de Capitală. Situaţia mea se leagă foarte mult de Bucureşti acum. Le-am spus acest lucru şi celor de la Iaşi. Dacă nu voi găsi o ofertă de afară şi nici aproape de Bucureşti, probabil voi agăţa ghetele în cui. E şi cazul ca la aproape 38 de ani să spui stop. E o vârstă la care trebuie să te gândeşti la retragere”, a declarat Lucian Sânmărtean.

Îi place proiectul din Copou

Fostul internaţional român apreciază proiectul din Copou şi este convins că echipa lui Flavius Stoican va avea un cuvânt de spus în actualul sezon. „E un super proiect la Iaşi. Am discutat mult şi cu preşedintele Adrian Ambrosie, ne-am întâlnit la Bucureşti, îmi place cum arată proiectul acolo. Sunt jucători de calitate, arată bine echipa”.

Ce spune despre ratarea calificării la Mondiale

Sânmărtean este convins că naţionala României nu duce lipsă de jucători de valoare, dar s-a ferit să indice un vinovat pentru ratarea calificării la Mondiale.

„Din păcate, am ratat o nouă posibilitate de a ajunge la un turneu final de campionat mondial. Păcat, pentru că avem jucători foarte buni. Nu ştiu dacă este cineva vinovat, pur şi simplu s-a ratat o calificare. Nu văd pe nimeni vinovat. Când nu ai rezultate, toată lumea trage în antrenor, în jucători… Cei din interior, de la Federaţie, ştiu mai bine ce este de făcut. Eu, din afară, mi-am dorit mult o calificare, dar nu a fost să fie”, a punctat Lucian Sânmărtean.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.