EXCLUSIV | Jucătorii Astrei sunt neplătiţi de patru luni, iar anunţul antrenorului nu-i linişteşte: "Vin banii, dar nu avem o zi anume"

7 apr 2019 1745 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Jucătorii Astrei sunt neplătiţi de patru luni, iar anunţul antrenorului nu-i linişteşte: "Vin banii, dar nu avem o zi anume"

Jucătorii Astrei Giurgiu au refuzat să se antreneze în urmă cu câteva zile, ca formă de protest. Ei sunt neplătiţi de patru luni, iar antrenorul Costel Enache a comentat situaţia la ProSport LIVE.

"La Astra e un grup responsabil. Ei ştiu că asta le e meseria, iar cei vechi au mai trecut prin mici probleme, aici la club, dar ştiu că până la urmă s-au rezolvat. E un moment delicat, în martie se încheie planurile de licenţiere pentru Liga 1, sunt cheltuieli mari şi nu e uşor să susţi o echipă la acest nivel...Dar, e problemă rezolvabilă. Cu siguranţă vin banii, dar nu avem o zi anume. În schimb, avem garanţia că se va rezolva în cel mai scurt timp problema. Din păcate, eu nu sunt la nivelul financiar să aduc bani de acasă, cum au făcut alţi antrenori şi oricum, nu cred că e cazul la acest club de aşa ceva", a declarat Costel Enache la ProSport LIVE.

Prima "victimă" în acest scandal a fost Claudiu Belu. Jucătorul urma să joace din vară la FCSB, dar a fost îndepărtat acum fiindcă şi-a cerut public să i se dea restanţele financiare: "Nu am venit eu cu ideea sau nu eu am decis eu să nu ne antrenăm, a fost o decizie a grupului. Nu numai eu nu aveam bani, toată lumea nu avea bani şi a fost o decizie luată împreună. Eu am vorbit cu impresarul meu, care luase legătura cu patronul clubului şi au hotărât că e mai bine aşa, decât să ajungem încă vreo două luni de zile la alte probleme. Vă daţi seama că, în proporţie de 90%, are legătură cu faptul că eu am semnat cu FCSB, pentru că, dacă prelungeam cu Astra şi eram în continuare jucătorul lor, probabil nu se ajungea la asemenea discuţii".

Poziţia oficială a Astrei a fost expusă imediat după afirmaţiile lui Belu:

"Clubul Astra Giurgiu doreşte să facă precizări necesare legate de situaţia drepturilor financiare, subiect pe care s-au făcut multe discuţii în necunoştintă de cauză.
 De comun acord conducerea, jucătorii şi antrenorul, au stabilit înainte de începerea play-off-ului,  ca primele aferente sezonului regulat să fie plătite la zi, iar în termen de o lună restanţele salariale.
 
- Chiar înaintea primului joc din play-off, s-au plătit primele
 
- Vineri 29 martie înaintea partidei de la Cluj, clubul a plătit suma de 480.000 de euro îndeplinind condiţiile financiare obţinerii licenţei UEFA .
 
-  În total în ultimele 35 de zile clubul nostru a achitat peste un milion de euro aferent obligaţiilor avute, pe care le va respecta, aşa cum a făcut-o de fiecare dată.
 
 În contradicţie cu această înţelegere, jucătorul Claudiu Belu a avut un punct de vedere diferit de cel al colegilor şi ţinând cont de situaţia sa contractuală cele două părţi, clubul şi jucătorul au decis rezilierea amiabilă a angajamentului care expira la finele actualului sezon.  Acesta are astfel posibilitatea să se pregătească alături de clubul cu care a anunţat deja că are un angajament valabil din  vară.
 
Cât priveşte celelalte acuzaţii care se aduc în această perioadă, multe dintre ele nefondate, nereale şi chiar rău intenţionate, le considerăm pur şi simplu ... făra sens", se arăta în comunicatul emis de giurgiuveni.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.