EXCLUSIV Ionuţ Chirilă, favorit să preia banca tehnică a lui Dinamo! VEZI toate detaliile şi cine e varianta de rezervă

30 iun 2011 9220 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV Ionuţ Chirilă, favorit să preia banca tehnică a lui Dinamo! VEZI toate detaliile şi cine e varianta de rezervă EXCLUSIV Dinamo şi-a găsit antrenor! Ionuţ Chirilă, favorit să preia banca tehnică a "câinilor"! VEZI toate detaliile şi cine e varianta de rezervă

Tergiversarea alegerii celui care îl va înlocui pe Ioan Andonepe banca lui Dinamo pare a fi aproape de final. Şefii lui Dinamos-au întrunit la finele săptămânii trecute într-o şedinţă maratonşi au ales, se pare, noul tehnician al "câinilor".

Acesta este Ionuţ Chirilă, antrenor pe placul tuturoracţionarilor, iar prezentarea oficială este programată pentrufinalul săptămânii, când este aşteptat să vină în ţară şi CristiBorcea!

Lista antrenorilor cu care Dinamo a tratat sau pe care i-a avutîn vedere în această vară este destul de amplă şi a avut strânsălegătură cu ceea ce se vehicula la nivel financiar în acel moment.Totul a pornit bombastic cu Victor Piţurcă, s-a trecut la Pustai,Selymes, Ionuţ Badea, s-a ajuns la Giunti, apoi la Ciobotariu, dar,în afara ultimului, niciunul nu a avut o înţelegere concretă curoş-albii. Acum, nici Ciobi nu mai are parte de credit, iar celcare va conduce echipa la începutul sezonului care vine este,surpriză!, Ionuţ Chirilă, fiul fostului mare cronicar sportiv IoanChirilă.

Propusde Borcea, aprobat de Badea şi Săvulescu
Numele lui Ionuţ Chirilă a fost prima dată pronunţat de CristiBorcea, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie.Susţinut şi de Mircea Lucescu, Chirilă a ajuns în nici o lună încapul listei cu antrenori pe care şefii dinamovişti o analizează.Chiar dacă pare oarecum picat din neant, profilul antrenoruluiIonuţ Chirilă a fost analizat asiduu în ultima perioadă deacţionarii dinamovişti. Ca plusuri s-au subliniat studiileefectuate la Coverciano, spiritul de dinamovist, dar şi faptul căpână la această vârstă a reuşit să acumuleze o experienţă care să-ipermită să conducă Dinamo. Cel mai important argument, însă, a fostcă salariul solicitat de Chirilă este unul extrem de mic, unulchiar mai mic decât al lui Ciobotariu!

Alternativăportugheză
Cu toate că varianta Chirilă e în proporţie de 90% stabilită,"câinii" au şi o alternativă. Dacă, din diverse motive, pistaChirilă ar cădea, roş-albii au la îndemână soluţia Jose ManuelMartins Teixeira Gomes.

Acesta este un tehnician portughez, care până la 40 de ani afost mai mult antrenor secund. În prezent este ajutorul luiJesualdo Ferreira la Panathinaikos Atena, pe care l-a asistat întrecut şi la FC Porto ori la Malaga.

16,6% esteprocentul victoriilor lui Chirilă ca antrenor în Liga I: treivictorii în 18 partide

"Sunt destul de surprins şi eu, astfel încât nu potemite o părere despre această veste", Tudor Chirilă,fratele lui Ionuţ şi fan dinamovist

"Nu pot declara nimic până nu e ceva clar cu Ionuţ laDinamo. Să aşteptăm să vedem dacă va fi numit, după care vomdiscuta", Mircea Lucescu, antrenor Şahtior Doneţk şiapropiat al familiei Chirilă

Ionuţ Chirilă a antrenat tineretul lui Dinamo de la începutulanilor '90, până în 2001. Printre alţii, i-a avut sub comandă peFlorentin Petre, Hîldan, Tararache, Marius Niculae, Mitea

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.