EXCLUSIV | Înghesuială la Piteşti: Hermannstadt ia în calcul plecarea de la Târgu Mureş şi a pus ochii pe arena unde joacă FCSB şi FC Argeş! Când va fi gata stadionul din Sibiu şi câte locuri va avea

9 dec 2018 12105 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Înghesuială la Piteşti: Hermannstadt ia în calcul plecarea de la Târgu Mureş şi a pus ochii pe arena unde joacă FCSB şi FC Argeş! Când va fi gata stadionul din Sibiu şi câte locuri va avea

Nou-promovata Hermannstadt joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureş, datorită faptului că arena din Sibiu este în proces de renovare, urmând să intre în ”galeria” celor mai moderne stadioane din România.

Preşedintele grupării sibiene, Teodor Birţ, nu a putut da un termen pentru finalizarea lucrărilor, dar spune că, de la începutul sezonului următor, echipa antrenată de Vasile Miriuţă va juca în mod sigur meciurile de pe teren propriu în Sibiu. În primă fază, oficialii finalistei Cupei României vor să asigure un număr de 7.000 de locuri pentru, urmând ca echipa să joace meciurile în paralel cu lucrările:

„Nu vă pot spune când o să fie gata, pot să vă spun doar că se lucrează. Ştiu că s-a demarat şi faza a doua, este la nivel de proiectare, au început lucrările. Sezonul următor, din vară, sigur vom juca acolo. Noi ne dorim să jucăm din acest campionat. Ideea era să se asigure un număr de 7.000 de locuri în tribună şi să putem juca în paralel cu lucrările. În vară sigur se vor face instalaţiile legate de suprafaţa de joc, va beneficia de instalaţia de încălzire şi vom avea şi nocturna asigurată”, a spus Birţ pentru ProSport.

Şeful grupării sibiene este sceptic în ceea ce priveşte mutarea încă din primăvară, dar spune că există şanse ca Hermannstadt să evolueze la Sibiu după finalul sezonului regulat:

”Noi ne-am fi dorit să jucăm din primăvară, aşa a fost iniţial discuţia, aşa a fost făcut graficul de lucrări. La discuţiile la care am asistat şi eu cu proiectantul s-a discutat să se încerce să se respecte numărul de 19.000 de locuri. În primă fază nu au fost luate în calcul lojele, dar acum am discutat şi de loje şi va rămâne acest număr de locuri, mi se pare un număr OK pentru Sibiu. Vor fi toate acoperite. Din vară în mod sigur vom juca la Sibiu. Noi ne dorim să jucăm de la reluarea campionatului, probabil nu vom reuşi chiar din februarie, probabil că şi din cauza timpului. În play-out sper să jucăm acasă”.

Pe un gazon nu foarte bun, Hermannstadt şi Dinamo au remizat, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureş, scor 1-1, prin golurile marcate de Petrişor Petrescu, respectiv Sergiu Hanca. Preşedintele grupării sibiene a remarcat starea suprafeţei de joc şi în calcul chiar o eventuală mutare a echipei, până când stadionul va fi gata.

Una dintre variante ar fi chiar stadionul din Piteşti, unde FCSB dispută jocurile de pe teren propriu: „Era îngheţat, cu apă deasupra, a fost groaznic (n.r. - gazonul de la Târgu Mureş). Vom vedea, în funcţie şi de timp, luăm în considerare să ne mutăm pe alt stadion, unde să fie încălzire. Cluj Arena, stadionul din Piteşti... variante sunt, sigur”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.