EXCLUSIV | Încă un caz bizar în Liga 1! O echipă ar fi acceptat condiţii de neconceput pentru aducerea unui atacant străin: ”Să nu intre în insolvenţă”. Dacă îl dă afară trebuie să plătească o sumă uriaşă

23 feb 2019 9777 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Încă un caz bizar în Liga 1! O echipă ar fi acceptat condiţii de neconceput pentru aducerea unui atacant străin: ”Să nu intre în insolvenţă”. Dacă îl dă afară trebuie să plătească o sumă uriaşă

Matias Exequiel Roskopf (21 de ani) era ca şi transferat la FC Botoşani, dar în cele din urmă a ajuns la FC Hermannstadt. ProSport a luat legătură cu Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, pentru a afla de ce argentinianul a semnat cu echipa sibiană. Totul s-ar fi oprit din cauza unei clauze de 400.000 de euro pe care era obligat să o plătească dacă îl dădea afară pe Roskopf.

FC Botoaşani s-a aflat în discuţii avansate cu Boca Juniors în ultimele săptămâni, dar totul a picat din cauza faptului că echipa din Liga 1 nu a acceptat aspectele contractuale impuse de finalista Cupei Libertadores. Roskopf ar fi venit fără bani de transfer, dar Boca ar mai fi păstrat 40% din drepturile fotbalistului. Mai mult de atât, ceea ce l-a nemulţumit pe Valeriu Iftime a fost un punct din înţelegere care prevedea că dacă Botoţani îl dă afară pe fotbalist, trebuie să achite o sumă de bani.

Boca păstra procente. Noi aveam 60%, ei 40%, dar aveau nişte condiţii destul de severe, mult prea dure pe care nu le-am acceptat. Ei voiau ca fotbalistul să nu plece de la mine fără 400.000 de euro. Asta dacă vreau să-l dau afară. Era ca şi cum îl vindeam. Dacă jucătorul era bine, eu nu puteam să-l concediez fără suma aceasta.

Eu am vorbit cu avocaţii mei, s-au uitat pe contract. Grilele de formare şi de promovare erau şi ele mari, 100.000 de euro, 200.000 de euro, nu ştiu. Ideea e că Boca nu mi-a spus la cât se ridică. În al doilea rând, eu am auzit că fotbalistul e bun, dar să îmi spui să plătesc dacă îl dau afară, e prea mult, pare deplasat”, a declarat Iftime pentru ProSport.

Matias Exequiel Roskopf a ajuns la FC Hermannstadt, dar patronul moldovenilor consideră că cerinţele contractuale ale Bocăi sunt aceleaşi. ”Dacă cei de la Hermannstadt au acceptat foarte bine, dar să nu intre în insolvenţă. Aşa se întâmplă în România. Cred că şi în cazul lor a fost la fel. Dacă ei şi-au permis să ia un fotbalist în asemenea condiţii, înseamnă că suntem în lumi diferite. Asta e opinia mea.

Noi l-am vrut pe Matias, asta şi-a dorit şi el. A plâns înainte să plece. Nu a fost vreo problemă în privinţa salariului. A lăsat din punctul acesta de vedere, dar nu puteam accepta aşa ceva”, a încheiat Iftime.

  • Sâmbătă, Roskopf a fost prezentat oficial de Hermannstadt

Atacantul a mai evoluat până acum la echipa secundă a Bocăi Juniors şi la CA Torque (Uruguay), unde a fost împrumutat anul trecut.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.