EXCLUSIV | Fotbalistul din lotul FCSB care a fost dus la psiholog. Dezvăluirile omului din conducere: "Era pierdut, era în lumea lui"

24 iul 2018 5849 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Fotbalistul din lotul FCSB care a fost dus la psiholog. Dezvăluirile omului din conducere: "Era pierdut, era în lumea lui" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Impresarul Bogdan Apostu a dezbătut, la ProSport LIVE, principala problemă a fotbaliştilor români în momentul în care fac pasul în afara ţării, iar exemple de jucători care au eşuat sunt din plin. Agentul a dezvăluit că România ar trebuie să implementeze cel puţin un psiholog la echipele de fotbal şi a dat un exemplu concret.  

Ca o paralelă cu ce se întâmplă în tenis, Simona Halep a progresat vizibil abia după ce a lucrat cu un mental coach care a reuşit să o pună pe picioare şi s-o înveţe cum să gestioneze momentele dificile de pe terenul de tenis. Iar Bogdan Apostu susţine că metoda ar da roade şi în fotbalul românesc: "Încă sunt echipe care mai produc tineri jucători. Nu pot spune că sunt mulţi jucători concentraţi într-un singur loc. În legătură cu jucătorii pe care-i reprezint nu cred că e o echipă la care să am doi jucători, sunt împărţiţi. De ce aceea eşuează tinerii fotbalişti când părăsesc România: e o problemă mentală, pentru că noi nu avem aşa ceva. Concret, la 14 ani dacă pleci în străinătate există un mental coach care face pregătire specială cu jucătorul, sunt fişe speciale pentru fiecare jucător în parte. Le spun exact unde trebuie să mai lucreze. Dar noi suntem departe de asta. Nici măcar iniţiativa asta nu o avem. Noi avem o problemă cu psihologul. Confudăm psihologul cu psihiatrul", a declarat Apostu la ProSport LIVE. 

Agentul a dat şi un exemplu concret de jucător care a reuşit să progreseze datorită psihologului. Apostu şi Daniel Benzar, în prezent la FCSB, au lucrat împreună la Acdemica Clinceni: : "Vă dau exemplul meu. Am fost conducător la Clinceni şi am avut psiholog, pe Edi Coman. Şi am crescut nivelul destul de mult. Am reuşit cu Benzar, cu Daniel Benzar. Era pierdut, era în lumea lui când a ajuns. Noi l-am descoperit la un trial, iar după două luni cu psihologul a progresat extraordinar şi a devenit unul dintre golgheterii noştri", a adăugat Apostu la ProSport LIVE.   

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.