EXCLUSIV E război la Vaslui! Porumboiu a rămas fără echipă. Patronul din acte: „Mi-au spart sediul și au furat documentele. Urmează să dea foc la club”

Autori: Catalin Muresanu, Marius Pitaru Publicat: 22 Jan. 2014, 07:56 Actualizat: 22 Jan. 2014, 12:18 Liga 1

Vasluiul lui Adrian Porumboiu nu îi mai aparține lui Adrian Porumboiu. După cum susțin și actele de la Registrul Comerțului, acționar principal al vasluienilor apare Ciprian Damian, cu 84% din acțiuni, restul de 16% fiind trecute în dreptul Consiliului Local. Fostul fin al lui Porumboiu, Damian se află acum într-un război neașteptat pentru multă lume la un moment dat cu omul de afaceri. Motivele nu sunt cunoscute, însă cert e că afirmațiile lui Damian sunt de o gravitate fără precedent.

  • Într-un dialog exclusiv cu reporterul ProSport, Damian își asumă declarații foarte grave: „Îl cheamă cum îl cheamă și dă directive tuturor autorităților locale, care stau aliniate și fac numai ce vrea acest om”
  • Pe scurt, neașteptatul scandal poate fi rezumat astfel: Porumboiu i-a cedat clubul lui Damian, informație confirmată și de actele de Registrul Comerțului, însă de curând și, nu se știe exact din ce motive, conform spuselor lui Damian, fostul arbitru vrea echipa înapoi și face uz de toată influența sa pe plan local în acest demers

„Am spus că o să fac mai mulți pasi înapoi, dar m-am hotărât să fac unul singur, dar foarte mare. 2012 a fost ultimul an în care m-am implicat, de-acum îi las toată decizia președintelui Consiliului de Administratie, Ciprian Damian. Am încredere în el, e de mai mulți ani lângă mine, a învățat mult și cred că poate să conducă Vasluiul. Eu voi veni la unele meciuri, voi fi mereu alături de ei, dar nu mă mai bag! Ei vor judeca lucid, eu, pentru că mi-am dorit foarte mult performanța, am făcut-o uneori cu patimă”
Adrian Porumboiu – decembrie 2012


Altădată campioni la transferuri în Liga I, SC Vaslui este echipa din primul eșalon care nu a făcut vreun transfer în această pauză cempetițională. Jucătorii își depun memorii pentru a deveni liberi de contract sau pentru a-și recupera salariile restante, iar incertitudinea plutește la club. Primul plecat este Adrian Sălăgeanu care a câștigat procesul de la Comisia de Soluționare a Litigiilor și a fost declarat liber. Sunt șanse mari ca și alți elevi ai lui Ciobotariu să câștige, iar din informațiile ProSport, moldovenii au peste 50 de litigii, la LPF, TAS sau FIFA.

Situația este critică, iar motivul pentru care s-a ajuns aici ține de un scandal uriaș care a izbucnit la sfârșitul lui 2013 și care își mai consumă episoade în fiecare zi. Miza este puterea la club, iar cei implicați sunt chiar rude! Este vorba de Adrian Porumboiu și Ciprian Damian, naș și fin.

L-A PUS PREȘEDINTE PE RECEPȚIONERUL DE LA RACOVA! PE DOMNUL NEBUNU!”
Cum s-a ajuns aici? Așa cum a anunțat de mai multe ori, Adrian Porumboiu (reprezentat prin firmele sale) s-a retras de la echipă, iar conform Registrului Comerțului (vezi facsimil), Damian deține 84 % din acțiunile Sporting Club Vaslui, restul de 16 % aparținând de Consiliului Local. Totuși, Ciprian Damian spune că Adrian Porumboiu nu a încetat să se implice. Acesta susține că omul de afaceri a încercat să schimbe mai multe decizii ale Adunării Generale a Acționarilor și dirijează din umbră autoritățile locale pentru a controla clubul. Așa s-a întâmplat și în decembrie, atunci când Damian și Porumboiu s-au certat iremediabil. Explică Ciprian Damian: „De pe 10 decembrie, eu nu mai sunt președintele Consiliului de Administrație, dar am rămas administrator. Apar la Registrul Comerțului cu puteri depline, dețin 84 % din acțiunile clubului. Pe 20 decembrie, am convocat Adunarea Generală a Acționarilor, iar Primăria, la presiunea domnului Porumboiu, neagă acel act semnat și ștampilat de Consiliul Local, act prin care am rămas administrator unic. Ziua următoare, domnul Porumboiu i-a chemat pe ceilalți doi administratori, pe care eu îi demisesem și s-au numit unul pe celălalt președinte. L-au pus pe domnul Nebunu (n.r. Viorel Nebunu) unul care lucrează la recepție la hotelul Racova. Alegerea lor s-a făcut în afara statutului, statut care zice clar că doar în prezența tuturor celor trei administratori se iau hotărâri”.

„PROBABIL CĂ‚ MAI SUNT DE VÂNDUT DOI-TREI  JUCĂ‚TORI, DUPĂ‚ CARE SE VA DA FOC LA CLUB!”
Așa cum am menționat la începutul articolului, din cauza acestui conflict, echipa nu a făcut vreun transfer, iar Ciprian Damian spune că totul este o strategie a nașului său pentru a trage de timp. „Sunt probleme foarte mari. Este o tragere de timp, probabil că mai sunt de vândut doi sau trei jucători, iar apoi se va da foc la club. Sunt și plângeri penale la instituțiile statului pentru că îmi este tulburată activitatea de acest grup al domnului Porumboiu. La ora actuală niciun jucător nu poate semna cu noi și nici nu poate pleca, totul este blocat. Calitatea de finanțator a domnului Porumboiu nu există din momentul sistării finanțărilor din urmă cu un an și jumătate”.

„GRUPUL SĂ‚U DE FIRME A ÎNCASAT PESTE 10,5 MILIOANE DE EURO PENTRU CĂ‚ MANEVREAZĂ‚ TOT! AUTORITĂ‚ȚILE LOCALE STAU ALINIATE LA UȘA LUI ȘI FAC NUMAI CE VREA ACEST OM”
Din dialogul cu Damian se naște o întrebare simplă. Cum poate Adrian Porumboiu să se implice la un club la care nu are acțiuni? „Am rămas administrator unic, dar cineva nu dorește să respecte legislația în vigoare și, profitând de faptul că îl cheamă cum îl cheamă, schimbă peste tot și dă directive la toate instituțiile locale care stau aliniate la ușă și fac numai ce vrea acest om. Eu sunt patronul clubului SC Vaslui. Consultați site-ul online al Registrului Comerțului și vedeți.  84 % din acțiuni sunt pe numele meu. În urmă cu un an și jumătate am fost notificați de grupul de firme ale acestui om că nu pot să mai susțină echipa de fotbal, asta deși în ultimul an am avut încasări de peste 10, 5 milioane de euro, drepturi tv și vânzări de jucători. Pentru că manevrează tot, acești bani s-au dus către grupul dânsului de firme, iar clubul este într-un colaps acum”.


De pe 10 decembrie, eu nu mai sunt președintele Consiliului de Administrație, dar am rămas administrator. Apar la Registrul Comerțului cu puteri depline, dețin 84% din acțiuni

 

Ciprian Damian

 „AU SPART SEDIUL CLUBULUI! ȘEFUL FIRMEI DE PAZĂ‚ A LUI PORUMBOIU E FOSTUL ȘEF AL GĂ‚RZII FINANCIARE VASLUI! L-A NUMIT PUR ȘI SIMPLU, PENTRU CĂ‚ AU RELAȚII!”
O afirmație șochează totuși în discursul lui Damian: „Profitând de faptul că îl cheamă cum îl cheamă schimbă peste tot și dă directive la toate instituțiile locale care stau aliniate la ușă și fac numai ce vrea acest om”. Iar acționarul nu se ferește să dea nume și să pomenească instituții. „Sunt multe plângeri penale, se cercetează, sunt multe lucruri de spus. Fostul șef al gărzii financiare Vaslui este directorul firmei de pază al dumnealui, Langa (n.r. Vasile Langa) nu are niciun aviz nici de la Poliție, nici de la SRI să funcționeze. L-a numit pur și simplu pentru că au relații. Pot să vă spun că au spart sediul clubului. Sediul clubului FC Vaslui este închiriat de mine într-un centru de afaceri pe persoană fizică. Au spart sediul clubului și toată contabilitatea se află acum la una din firmele domnului Porumboiu. Sediul clubului este al meu, Damian Ciprian. Sunt responsabil pentru ce zic. În ajunul Crăciunului am rugat proprietarul centrului de afaceri să sigileze birourile, a făcut-o, iar pe 26, acest domn Langa, cu juristul de la Comcereal, care e întâmplător și președintele partidului popular din Vaslui, mi-au spart butucii de la yală, i-au înlocuit și au luat toată contabilitatea. Am făcut plângere penală la IPJ Vaslui”.

„CONSILIUL LOCAL NU MAI RECUNOAȘTE NICIUN ACT! PORUMBOIU MI-A TRIMIS O CHESTIE DE PRELUARE A ACȚIUNILOR, DAR N-AM FOST DE ACORD!”
Ciprian Damian a ocupat până de curând funcția de președinte al CA la SC Vaslui. Finul lui Porumboiu spune că a fost înlocuit din această funcție abuziv, fără să fie anunțat: „Domnul Nebunu a fost pus președinte CA, acum câteva zile, fără respectarea statutului. Nici n-am avut habar de această mutare. Căutați mențiunea de schimbare în Registrul Comerțului, ea nici măcar nu există pentru că nu există un act la bază. A fost o schimbare abuziv făcută.  Am făcut convocarea AGA prin care am cerut inclusiv intrarea în insolvență a clubului în caz că nu ne redresăm. Am toate actele Consiliului Local, proces verbal, hotărârea AGA, hotărârea Consiliului Local, ambele  semnate pe 22 decembrie. Eu le-am depus la Registru pe 19 ianuarie, iar acum două zile, Consiliul Local s-a trezit să spună că nu are nicio hârtie de acest gen. Din partea domnului Porumboiu, pe 7 ianuarie, mi-a venit o chestie de preluare a acțiunilor și de încetare a contractului meu de management. Lucru cu care eu nu am fost de acord.  Sunt singur, clubul nu mai are pe nimeni. Sunt singurul care duce o bătălie de pe 10 decembrie cu acest sistem. Nu m-au doborât și nici nu au cum s-o facă”.


REACȚIA LUI ADRIAN PORUMBOIU

Contactat telefonic pentru a se apăra în urma spuselor finului său, Ciprian Damian, Adrian Porumboiu s-a rezumat la a declara:

„I-am dat clubul gratis cu o singură dorință, să țină echipa în prima ligă. Altceva nu am de comentat, îi urez succes”


Rămâneți pe www.prosport.ro pentru alte reacții

Autori: Catalin Muresanu, Marius Pitaru Publicat: 22 Jan. 2014, 07:56 Actualizat: 22 Jan. 2014, 12:18 Liga 1
Pe aceeași temă
'Hm, 200 de lei?' Ireal ce au făcut doi bucureșteni beți într-un bordel din Centrul Vechi
'Hm, 200 de lei?' Ireal ce au făcut doi bucureșteni beți într-un bordel din Centrul Vechi
Mai mulţi cântăreţi, printre care Chirilă, Loredana, Delia şi Ristei cer ajutor de stat de la Guvern
Mai mulţi cântăreţi, printre care Chirilă, Loredana, Delia şi Ristei cer ajutor de stat de la Guvern
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
HALUCINANT! Silviu Lung a inceput sa PLANGA IN HOHOTE in timpul meciului cu Galatasaray! A reusit MECIUL VIETII, dar a trebuit sa iasa la pauza! Ce s-a intamplat
HALUCINANT! Silviu Lung a inceput sa PLANGA IN HOHOTE in timpul meciului cu Galatasaray! A reusit MECIUL VIETII, dar a trebuit ...
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația neplăcută
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația ...
EXCLUSIV. Avem filmul bătăii. Pepe a strâns-o de gât pe Raluca, a lovit-o cu podul palmei peste față, a trântit-o de mașină și a fugit ca un laș
EXCLUSIV. Avem filmul bătăii. Pepe a strâns-o de gât pe Raluca, a lovit-o cu podul palmei peste față, a trântit-o ...
😮S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
😮S-a aflat adevărul! De ce divorţează Pepe? Anunţ de ultim moment al Poliţiei
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din istorie
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din ...
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni nu se aștepta să se întâmple așa repede
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni ...
Cutremur total în Parlamentul din România: Au anunțat că își dau demisia! Mâine se întâmplă totul (SURSE)
Cutremur total în Parlamentul din România: Au anunțat că își dau demisia! Mâine se întâmplă totul (SURSE)
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
BREAKING NEWS: CEO Moderna a anunţat preţul vaccinului anti-Covid. Cât costă vaccinul care are o eficienţă de 94.5%
BREAKING NEWS: CEO Moderna a anunţat preţul vaccinului anti-Covid. Cât costă vaccinul care are o eficienţă de 94.5%
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
De ce umblă un șofer cu un telefon mobil lipit cu scoci de stopul mașinii?
De ce umblă un șofer cu un telefon mobil lipit cu scoci de stopul mașinii?
Trecea pe lângă o piatră, când ochiul lui ager a observat ceva. A spart-o și a descoperit ceva epocal! / Cum a știut?
Trecea pe lângă o piatră, când ochiul lui ager a observat ceva. A spart-o și a descoperit ceva epocal! / Cum a știut?
Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat când ar putea autoriza vaccinul împotriva Covid-19
Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat când ar putea autoriza vaccinul împotriva Covid-19
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
„Antrenamentul” unui colonel SPP: bătăi cu nevasta şi beţii la volan. Instanţa l-a considerat „responsabil, liniştit şi serios”
„Antrenamentul” unui colonel SPP: bătăi cu nevasta şi beţii la volan. Instanţa l-a considerat „responsabil, liniştit ...
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul soț al Biancăi are acum o nouă relație 
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul ...
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Jennifer Lopez, mișcări fierbinți pe scenă! Fanii au fost în delir! FOTO
Jennifer Lopez, mișcări fierbinți pe scenă! Fanii au fost în delir! FOTO