EXCLUSIV E război la Vaslui! Porumboiu a rămas fără echipă. Patronul din acte: „Mi-au spart sediul și au furat documentele. Urmează să dea foc la club”

Autori: Catalin Muresanu, Marius Pitaru Publicat: 22 Jan. 2014, 07:56 Actualizat: 22 Jan. 2014, 12:18 Liga 1

Vasluiul lui Adrian Porumboiu nu îi mai aparține lui Adrian Porumboiu. După cum susțin și actele de la Registrul Comerțului, acționar principal al vasluienilor apare Ciprian Damian, cu 84% din acțiuni, restul de 16% fiind trecute în dreptul Consiliului Local. Fostul fin al lui Porumboiu, Damian se află acum într-un război neașteptat pentru multă lume la un moment dat cu omul de afaceri. Motivele nu sunt cunoscute, însă cert e că afirmațiile lui Damian sunt de o gravitate fără precedent.

  • Într-un dialog exclusiv cu reporterul ProSport, Damian își asumă declarații foarte grave: „Îl cheamă cum îl cheamă și dă directive tuturor autorităților locale, care stau aliniate și fac numai ce vrea acest om”
  • Pe scurt, neașteptatul scandal poate fi rezumat astfel: Porumboiu i-a cedat clubul lui Damian, informație confirmată și de actele de Registrul Comerțului, însă de curând și, nu se știe exact din ce motive, conform spuselor lui Damian, fostul arbitru vrea echipa înapoi și face uz de toată influența sa pe plan local în acest demers

„Am spus că o să fac mai mulți pasi înapoi, dar m-am hotărât să fac unul singur, dar foarte mare. 2012 a fost ultimul an în care m-am implicat, de-acum îi las toată decizia președintelui Consiliului de Administratie, Ciprian Damian. Am încredere în el, e de mai mulți ani lângă mine, a învățat mult și cred că poate să conducă Vasluiul. Eu voi veni la unele meciuri, voi fi mereu alături de ei, dar nu mă mai bag! Ei vor judeca lucid, eu, pentru că mi-am dorit foarte mult performanța, am făcut-o uneori cu patimă”
Adrian Porumboiu – decembrie 2012


Altădată campioni la transferuri în Liga I, SC Vaslui este echipa din primul eșalon care nu a făcut vreun transfer în această pauză cempetițională. Jucătorii își depun memorii pentru a deveni liberi de contract sau pentru a-și recupera salariile restante, iar incertitudinea plutește la club. Primul plecat este Adrian Sălăgeanu care a câștigat procesul de la Comisia de Soluționare a Litigiilor și a fost declarat liber. Sunt șanse mari ca și alți elevi ai lui Ciobotariu să câștige, iar din informațiile ProSport, moldovenii au peste 50 de litigii, la LPF, TAS sau FIFA.

Situația este critică, iar motivul pentru care s-a ajuns aici ține de un scandal uriaș care a izbucnit la sfârșitul lui 2013 și care își mai consumă episoade în fiecare zi. Miza este puterea la club, iar cei implicați sunt chiar rude! Este vorba de Adrian Porumboiu și Ciprian Damian, naș și fin.

L-A PUS PREȘEDINTE PE RECEPȚIONERUL DE LA RACOVA! PE DOMNUL NEBUNU!”
Cum s-a ajuns aici? Așa cum a anunțat de mai multe ori, Adrian Porumboiu (reprezentat prin firmele sale) s-a retras de la echipă, iar conform Registrului Comerțului (vezi facsimil), Damian deține 84 % din acțiunile Sporting Club Vaslui, restul de 16 % aparținând de Consiliului Local. Totuși, Ciprian Damian spune că Adrian Porumboiu nu a încetat să se implice. Acesta susține că omul de afaceri a încercat să schimbe mai multe decizii ale Adunării Generale a Acționarilor și dirijează din umbră autoritățile locale pentru a controla clubul. Așa s-a întâmplat și în decembrie, atunci când Damian și Porumboiu s-au certat iremediabil. Explică Ciprian Damian: „De pe 10 decembrie, eu nu mai sunt președintele Consiliului de Administrație, dar am rămas administrator. Apar la Registrul Comerțului cu puteri depline, dețin 84 % din acțiunile clubului. Pe 20 decembrie, am convocat Adunarea Generală a Acționarilor, iar Primăria, la presiunea domnului Porumboiu, neagă acel act semnat și ștampilat de Consiliul Local, act prin care am rămas administrator unic. Ziua următoare, domnul Porumboiu i-a chemat pe ceilalți doi administratori, pe care eu îi demisesem și s-au numit unul pe celălalt președinte. L-au pus pe domnul Nebunu (n.r. Viorel Nebunu) unul care lucrează la recepție la hotelul Racova. Alegerea lor s-a făcut în afara statutului, statut care zice clar că doar în prezența tuturor celor trei administratori se iau hotărâri”.

„PROBABIL CĂ‚ MAI SUNT DE VÂNDUT DOI-TREI  JUCĂ‚TORI, DUPĂ‚ CARE SE VA DA FOC LA CLUB!”
Așa cum am menționat la începutul articolului, din cauza acestui conflict, echipa nu a făcut vreun transfer, iar Ciprian Damian spune că totul este o strategie a nașului său pentru a trage de timp. „Sunt probleme foarte mari. Este o tragere de timp, probabil că mai sunt de vândut doi sau trei jucători, iar apoi se va da foc la club. Sunt și plângeri penale la instituțiile statului pentru că îmi este tulburată activitatea de acest grup al domnului Porumboiu. La ora actuală niciun jucător nu poate semna cu noi și nici nu poate pleca, totul este blocat. Calitatea de finanțator a domnului Porumboiu nu există din momentul sistării finanțărilor din urmă cu un an și jumătate”.

„GRUPUL SĂ‚U DE FIRME A ÎNCASAT PESTE 10,5 MILIOANE DE EURO PENTRU CĂ‚ MANEVREAZĂ‚ TOT! AUTORITĂ‚ȚILE LOCALE STAU ALINIATE LA UȘA LUI ȘI FAC NUMAI CE VREA ACEST OM”
Din dialogul cu Damian se naște o întrebare simplă. Cum poate Adrian Porumboiu să se implice la un club la care nu are acțiuni? „Am rămas administrator unic, dar cineva nu dorește să respecte legislația în vigoare și, profitând de faptul că îl cheamă cum îl cheamă, schimbă peste tot și dă directive la toate instituțiile locale care stau aliniate la ușă și fac numai ce vrea acest om. Eu sunt patronul clubului SC Vaslui. Consultați site-ul online al Registrului Comerțului și vedeți.  84 % din acțiuni sunt pe numele meu. În urmă cu un an și jumătate am fost notificați de grupul de firme ale acestui om că nu pot să mai susțină echipa de fotbal, asta deși în ultimul an am avut încasări de peste 10, 5 milioane de euro, drepturi tv și vânzări de jucători. Pentru că manevrează tot, acești bani s-au dus către grupul dânsului de firme, iar clubul este într-un colaps acum”.


De pe 10 decembrie, eu nu mai sunt președintele Consiliului de Administrație, dar am rămas administrator. Apar la Registrul Comerțului cu puteri depline, dețin 84% din acțiuni

 

Ciprian Damian

 „AU SPART SEDIUL CLUBULUI! ȘEFUL FIRMEI DE PAZĂ‚ A LUI PORUMBOIU E FOSTUL ȘEF AL GĂ‚RZII FINANCIARE VASLUI! L-A NUMIT PUR ȘI SIMPLU, PENTRU CĂ‚ AU RELAȚII!”
O afirmație șochează totuși în discursul lui Damian: „Profitând de faptul că îl cheamă cum îl cheamă schimbă peste tot și dă directive la toate instituțiile locale care stau aliniate la ușă și fac numai ce vrea acest om”. Iar acționarul nu se ferește să dea nume și să pomenească instituții. „Sunt multe plângeri penale, se cercetează, sunt multe lucruri de spus. Fostul șef al gărzii financiare Vaslui este directorul firmei de pază al dumnealui, Langa (n.r. Vasile Langa) nu are niciun aviz nici de la Poliție, nici de la SRI să funcționeze. L-a numit pur și simplu pentru că au relații. Pot să vă spun că au spart sediul clubului. Sediul clubului FC Vaslui este închiriat de mine într-un centru de afaceri pe persoană fizică. Au spart sediul clubului și toată contabilitatea se află acum la una din firmele domnului Porumboiu. Sediul clubului este al meu, Damian Ciprian. Sunt responsabil pentru ce zic. În ajunul Crăciunului am rugat proprietarul centrului de afaceri să sigileze birourile, a făcut-o, iar pe 26, acest domn Langa, cu juristul de la Comcereal, care e întâmplător și președintele partidului popular din Vaslui, mi-au spart butucii de la yală, i-au înlocuit și au luat toată contabilitatea. Am făcut plângere penală la IPJ Vaslui”.

„CONSILIUL LOCAL NU MAI RECUNOAȘTE NICIUN ACT! PORUMBOIU MI-A TRIMIS O CHESTIE DE PRELUARE A ACȚIUNILOR, DAR N-AM FOST DE ACORD!”
Ciprian Damian a ocupat până de curând funcția de președinte al CA la SC Vaslui. Finul lui Porumboiu spune că a fost înlocuit din această funcție abuziv, fără să fie anunțat: „Domnul Nebunu a fost pus președinte CA, acum câteva zile, fără respectarea statutului. Nici n-am avut habar de această mutare. Căutați mențiunea de schimbare în Registrul Comerțului, ea nici măcar nu există pentru că nu există un act la bază. A fost o schimbare abuziv făcută.  Am făcut convocarea AGA prin care am cerut inclusiv intrarea în insolvență a clubului în caz că nu ne redresăm. Am toate actele Consiliului Local, proces verbal, hotărârea AGA, hotărârea Consiliului Local, ambele  semnate pe 22 decembrie. Eu le-am depus la Registru pe 19 ianuarie, iar acum două zile, Consiliul Local s-a trezit să spună că nu are nicio hârtie de acest gen. Din partea domnului Porumboiu, pe 7 ianuarie, mi-a venit o chestie de preluare a acțiunilor și de încetare a contractului meu de management. Lucru cu care eu nu am fost de acord.  Sunt singur, clubul nu mai are pe nimeni. Sunt singurul care duce o bătălie de pe 10 decembrie cu acest sistem. Nu m-au doborât și nici nu au cum s-o facă”.


REACȚIA LUI ADRIAN PORUMBOIU

Contactat telefonic pentru a se apăra în urma spuselor finului său, Ciprian Damian, Adrian Porumboiu s-a rezumat la a declara:

„I-am dat clubul gratis cu o singură dorință, să țină echipa în prima ligă. Altceva nu am de comentat, îi urez succes”


Rămâneți pe www.prosport.ro pentru alte reacții

Autori: Catalin Muresanu, Marius Pitaru Publicat: 22 Jan. 2014, 07:56 Actualizat: 22 Jan. 2014, 12:18 Liga 1
Pe aceeași temă
TOP 30 - Cele mai CRĂCĂNATE vedete din România. S-a văzut TOT
TOP 30 - Cele mai CRĂCĂNATE vedete din România. S-a văzut TOT
„Regina a murit“: mesajul distribuit ca o glumă care s-a dovedit unul cât se poate de serios
„Regina a murit“: mesajul distribuit ca o glumă care s-a dovedit unul cât se poate de serios
BOMBA! Halep are un nou ANTRENOR! Chiar Darren Cahill a facut ANUNTUL
BOMBA! Halep are un nou ANTRENOR! Chiar Darren Cahill a facut ANUNTUL
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit moartea lor cu focuri de artificii
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit ...
Este in pericol postul lui Bogdan Vintila? Care este situatia dupa revenirea lui Mihai Stoica! Ce spune managerul FCSB
Este in pericol postul lui Bogdan Vintila? Care este situatia dupa revenirea lui Mihai Stoica! Ce spune managerul FCSB
Cum fac amor sârboaicele. Orice bărbat înnebunește! Practica sexuală care șochează!
Cum fac amor sârboaicele. Orice bărbat înnebunește! Practica sexuală care șochează!
Cât costă noul Volkswagen Golf și când va ajunge în România?
Cât costă noul Volkswagen Golf și când va ajunge în România?
Femeia care şi-a trimis soţul să moară într-un duel medieval cu amantul
Femeia care şi-a trimis soţul să moară într-un duel medieval cu amantul
S-a terminat: Euro ar putea fi ÎNLOCUIT
S-a terminat: Euro ar putea fi ÎNLOCUIT
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
Anunţul de ULTIMĂ ORĂ pentru şoferi! Va ploua cu amenzi de 22.300 lei
Anunţul de ULTIMĂ ORĂ pentru şoferi! Va ploua cu amenzi de 22.300 lei
FOTO-ŞOC! Una dintre prietenele Simonei Halep, poze incendiare din vacanţă. Cum s-a pozat pe un yacht
FOTO-ŞOC! Una dintre prietenele Simonei Halep, poze incendiare din vacanţă. Cum s-a pozat pe un yacht
Ce se va întâmpla cu Dan Negru? Producătorii Antenei 1 au anunțat acum
Ce se va întâmpla cu Dan Negru? Producătorii Antenei 1 au anunțat acum
Ioana e bombă sexy în costum de baie! Ce îi face Ilie, când crede că nu vede nimeni FOTO
Ioana e bombă sexy în costum de baie! Ce îi face Ilie, când crede că nu vede nimeni FOTO
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
Vestea SOCANTA a acestei dimineti! Din pacate, A MURIT...
Vestea SOCANTA a acestei dimineti! Din pacate, A MURIT...
MEGA-EXCLUSIVITATE. Divorț-bombă în showbiz-ul românesc
MEGA-EXCLUSIVITATE. Divorț-bombă în showbiz-ul românesc
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Mercur în Săgetător! Vin ZILE GRELE pentru 3 zodii
Mercur în Săgetător! Vin ZILE GRELE pentru 3 zodii
A fost considerată cea mai sexy femeie din lume, dar astăzi a ajuns de nerecunoscut. Și-a distrus fața cu operațiile estetice
A fost considerată cea mai sexy femeie din lume, dar astăzi a ajuns de nerecunoscut. Și-a distrus fața cu operațiile ...
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut inconjurul internetului
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. Transformarea e DRAMATICĂ
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. ...
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie