EXCLUSIV - După FC Vaslui, un alt club din Liga I are probleme cu licenţa. Braşovenii, în pericol

26 apr 2014 10410 afişări Liga 1
EXCLUSIV - După FC Vaslui, un alt club din Liga I are probleme cu licenţa. Braşovenii, în pericol
  • Pe lângă FC Vaslui, echipă care a primit semnale clare că nu va obţine licenţa pentru sezonul viitor, încă un club din Liga I întâmpină serioase probleme la Comisia de Licenţiere
  • FC Braşov n-a trecut de criteriul de infrastructură şi asta din cauza polemicilor dintre Ioan Neculaie şi municipalitate

Licenţierea pentru sezonul 2014-2015 s-a dovedit a fi problematică pentru multe cluburi din Liga I. FC Vaslui are cele mai grave probleme, legate de partea financiară, şi are şanse minime de a mai obţine licenţa.

Pe lângă trupa moldoveană, mai există un club din Liga I care se confruntă cu dificultăţi în a primi avizul pozitiv, respectiv FC Braşov. Chiar preşedintele ardelenilor, Constantin Zotta, a tras, indirect, semnalul de alarmă asupra unei a doua echipe ce nu va primi licenţa: "Pe lângă FC Vaslui, mai este o echipă care nu va primi licenţa anul acesta, dar nu pot să spun care". Surse apropiate FRF susţin faptul că trupa de sub Tâmpa nu a primit licenţa la prima instanţă din cauză că nu îndeplineşte unul din cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea ei şi care, spre deosebire, de FC Vaslui, nu ţine de cel financiar.

Neculaie deţine tribunele, utilităţile şi vestiarele, iar primăria gazonul şi nocturna

ProSport a aflat că este vorba despre criteriul de infrastructură. Braşovenii nu au primit aviz pozitiv din partea Comisiei de Licenţiere, mai precis a lui Gheorghe Cristoloveanu, cel responsabil de analiza criteriului financiar, deoarece municipalitatea, cea care deţine jumătate din arena "Tineretului", nu şi-a dat acordul pentru ca FC Braşov să mai evolueze pe acel stadion. Concret, primăria Braşov este deţinătoarea terenului şi al nocturnei arenei, în timp ce Ioan Neculaie are tribunele, utilităţile şi vestiarele. Cum între FC Braşov şi echipa patronată de primărie, Corona, au existat, de-a lungul acestei ediţii de campionat, mai multe conflicte, Primăria nu ar fi semnat documentele prin care ar fi de acord ca FC Braşov să utilizeze gazonul şi nocturna.

Mai mult, se pare că formaţia lui Neculaie a depus deja la Comisia de Licenţiere şi o cerere prin care solicită să poată disputa jocurile de pe teren propriu la Mediaş. Braşovenii mai au, însă, varianta recursului, care, conform regulamentului se judecă în perioada 30 aprilie - 2 mai.

Contactat de ProSport, primarul Braşovului, George Scripcaru a precizat: "Sunt surprins să aud aceste lucruri. Noi n-am primit niciun document oficial în acest sens, cei de la FC Braşov n-au făcut niciun demers către Primărie. Când primesc un document, discutăm. Aşa pe vorbe, pe idei, în teorie, n-am ce să semnez. FC Braşov trebuie să-şi rezolve lucrurile, să fie în regulament. Noi avem 1% la club şi vrem să renunţăm şi la acest procent. Fotbalul este un lucru negativ, nu mă refer la FC Braşov, ci în general. Sunt de părere că echipa Corona Braşov nu avea ce căuta în Divizia A, nici nu am fost de acord cu promovarea, alţii au hotărât acest lucru. Nu vreau să am de a face cu fotbalul, vreau să evit discuţiile la nivel local pe această temă. Ca Primărie, ne vom concentra pe handbal, hochei şi sporturi de iarnă".

După ce Corona Braşov a pierdut cu 8-1 la Vaslui, edilul Braşovului consideră că echipa de fotbal s-a transformat într-una de canotaj: "Ei sunt echipajul de opt plus unu rame. Să le fie ruşine pentru cum s-au comportat, ar trebui să vină şi să spună că trebuie să primească doar jumătate de salariu după acest rezultat".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.