EXCLUSIV | De ce transferul lui Deac la FCSB este foarte complicat. Reacţia administratorului judiciar şi cum a ajuns mijlocaşul să poată câştiga de 4 ori mai mult, după doar 4 meciuri

4 apr 2017 8246 afişări Liga 1
EXCLUSIV | De ce transferul lui Deac la FCSB este foarte complicat. Reacţia administratorului judiciar şi cum a ajuns mijlocaşul să poată câştiga de 4 ori mai mult, după doar 4 meciuri
  • Mijlocaşul care a bătut palma cu Gigi Becali, nu se poate transfera decât cu acordul oficialilor clujeni, chiar dacă are o clauză conform căreia poate pleca gratis.
  • Clujenii spun că FCSB nu le-a trimis nicio cerere în acest sens.

Ciprian Deac a bătut palma cu patronul de la FCSB, încă de la începutul lunii martie, dar încă nu se poate transfera. Mai este un detaliu important. Pentru realizarea transferului său este nevoie şi de acordul administratorului judiciar, CFR fiind în continuare în insolvenţă. “Are nevoie de acordul administratorului judiciar. Asta e unica problemă care mai e la el”, a spus Becali, la sport.ro. De fapt, în contractul lui Deac e stipulat şi faptul că jucătorul poate pleca doar cu acord de transfer, chiar dacă are o clauză ce îi permite să plece la o ofertă superioară.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar şi noul investitor nu ştiu nimic oficial despre o plecare a lui Deac la Steaua şi spun că nu le-a cerut nimeni semnătura. “Realitatea este că astăzi nici el, nici cei de la club nu m-au înştiinţat. Am vorbit cu noul acţionar pe tema asta şi mi-a spus că nu crede că se face un astfel de transfer.

Nu o să comentez clauze din contract. Dacă domnul Becali a spus aşa pasămite nu poate pleca chiar oricând. Eu astăzi sunt într-o postură inedită. În 17 ani de când mă ocup de insolvenţe nu am fost într-o astfel de postură. Practic este o perioadă post procedură, chiar dacă din punct de vedere legal au nevoie de mine. E o insolvenţă forţată, pentru că s-au achitat datoriile”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

“Au crezut că CFR este presată şi va plăti. Nu există niciun temei legal”

Administratorul judiciar speră să nu mai apară şi alţi creditori care cer să li se plătească datorii şi pe 26 aprilie, când a fost din nou amânată decizia Tribunalului de ieşire din insolvenţă a societăţii şi spune că toţi cei care au cerut bani în ultimul timp au vrut doar să şicaneze şi să profite de CFR. “Sperăm ca pe 26 să se încheie procedura. Din punctul meu de vedere toate cererile care s-au făcut erau fără fundament. Toate au fost în scop şicanator, crezând că dacă CFR este presată de timp pentru a juca în Europa va plăti. Nu există un temei legal pentru ele. Drept dovadă, au fost şi respinse toate cu excepţia celei de la FC Baia Mare. Judecătorul sindic are o anumită strategie şi vrea să se lămurească dacă cererile sunt întemeiate sau nu. Eu cred că se speculează un anumit moment, dar consider că dacă mai sunt cereri se pot judeca şi în afara procedurii de insolvenţă”, a spus Zăvăleanu.

Miriuţă: “Nu-l întreb dacă a semnat. E profesionist”

Vasile Miriuţă spune că îl va folosi în continuare pe Deac, chiar dacă acesta a semnat cu echipa lui Reghecampf. “Am vorbit şi ieri cu Cipri Deac. I-am spus, Cipri nici nu te întreb dacă ai semnat sau nu cu FCSB. Ştiu că eşti profesionist. Am mare încredere în el. Nu o să-l mai întreb ce va face. E problema lui. Aştept să-şi facă datoria. Este dintre puţinii profesionişti adevăraţi cu care am lucrat”, a spus Miriuţă.

Cum să câştigi de 4 ori mai mult, după 4 meciuri, 2 goluri şi o pasă de gol

Ciprian Deac a fost contactat de Gigi Becali, la începutul lunii martie, înainte de meciul direct, primul din play-off, pentru FCSB şi CFR. Până atunci, Deac jucase 4 meciuri după revenirea în România, timp în care a reuşit 2 goluri, cu FCSB în Gruia şi cu Viitorul şi o pasă de gol în meciul cu ASA. Aceste evoluţii l-au convins pe Becali care i-a oferit un salar de 15.000 de euro lui Deac şi 150.000 la semnătură. Asta înseamnă 330.000 de euro în primul an la FCSB, în condiţiile în care la CFR putea câştiga doar 72.000 de euro într-un an, deci de 4.5 ori mai mult.

Clujenii au reacţionat imediat la oferta lui Becali, dar maximul pe care i l-au propus lui Deac a fost 7.000 de euro pe lună.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.