EXCLUSIV | Cum i-a dat Mircea Lucescu lui Stelea prima pereche de ghete Adidas. "Nea Mircea m-a făcut praf, mi-era ruşine să-i spun că n-am altele"

5 mar 2017 16121 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Cum i-a dat Mircea Lucescu lui Stelea prima pereche de ghete Adidas. "Nea Mircea m-a făcut praf, mi-era ruşine să-i spun că n-am altele"

În anii '80, fotbaliştii români ţineau la ghetele de joc ca la ochii din cap. Cine avea mai multe perechi putea să se considere un norocos. Unii apelau la prieteni din străinătate, alţii îşi strângeau bani la ciorap ca să facă rost de noutăţile de la Adidas sau de la Puma. Alţii... primeau câte un cadou în urma unei acţiuni... nedorite. Invitat la ProSport LIVE, fostul mare portar Bogdan Stelea (49 de ani) a povestit un episod sugestiv pentru felul în care un puşti o lua pas cu pas pe scara performanţei.

"Îmi aduc aminte că eram odată la un antrenament, Nea Mircea nu fusese, avea treabă şi a venit puţin mai târziu. A ajuns în momentul în care se terminase antrenamentul... Avusesem un joc la două porţi şi Răducioiu jucase contra mea.

La o fază a scăpat singur cu mine, a vrut să tragă la poartă, eu m-am aruncat, a tras mingea şi m-a driblat. Aruncându-mă, cu piciorul drept am încercat să-i agăţ mingea. În vremea respectivă aveam o pereche de ghete, cu aia mă antrenan, cu aia jucam şi pe mine doar mă chemau să mă antrenez cu echipa mare, nu eram încă în lot. Când am tras piciorul, i-am dat pe tibie şi l-am tăiat.

A căzut pe acolo, pe jos, a plâns, dar nu foarte tare şi a venit Nea Mircea, voia să discute cu noi, şi stăteam pe iarbă. S-a uitat la el şi i-a văzut tibia şi zice 'Ce-ai la tibie'? Nu, nimic, n-am nimic'. Voia să spună. 'Mă, ce ai la tibie?'. 'Am scăpat cu Bogdan şi m-a lovit'.

Mămă, m-a făcut praf, m-a certat. 'Să nu te mai prind cu ghetele astea la antrenament, să nu te mai văd în viaţa mea cu aşa ceva. Accidentezi jucători'. Mă uitam aşa la el, nu i-am zis nimic, mi-era jenă să-i spun că altele n-am, că n-am cu ce.

După antrenament m-a chemat în vestiar şi mi-a zis 'Să nu te mai prind cu ghetele astea, accidentezi jucătorii'. Şi atunci i-am spus că n-am alte ghete. 'Cum n-ai?'. 'Asta-i singura pereche de ghete pe care o am. Cu asta mă antrenez, cu asta joc, cu asta fac ce fac'. Atunci ţin minte că mi-a dat prima pereche de ghete adidas, Bernd Schuster. M-au ţinut vreo doi ani, nu le foloseam decât la meci", a povstit fostul portar al naţionalei la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.