EXCLUSIV: Corona a fost depunctată pentru a doua oară de Comisia de Disciplină. La a treia depunctare va fi exclusă, iar clasamentul va suferi modificări. Reacţia braşovenilor

7 mai 2014 10109 afişări Liga 1
EXCLUSIV: Corona a fost depunctată pentru a doua oară de Comisia de Disciplină. La a treia depunctare va fi exclusă, iar clasamentul va suferi modificări. Reacţia braşovenilor

UPDATE: FRF a publicat decizia pe site-ul oficial:

La termenul de azi, 7 mai 2014, Comisia de Disciplină a hotărât următoarele: 

În baza art. 24 lit. C pct. 1  lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancţionarea Asociaţiei Sport Club ”Corona 2010 Braşov” cu interzicerea dreptului de a transfera şi sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipă de categoria cea mai ridicată - depunctare 4 puncte pentru perioada 28.03.2014 - 27.04.2014 în dosarele de executare  nr. 4/CD/2014 şi 5/CD/2014 (total 8 puncte). Sancţiunea s-a acordat ca urmare a neexecutării obligaţiilor financiare către creditorul Asociaţia FC Oţelul Larissa. S-a acordat termen pentru 14 mai 2014, dată la care clubul trebuie să prezinte dovada plăţii faţă de creditorul mai sus menţionat pentru a evita în continuare depunctarea.

UPDATE: Ciprian Jurubescu, team-manager la Corona, a comentat decizia Comisiei de Disciplină pentru ProSport: "Aşteptăm şi noi confirmarea oficială, motivarea Federaţiei. Suntem surprinşi de această decizie şi vom continua să ne susşinem dreptatea pe căile civile, TAS sau unde o să putem. Este o inginerie contabilă a celor de la Oţelul Larissa şi vom dovedi acest lucru în urma inspecţiei fiscale pe care clubul nostru a cerut-o ANAF Prahova pentru clubul Larissa. Vrem să anunţăm că în ciuda faptului că  la secţia de fotbal a Coronei au mai rămas câţiva oameni, iar  Primarul Braşovului a spus că echipa nu a fost dorită în Liga 1, ceea ce simţim şi noi, ne vom continua demersul cu toată opoziţia existentă din toate părţile".


UPDATE: Contactat de ProSport, preşedintele clubului Oţelul Larissa a confirmat informaţia: "Acum venim şi noi de la Bucureşti. Va pot confirma ca formaţia Corona a fost sancţionată cu câte 4 puncte pentru fiecare dosar (dosarele Martac şi Ştefan Alin George), plus interzicerea la transferuri. Următorul termen este pe 14 mai, poate vor plăti până atunci", a declarat Adrian Teodorescu.


Comisia de Disciplină a decis depunctarea celor de la Corona Braşov cu 8 puncte pentru neplata TVA-ului către Oţelul Larissa. Aceasta este a doua depunctare pe care o primeşte Corona, urmând ca la a treia să fie exclusă din campionat. În eventualitatea unei asemenea decizii, toate meciurile Coronei din retur vor fi pierdute cu 0-3, iar clasamentul va suferi modificări. Următorul termen este pe 14 mai.

Corona Braşov i-a transferat, în vară, de la Oţelul Larissa pe jucătorii Marius Martac şi George Ştefan, în schimbul sumei de 80.000 de euro.

Datorie de 19.200 de euro
Gruparea braşoveană nu a achitat suma, iar Larisa s-a îndreptat către Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor şi ulterior la Comisia de Recurs. Cea din urmă a stabilit că braşovenii au de plătit suma de 80.000 de euro plus TVA. Însă Oţelul Larisa nu este înregistrat în scopuri de TVA, astfel încât suma achitată a fost de 80.000 de euro. Între timp, Corona Braşov a plătit datoria către Oţelul Larissa, dar nu şi TVA-ul, adică 19.200 euro.

Meciurile în care Corona a câştigat puncte în retur:
Corona Braşov - CFR Cluj 2-2
Corona Braşov - Concordia 2-2
Corona Braşov - Săgeata Năvodari 0-0 
Corona Braşov - ACS Poli Timişoara 0-0 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.