EXCLUSIV | "Coboram şi jucam cu echipe de ospătari!". A avut Dinamo cea mai bună linie de mijloc din istoria fotbalului românesc? Cum răspunde Dănuţ Lupu

17 oct 2018 6585 afişări Liga 1
EXCLUSIV | "Coboram şi jucam cu echipe de ospătari!". A avut Dinamo cea mai bună linie de mijloc din istoria fotbalului românesc? Cum răspunde Dănuţ Lupu

Invitat la ProSport LIVE, fostul mare fotbalist de la Dinamo şi Rapid, Dănuţ Lupu (51 de ani), a dezvăluit felul în care Mircea Lucescu a construit una dintre cele mai puternice linii de mijloc din România. Gălăţeanul campion cu Dinamo în 1990 a povestit "tehnica" pe care Il Luce o aborda în momentele în care gruparea din Ştefan cel Mare se afla în cantonamente în ţară sau în străinătate.

Ioan Ovidiu Sabău, Dănuţ Lupu, Dorin Mateuţ, Ionuţ Lupescu şi Daniel Timofte sunt cei cinci mijlocaşi care dădeau consistenţă jocului trupei lui Mircea Lucescu. Toţi cei cinci au făcut parte din lotul lui Emeric Ienei deplasat la Coppa del Mondo. Doar Ionuţ Lupescu şi Ioan Ovidiu Sabău au jucat constant. Întrebat la ProSport LIVE dacă linia din care a fost cea mai valoroasă din tot fotbalul românesc, Dănuţ Lupu a comunicat subtil ideea că pe aceeaşi poziţie s-ar afla mijlocul Craiovei Maxima şi cel al Stelei, din perioada în care juca Anghel Iordănescu. Totodată, Lupu a scos în evidenţă şi abilitatea lui Lucescu de a găsi adversari surprinzători pe oriunde călătorea Dinamo.

"Craiova cu Balaci şi Ţicleanu, Steaua cu Iordănescu... dar noi am reuşit să facem o echipă foarte puternică alături de Lucescu. La un moment dat ne-am plimbat prin toată Europa. Unde vedeam teren de fotbal, coboram şi jucam cu echipe de ospătari. Ne-a prins foarte bine. Am făcut conexiuni de joc", a spus Dănuţ Lupu, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Tot la ProSport LIVE, anul trecut, Claudiu Vaişcovici aducea aminte că Mircea Lucescu obişnuia să mizeze, în unele partide, pe toţi cei cinci mijlocaşi. "Uneori mă scotea pe mine şi juca cu Timofte avansat, alteori îl scotea pe Radu (n.r. - Florin Valeriu Răuducioiu). Eram la fel de periculoşi, aveam relaţiile de joc bine sudate", dezvăluia Vaişcovici.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.