EXCLUSIV | Cel mai bun marcator din Liga 1 s-a săturat să nu mai prindă lotul. "Nu mai continui din vară. Nu sunt dorit!". Miriuţă: "E vorba de lipsă de formă..."

5 apr 2017 11932 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Cel mai bun marcator din Liga 1 s-a săturat să nu mai prindă lotul. "Nu mai continui din vară. Nu sunt dorit!". Miriuţă: "E vorba de lipsă de formă..."
 • Golgheterul campionatului, după plecarea lui Llullaku, Cristi Bud e hotărât să plece de la CFR, după ce Miriuţă l-a lăsat în afara lotului pentru al doilea meci consecutiv.
 • Bud are 11 goluri în acest sezon, cu 5 mai multe decât al doilea marcator al echipei Filipe Nascimento.


Tensiuni la CFR, înainte de meciul cu Dinamo. Vasile Miriuţă a decis să-l lase în afara lotului pe golgheterul Cristi Bud, la fel cum s-a întâmplat şi în etapa trecută, la jocul cu CSU Craiova. “Bud nu va fi în lot. Nu poate să zică nimeni de la echipă că nu i-am dat şansa să joace. Dacă eşti muncitor, serios şi ai atitudine joci. Omrani e mai în formă, la Bud e vorba doar de lipsa de formă. Joacă cel mai în formă şi Bud va rămâne să se pregătească şi când va fi momentul va reintra. Trecutul e trecut. Şi eu am fost mare jucător în Bundesliga şi nu mai vorbeşte nimeni de mine. Eu sunt antrenorul, eu decid şi cred că mi-am făcut treabă bine, până acum”, şi-a motivat Vasile Miriuţă decizia.

A dat cele mai multe în 2016, din Liga I

Hotărârea antrenorului l-a supărat pe Cristi Bud, care spune că s-a decis să plece pentru că simte că nu mai este dorit. “Nu pot să declar foarte multe. Vede toate lumea ce mi se întâmplă. Respect decizia care s-a luat în defavoarea mea. O să mă pregătesc la fel pentru că eu consider că m-am pregătit bine. Sunt mândru că fac parte din acest grup, dar nu cred că o să mai continui din vară, pentru că nu sunt dorit. Sunt mândru că am realizat atâtea de când m-am întors. Sunt jucătorul care a marcat cele mai multe goluri în România, în anul calendaristic 2016 şi am intrat în istoria CFR-ului cu, cele mai multe goluri marcate pentru această echipă”, spune Cristi Bud, care nu a primit nicio explicaţie pentru care nu mai prinde lotul: “Chiar nu ştiu de ce nu joc, dar nu cred că există altundeva în lume să fii golgheter ul echipei, cu 11 goluri şi următorul după tine să fie cu 5 şi să nu joci. N-am niciun conflict cu Vasile Miriuţă”.

“Oferte am pentru că am demonstrat că pot marca goluri”

Cristi Bud spune că nu-i va fi greu să-şi găsească echipă, pentru că are deja 4 oferte. Echipe din Grecia, Cipru dar şi Universitatea Craiova îl curtează pe Bud Gîncă din iarnă. “Am oferte şi de la echipe din afară şi din ţară, dar încă nu mă grăbesc. Vreau să iau cea mai bună decizie pentru mine. Oferte am pentru că am demonstrat că dacă sunt lăsat să joc pot să fac multe şi să marchez goluri”, este de părere golgheterul CFR-ului.
 

Reuşitele atacanţilor CFR-ului, în toate competiţiile:

Cristi Bud

 • Tot sezonul: 13 goluri, 1 pasă decisivă, 2134 minute
 • 2017:    0 goluri, 0 pase decisive, 497 minute
 • Medie: 1 gol la 164 de minute

Billel Omrani

 • Tot sezonul: 6 goluri, 4 pase decisive, 1315 minute
 • 2017: 2 goluri, 3 pase decisive, 488 minute
 • Medie: 1 gol la 219 minute

Dan Roman

 • Tot sezonul: 1 gol, 0 pase decisive, 266 minute
 • 2017: 0 goluri, 0 pase de gol, 9 minute
 • Media: 1 gol la 266 minute
   
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.