EXCLUSIV | Ce înseamnă spiritul de luptă al lui Dinamo? "Când venea Cornel Dinu, lăsam capul în pământ! Beam cu el o cafea, un şpriţ slab şi ne întreba de ce am câştigat la o diferenţă atât de mică"

16 iul 2019 10936 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Ce înseamnă spiritul de luptă al lui Dinamo? "Când venea Cornel Dinu, lăsam capul în pământ! Beam cu el o cafea, un şpriţ slab şi ne întreba de ce am câştigat la o diferenţă atât de mică"

Cornel Dinu, ex-căpitan, antrenor şi oficial al lui Dinamo, a fost şi preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo în 1996 - 2001. Radu Abramescu, fost baschetbalist în "Ştefan cel Mare" şi actual comentator EuroSport, a explicat ce înseamnă spiritul de luptă al "câinilor" şi a oferit un exemplu clar.

"Eu dacă eram fotbalist la Dinamo, m-aş gândi ca în loc de şase ore să lucrez opt, ca să nu mai fiu înjurat de către suporteri. Vă dau exemplu despre ce înseamnă Dinamo. Luni dimineaţă, Cornel Dinu intra în sală, era preşedintele Clubului Sportiv şi mergea pe la toate secţiile sportive. Când a intrat în sală, noi bătusem cu o diferenţă de doar zece puncte, am lăsat capul în pământ. El ne invita să bem o cafea, un şpriţ slab şi ne întreba de ce nu am bătut la 25 de puncte diferenţă şi de ce doar la zece?! Ăsta era spiritul lui Dinamo. Ştiu ce e în interiorul lui Cornel Dinu...ce a jucat, ce a antrenat, ce echipă şi cum e acum", a spus Radu Abramescu, fost baschetbalist la Dinamo, la ProSport LIVE.

Actualul comentator al EuroSport a vorbit şi despre meciul Viitorul - Dinamo, partidă în care roş-albii au fost umiliţi, iar fanii au intrat pe teren: "Suporterii sunt oameni inteligenţi, au umor, au discurs în social media, dar şi patimă. Au frustrări că Dinamo nu mai e Dinamo. Când intra pe teren Dinamo, nu te gândeai că pierzi, că, hai, că facem un egal. Vă confirm asta. După ce am început să joc baschet, după anii '90, nimeni nu se gândea că pierde meciul, şi aveam prieteni la alte secţii, şi la fotbal, şi toţi eram la fel. Gândeam la fel...Acum, la Viitorul, sunt şi fani trecuţi de 30 de ani, de 40, unii care au cunoscut succese, ştiu ce înseamnă spiritul lui Dinamo şi acum sunt frustraţi". 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.