EXCLUSIV | Caz de Dosarele X în Liga 1. Misterul atacantului venit să facă senzaţie în Liga 1 a fost elucidat. De ce nu joacă după o lună de contract

2 apr 2019 13746 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Caz de Dosarele X în Liga 1. Misterul atacantului venit să facă senzaţie în Liga 1 a fost elucidat. De ce nu joacă după o lună de contract

Matias Exequiel Roskopf (21 de ani) a semnat cu FC Hermannstadt în urmă cu o lună, dar nu a apucat să debuteze până în acest moment. Pentru a afla situaţia atacantului, ProSport a stat de vorbă cu antrenorul sibienilor, Vasile Miriuţă, care a lămurit totul: Roskopf nu poate juca pentru că nu i-au venit actele din Argentina.

Nu sunt făcute încă actele. Fiind extracomunitar, are nevoie de mai multe hârtii şi durează din câte am înţeles. Chiar azi am vorbit cu el şi m-a întrebat dacă ştiu ceva. A rămas să vorbesc cu preşedintele, să vedem ce se întâmplă. Durează între 60 – 90 de zile totul, din câte am înţeles. Nu are dublă cetăţenie. Dacă avea, se rezolva mai repede. Aşteaptă cetăţenia italiană,aşa mi-a zis. Dar până în vară nu o primeşte”, a declarat Vasile Miriuţă pentru ProSport. Antrenorul a adăugat că Roskopf se pregăteşte cu echipa. ”El se antrenează cu noi acum, în fiecare zi. E ok fizic, dar nu ştiu cum se comportă în meciuri. Una e să îl vezi la jocuri şi alta e la antrenamente”.

Situaţia lui Matias Roskopf a fost una interesantă încă de la venirea în România. El trebuia să semneze iniţial cu FC Botoşani, dar din cauza unor probleme între moldoveni şi Boca Juniors, transferul nu s-a mai făcut. Totul era recunoscut de Valeriu Iftime, preşedintele Botoşaniului, pentru ProSport. ”Boca păstra procente. Noi aveam 60%, ei 40%, dar aveau nişte condiţii destul de severe, mult prea dure pe care nu le-am acceptat. Ei voiau ca fotbalistul să nu plece de la mine fără 400.000 de euro. Asta dacă vreau să-l dau afară. Era ca şi cum îl vindeam. Dacă jucătorul era bine, eu nu puteam să-l concediez fără suma aceasta.

Eu am vorbit cu avocaţii mei, s-au uitat pe contract. Grilele de formare şi de promovare erau şi ele mari, 100.000 de euro, 200.000 de euro, nu ştiu. Ideea e că Boca nu mi-a spus la cât se ridică. În al doilea rând, eu am auzit că fotbalistul e bun, dar să îmi spui să plătesc dacă îl dau afară, e prea mult, pare deplasat”, a declarat Iftime.

Atacantul a mai evoluat până acum la echipa secundă a Bocăi Juniors şi la CA Torque (Uruguay), unde a fost împrumutat anul trecut.

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.