EXCLUSIV | Astra, pe un butoi cu pulbere! Un oficial din Liga 1 ştia cum pot fi evitate dezastrele financiare, dar nimeni nu l-a ascultat: "Sunt anomalii care se întâmplă doar în ţările bananiere"

14 mai 2019 6295 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Astra, pe un butoi cu pulbere! Un oficial din Liga 1 ştia cum pot fi evitate dezastrele financiare, dar nimeni nu l-a ascultat: "Sunt anomalii care se întâmplă doar în ţările bananiere"

Viitorul a câştigat, 3-0, meciul cu Astra din etapa a noua a play-off-ului Ligii 1 Betano, iar trupa din Giurgiu trece printr-o gravă situaţie financiară. Jucătorii sunt neplătiţi de aproape cinci luni, iar preşedintele Dani Coman şi-a dat demisia, în semn de protest. Dar, Cristian Bivolaru, oficialul celor de la Viitorul, a explicat la ProSport LIVE cum putea fi evitată situaţia.

"Nu vorbesc despre un club, ci despre principii...Vorbesc, dar parcă o fac în deşert. Am cerut la Adunările Generale ale Ligii Profesioniste de Fotbal ca să fie un sistem prin care bugetele cluburilor să fie publice", a spus Cristian Bivolaru la ProSport LIVE.

Preşedintele Viitorului a detaliat: "Nu s-a întâmplat asta nici până acum. Am vrut ca o parte din drepturile TV să le oprească LPF pentru ca jucătorii să fie plătiţi la timp, să fie ca o garanţie...apoi mai e şi sindicatul jucătorilor...Sunt anomalii ca-n ţările bananiere, nimeni nu face nimic. Ce se întâmplă la Astra nu mă mai miră şi nu am nicio compătimire. Nu s -a votat din ce am spus eu fiindcă oamenii nu sunt interesaţi ca în fotbalul românesc să existe transparenţă. Cum o echipă aduce 30 de jucători după perioada de transferări? Cum o nou promovată joacă împotriva noastră cu zece jucători străini? Alte anomalii".

"Nu e vina lui Ioan Niculae (n.red. - patronul Astrei), e a celor care tolerează atitudinea pe care acesta o afişează de ani de zile. Dar e problema lor. Conducătorii fotbalului românesc trebuie să pună la punct asta, şi LPF şi FRF. Le-am spus să trecem la treabă, că anii electorali abia au trecut şi într-o parte şi-n alta" - Cristian Bivolaru

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.