EXCLUSIV | Alt titlu, aceleaşi probleme: CFR are poprire pe conturi, Dan Petrescu ameninţă cu plecarea, jucătorii au mers în vacanţe lefteri

23 mai 2019 8597 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Alt titlu, aceleaşi probleme: CFR are poprire pe conturi, Dan Petrescu ameninţă cu plecarea, jucătorii au mers în vacanţe lefteri

Situaţia este încordată la CFR Cluj, chiar dacă echipa din Gruia a cucerit titlul cu numărul 5 din istorie. Înainte să găsească bani pentru transferurile cerute de Dan Petrescu, Nelu Varga trebuie să achite banii jucătorilor actuali pentru ca situaţia să nu degenereze.

Peste două zile se împlinesc două luni de când fotbaliştii nu şi-au primit salariile şi au plecat în vacanţă cu promisiunea că li se vor vira banii. A trecut însă aproape o săptămână de la data în care li s-a garantat că vor avea salariile în cont, iar promisiunea şefilor nu s-a onorat.

Nici primele nu s-au achitat

Pe lângă salarii, fotbaliştii campioanei au de primit şi primele pentru câştigarea campionatului. Problema nu este una nouă la CFR şi a început din toamna anului trecut. Fotbaliştii şi-au văzut primele pentru titlul obţinut în 2018 abia în iarna acestui an, iar actualul campionat a fost câştigat în condiţiile în care jucătorii au avut tot timpul întârzieri salariale.

Poprire pe conturi pentru neplata impozitelor

O altă mare nemulţumire a jucătorilor o reprezintă impozitul pentru salariile primite, conform contractelor semnate cu clubul. CFR s-a angajat să achite dările la stat, dar acest lucru nu s-a întâmplat în ultimele patru luni. Astfel, o mare parte dintre jucători şi-au achitat din banii lor CAS-ul şi impozitul pe venit, pentru a nu avea poprire pe conturi. Acest lucru s-a întâmplat luna trecută, când fotbaliştii campioanei au primit banii pe luna februarie şi, în ciuda faptului că s-au plâns conducerii, această problemă a rămas în coadă de peşte.

Dan Petrescu a cerut plata urgentă a datoriilor

În aceste condiţii, campania de transferuri a CFR-ului ar putea avea de suferit. “Vreau 4 jucători care să vină titulari”, a spus Dan Petrescu, înainte de plecarea în vacanţă şi le-a dat conducătorilor lista cu fotbaliştii doriţi. Plata la timp a devenit una dintre condiţiile esenţiale pe care Petrescu le-a cerut, la negocierea noului contract. Acesta a ameninţat chiar cu plecarea, aşa cum ProSport a scris luni dimineaţa, în situaţia în care vor exista întârzieri salariale mari către jucători.

Aşteaptă banii din drepturile TV?

În cazul în care Nelu Varga nu decide să achite el datoriile către jucători, campionii ar putea aştepta până la începutul lunii iunie, când va fi livrată prima rată din drepturile TV Clujenii vor primi, pentru sezonul recent încheiat, 3,8 milioane de euro din drepturile de televizare. Pe aceşti bani s-au bazat în mare parte oficialii CFR-ului şi în ultimul sezon, când au achitat salariile restante.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.