Emoţionat de comemorarea lui Hîldan, Şumudică a făcut o mărturisire cutremurătoare: "Chiar vreţi să ştiţi? O luasem razna, aveam mari probleme cu cazinourile, cu jocurile de noroc..."

3 oct 2015 43790 afişări Comentează şi tu Liga 1
Emoţionat de comemorarea lui Hîldan, Şumudică a făcut o mărturisire cutremurătoare: "Chiar vreţi să ştiţi? O luasem razna, aveam mari probleme cu cazinourile, cu jocurile de noroc..."

Mişcat de comemorarea a 15 ani de la decesul lui Cătălin Hîldan, Marius Şumudică a făcut o mărturisire emoţionantă. Antrenorul Astrei a povestit cum credinţa în Dumnezeu l-a ajutat să scape din ghearele jocurilor de noroc.

Dinamoviştii au comemorat la meciul cu Astra 15 ani din trecere în nefiinţă a lui Cătălin Hîldan. Un moment care l-a pătruns şi pe Marius Şumudică, un personaj care a fost în toată cariera în rivalitate cu Dinamo. Înainte de meci, Şumudică a depus în faţa Peluzei ”Cătălin Hîldan” o coroană de flori, în memoria ”Unicului Căpitan”. Ulterior, la conferinţa de presă, Şumudică a povestit de unde s-a inspirat:

”Am văzut eu la Totti că a depus o coroană de flori pentru un copil mort (n.r. fan al lui Lazio) şi atunci am zis că asta trebuie să fac şi pentru copilul ăsta, Cătălin Hîldan. Când mă duc la biserică, printre cele şapte lumănări pe care le aprind, una este pentru el. Vă dau cuvântul meu de onoare, sunt un om credincios. Credinţa m-a ajutat să revin dintr-un moment în care cariera mea era la pământ, eram băgat în nişte lucruri până în gât, eram într-un moment critic”, a mărturisit Marius Şumudică.

Antrenorul de 44 de ani nu s-a oprit însă aici. Întrebat spre finalul conferinţei care a fost acel moment critic şi de ce era un moment critic, Şumudică a răspuns: ”Chiar vreţi să ştiţi? Acum 12 ani o luasem razna, aveam mari probleme cu cazinourile, cu jocurile de noroc, asta este o boală. Aveam nevoie de ajutor şi credinţa m-a ajutat. M-a ajutat duhovenicul meu de la Bistriţa, el m-a luat practic de ciuf şi am reuşit să scap de această boală. După ce m-am lăsat, m-am dus la toate cazinourile şi i-am pus să mă treacă pe ”blacklist”, pe lista persoanelor care nu au dreptul să intre în cazinoul respectiv. Soţia mea m-a ajutat foarte mult. Mă duceam acasă şi nu puteam să mă uit în ochii copilului meu. Am pierdut foarte mulţi bani...”, a mărturisit Marius Şumudică.

În urmă cu 12 ani, Marius Şumudică era legitimat la Debrecen, unde a stat două sezoane. Cel mai probabil, antrenorul Astrei făcea referire la anul 2005, când a fost legitimat la Gloria Bistriţa. Între 2004 şi 2005, pentru Şumudică a fost o perioadă foarte agitată, în care s-a despărţit de Debrecen, a trecut la Omonia Nicosia, UTA şi apoi la Gloria Bistriţa -  de unde s-a şi retras după scurt timp.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.