Egal pentru Dinamo! Gaz Metan – FCSB 1-1. Vicecampioana a tremurat la Mediaș, dar a obținut o remiză, cu Alibec iarăși decisiv

Egal pentru Dinamo! Gaz Metan - FCSB 1-1. Vicecampioana a tremurat la Mediaș, dar a obținut o remiză, cu Alibec iarăși decisiv
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gaz Metan – FCSB 1-1 (Sikorski 54 / Alibec 29)

  • Dinamo spera la o înfrângere a Gazului, iar medieșenii erau siguri de play-off, doar cu o victorie.
  • Sikorski a ratat în ultimele minute șansa de a-și duce echipa în play-off, la o partidă în care Gazul a dominat.

Toată România a părut că ține cu Steaua, înainte de meciul roș-albaștrilor, de la Mediaș. Cea mai iubită echipă din țară a avut pumnii strânși până și de la cei mai mari dușmani. Dinamoviștii, oltenii, cfr-iștii sau astralii lui Șumudică au avut interes direct pentru a se face frați cu rivalii, pentru 90 de minute. Toți și-au declarat susținerea pentru Steaua, în speranța că Gaz Metan va fi echipa care le va lăsa locul în play-off. Medieșenii au fost nevoiți să tipărească bilete în plus, pentru a face față cererii de 6000 de locuri, iar în tot acest context, Gaz Metan – Steaua a avut față de meci mare. Dorința mare a patronului Stelei a fost împlinită pentru prima dată, într-un meci oficial: Gnohere și Alibec, titulari în atac!

Chiar dacă s-au simțit precum Rapidul pe vremuri, siguri împotriva tuturor, medieșenii au jucat ca și cum s-ar fi aflat în meciul vieții. Au avut inițiativa, au presa avansat Steaua și au fost răsplătiți cu primele ocazii. Elanul și energia medieșenilor nu le-au fost de ajuns însă, pentru că Gazului i-a lipsit claritatea în fața porții. Eric a șutat pe lângă de la 16 metri, iar apoi Munteanu l-a făcut mare pe Niță, de la 8 metri (8). În dominarea frenetică a Gazului, Steaua s-a întrecut în greșeli defensive, dar a avut nevoie de o singură sclipire a lui Alibec. Atacantul a arătat de ce e cel mai scump vârf din Liga I și a marcat la prima ocazie a sa și a Stelei, cu un șut pefect plasat în colțul lung al porții lui Greab (30). Tot Alibec a încercat și o pasă de gol pentru Tamaș, dar fundașul n-a ajuns la timp mingea atacanului, după o schemă din corner (41).

Steaua a suferit și în repriza a doua, pentru că medieșenii au atacat cu nebunia unora care n-au nimic de pierdut. Defensiva nesigură a echipei lui Reghecampf a creat precipitare și a îndemnat parcă echipa gazdă să atace. După o primă avertizare, la golul anulat pentru offside al lui Cristea, Steaua n-a mai putut fenta inevitabilul. Atacantul trecut prin curtea lui Bayern, Sikorski, a egalat, după un corner la care Tamaș și Momcilovic n-au putut respinge (54). Golul a crescut doza de „nebunie” a partidei, Reghecampf a vrut să întărească mijlocul, cu Boldrin în locul lui Gnohere, dar gafele au venit tocmai de acolo. Boldrin, Amorim sau Jakolis au comis-o, dar Muniru a fost primul la greșeli. Dint-o astfel de gafă s-a născut ocazia imensă a lui Sikorski, care n-a putut cadra mingea, singur cu Niță (66). A urmat un joc pe contre, cu multe situații de gol și multe gafe, dar fără mari ocazii. Sikorski a avut biletul de play-off în piciorul drept, în minutul 91, dar a tras în Niță și s-a terminat egal. Un egal care menține suspansul. Gaz Metan se păstrează peste Dinamo și totul se decide în ultima rundă.

Echipele de start:

  • Gaz Metan: Greab – Crețu, Trtovac, Zaharia (Tahar 60), Rugasevic – Cristea, Bic – Munteanu, Eric (Lupu 86), Buziuc (C. Petre 70) – Sikorski
  • FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Tamaș, Momcilovic – Muniru (Moke 70), Pintilii – Jakolis, Alibec, De Amorim (Tănase 53) – Gnohere (Boldrin 51)

22:24 Final de joc! Arbitrul George Găman a fluierat puțin mai devreme sfârșitul, iar ambele bănci tehnice au fost nemulțumite de acest lucru. ȘI Laurențiu Reghecampf și Cristi Pustai au protestat la adresa deciziei. Egalul nu ajută niciuna dintre formații. FCSB ratează șansa să se apropie de  liderul Viitorul, în timp ce Gaz Metan, dacă învingea, putea fi calificată matematic în play-off.


22:21 Ocazie monumentală ratată de Daniel Sikorski. Crețu trimite în careu o centrare de pe partea dreaptă, atacantul austriac e găsit excelent, liber, dar trage pe direcția lui Niță, care nu poate reține și Tamaș înalță o lumânare pentru a scoate balonul din zona de pericol.


22:08 O nouă ocazie pentru Gaz  Metan. Alexandru Crețu a reluat, cu capul, o centrare perfectă a lui Ciprian Petre, noul intrat. Fundașul dreapta al ardelenilor nu a putut direcționa bine lovitura, iar balonul s-a scurs agonizant pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Niță.


22:00 Ocazie FCSB! Tamaș reia cu capul, o centrare perfectă venită din corner. Mingea trece razant prin fața porții, de unde Momcilovic e foarte aproape să reia, dar fundașul nu ajunge la timp.


21:55 Ocazie importantă Gaz Metan!!! Lansat excelent de Eric, același Sikorski, scăpat singur, trage pe lângă poartă din poziție ideală.


21:47 Reghecampf a făcut două schimbări în debutul părții secunde. Au intrat Tănase și Boldrin, au ieșit De Amorim și Gnohere. Lipsa unui servant care să ofere mingi utile în fața porții l-a făcut pe antrenorul FCSB să schimbe atât de rapid.


21:45 GOOOOOOOL Gaz Metan! Daniel Sikorski îi readuce în joc pe medieșeni. Atacantul austriac a tras puternic, din interioriul careului de 16 metri, Niță nu a mai putut interveni.


21:36 S-a reluat meciul. Medieșenii încep în forță. Eric șutează puternic din marginea careului, dar Momcilovic se interpune, deviază și arbitrul George Găman dă corner. Bate Eric, direct în brațele lui Niță. Gaz Metan a și marcat, dar golul a fost anulat pentru o poziție de ofsaid.


21:20 Final de primă repriză. Debutul meciului le-a aparținut elevilor lui Pustai, care au început mai bine și au ratat șanse importante. Tot după o ratare a medieșenilor, la faza următoare, FCSB a deschis scorul prin Alibec. În debut, vicecampioana a reclamat un penalty neacordat, după un fault la lui Crețu la De Amorim.


21:12 Tamaș ratează o ocazie importantă. În urma unei lovituri de colț executată scurt, mingea a ajuns la Gnohere, care i-a retrimis lui Alibec. Șeptarul a recentrat, pe bara a doua, de unde Tamaș, nemarcat, a tras peste poartă.


21:05 Chiar înaintea fazei din care vicecampioana a marcat, cei de la Gaz Metan au ratat o ocazie importantă de a marca. Medieșenii au recuperat o minge la mijloc, prin Eric, care i-a pasat lui Sikorski, dar acesta nu a putut ajunge la timp la minge pentru a marca. Totuși, a recentrat pentru Munteanu, care a reluat slab, cu capul, pe lângă poarta lui Niță.


21:00 GOOOOOOOOOL FCSB! Alibec deschide scorul. Gnohere a trimis o centrare plouată în careu, mingea a ajuns la Alibec, care și-a făcut foarte bine preluarea, și a șutat plasat, cu dreptul, la colțul lung. Greab nu a putut interveni și tabela se modifică pentru prima dată.


20:41 Ocazie imensă Gaz Metan! Sikorski este găsit excelent în careu, face preluare, dar șutul său e deviat, mingea ajunge la Alexandru Munteanu care trage din prima la poartă, dar Niță respinge în față. Căpitanul Gazului ajunge la minge, trage, dar balonul se scurge pe lângă.


20:38 Vicecampioana cere penalty! După o pasă pe culoar dată de Gnohere, De Amorim este dărâmat în careu de Crețu, care a pus o mână în spatele brazilianului, Amorim cade,dar centralul George Găman lasă jocul să continue.


20:34 Prima ocazie a partidei. Eric trage pe lângă poartă, din unghi, de lângă Momcilovic, după ce a intrat în careu.


20:30 A început meciul. Denis Alibec este din nou căpitanul FCSB.


19:38 O oră până la startul meciului. Terenul de la Mediaș este unul pe care FCSB câștigă greu. În ultimii 5 ani și jumătate, „roș-albaștrii” au câștigat doar un singur meci din 5 disputate la Mediaș. Chiar pe ultimul, în aprilie 2015, scor 2-1. Adi Popa, Andrei Prepeliță, respectiv Dan Roman, semnau reușitele acelei partide. Astăzi, niciunul dintre cei trei jucători nu se mai regăsește în loturile celor două echipe. Până la victoria din 2015, FCSB a izbutit doar 3 egaluri și o înfrângere în meciurile disputate cu Gaz Metan la Mediaș. 0-3 (septembrie 2011), 0-0 (mai 2011), 1-1 (august 2012) și 2-2 (august 2013) sunt cele trei rezultate de egalitate dintre FCSB și Gaz Metan.


19:20 Laurențiu Reghecampf va folosi următoarea formulă de echipă:


Gaz Metan – FCSB, ora 20:30, este ultima partidă a zilei și meciul de care depinde ultima echipă ce va merge în play-off. Dinamo, CFR Cluj, Astra și, după ultimul rezultat, Craiova sunt echipele care sunt extrem de atente la prestațiile trupei lui Pustai din ultimele două etape.

Gaz Metan ocupă locul 4 în clasament, cu 38 de puncte, și în cazul unui succes contra echipei lui Reghecampf va fi matematic calificată în play-off. De partea cealaltă, FCSB are nevoie de o victorie pentru a nu le permite celor de la Viitorul să se distanțeze în fruntea plutonului. Roș-albaștrii au 45 de puncte înaintea etapei, în timp ce Viitorul, după succesul cu ACS Poli Timișoara, a acumulat 51 de puncte.

Confruntarea de duminică seară va fi cea de-a șasea partidă dintre Reghecampf și Pustai. Până acum, antrenorul Gazului a câștigat două meciuri, alte două partide s-au încheiat la egalitate, iar Reghecampf s-a impus o singură dată.

Meciul din tur s-a încheiat cu victoria la limită a ardelenilor într-o partidă în care Boldrin a ratat un penalty, iar Crețu a fost eliminat. Alex Muntean a înscris singurul gol al confruntării în minutul 26.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen