Echipa sezonului în Liga 1

11 iun 2013 7393 afişări Liga 1
Echipa sezonului în Liga 1 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/10952671/4/1.jpg

Priviţi „11”-le de mai jos! Ei sunt cei mai buni din campionatul intern, ediţia 2012-2013, în viziunea ziariştilor ProSport. O ediţie dominată de la început până la sfârşit de această echipă a Stelei care a avut de toate: şi jucători valoroşi, şi antrenor tânăr şi ambiţios, şi stabilitate financiară, şi suporteri, şi o pregătire fizică excepţională. Chiricheş, Latovlevici, Adi Popa, Chipciu şi Rusescu sunt cei cinci stelişti care au intrat în această formaţie de vis, singura surpriză fiind absenţa lui Bourceanu, care a fost devansat de unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti din campionat, „pandurul” Dan Nistor. Acesta din urmă a impresionat probabil prin faptul că, în afara spiritului de luptă specific şi căpitanului Stelei, apare mai des la finalizare, e mai spectaculos în joc şi aruncă mai des pasa decisivă din jobenul de artist.

O altă surpriză a echipei fantastice o reprezintă Astafei, de la Oţelul, chiar dacă el este unul dintre cei mai eficienţi şi mai spectaculoşi oameni ai gălăţenilor. Acesta i-a depăşit clar pe „astralul” Tembo şi pe stelistul Tănase, ultimul încă un somnambul pe teren, cu rare reuşite tehnico-tactice.
Cel mai bun portar e rapidistul Pecanha, transferat între timp la Petrolul, care a impresionat prin constanţă, prin reflexele sale fantastice uneori, printr-un bun joc de picior şi prin siguranţa pe care a dat-o apărării.

Din echipa ProSport nu aveau cum să lipsească golgheterii Rusescu şi Bokila, dar în ea au pătruns şi doi jucători de la Vaslui, Milanov şi Celeban, fotbalişti peste media campionatului, cum mai sunt şi alţii la formaţia lui Porumboiu, dar care împreună au format un grup modest.

Au fost luaţi în considerare doar fotbaliştii cu cel puţin 24 notări

252 de fotbalişti au reuşit să înscrie în campionatul ce a trecut

591 de fotbalişti au apărut pe teren în sezonul recent încheiat din Liga I

37 de jucători au evoluat pentru două echipe

184 de fotbalişti străini au evoluat în ediţia trecută, care provin din 50 de ţări

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.