După o scurtă experienţă dincolo de Urali, prima achiziţie a lui Poli revine şi mai încrezător la Timişoara. ”Am fost dorit de toată lumea”. Atacantul are clauză dacă înscrie mult

6 ian 2018 2531 afişări Comentează şi tu Liga 1
După o scurtă experienţă dincolo de Urali, prima achiziţie a lui Poli revine şi mai încrezător la Timişoara. ”Am fost dorit de toată lumea”. Atacantul are clauză dacă înscrie mult Foto: Sebastian TĂTARU (Mediafax foto)

ACS Poli a avut, astăzi, ultimul antrenament înainte de plecarea în cantonamentul de la Poiana Braşov, iar singurul jucător care a semnat cu clubul un nou contract este Alexandru Popovici. Atacantul revenit la alb-violeţi a semnat o înţelegere pe doi ani şi jumătate, în condiţiile în care unii jucători din lot nu mai văd perspective prea roz la echipa lui Ionuţ Popa. De asemenea, timişorenii au mai găsit un adversar pentru meciurile de verificare, Kisvarda, formaţie care trage la promovare din liga a doua maghiară.

Popovici e, deocamdată, singurul cu contract nou, deoarece Adrian Zaluschi, o altă noutate din lot, va veni de la Ripensia Timişoara sub formă de împrumut pentru jumătate de sezon. Popovici a plecat de la Poli, deoarece şi-a dorit, ca la 29 de ani, să joace măcar o dată în străinătate. ”Pentru mine a fost o experienţă bună. Mi-am dorit foarte mult să plec să joc afară. Mi-am dorit în cariera de fotbalist să văd cum e să joci afară. Am considerat că era un sezon foarte reuşit şi era o vârstă la care speram să plec, să joc afară. Considerăm că ar fi fost ultimul pas să joc afară. Am avut câteva promisiuni mai bune decât Azerbaijan. Nu mi-au ieşit. M-au dorit foarte mult acolo, şi nu-mi pare rău. A fost o experienţă diferită, dar benefică pentru mine. Chiar m-am simţit foarte bine în această perioadă petrecută acolo. Am şi jucat foarte mult, în toate meciurile. Am avut şi câteva realizări şi totul a fost foarte bine”, a declarat Popovici despre perioada petrecută la Sebail, în Azerbaijan.

Actualii jucători vor să plece, Popovici a revenit cu încredere în viitor. Va avea prime dacă marchează mult

Atacantul a revenit în România după doar cinci luni, convins fiind de cei de la Poli să se întoarcă la echipa unde a mai evoluat atât în Liga 1, cât şi în Liga 2. „M-am întors destul de repede, într-adevăr, pentru că am fost dorit aici. M-a sunat domnul Birlică şi m-a rugat să mă întorc înapoi. Am fost dorit de toată lumea, de domnul Robu, de domnul Ionuţ Popa. Altfel, nu m-aş mai fi întors. Erau mai mulţi bani, erau banii la timp. Mai aveam cinci luni contract acolo. Pentru mine continuitate este foarte importantă, aici am doi ani şi jumătate contract. Sunt mai multe detalii care m-au făcut să mă întorc şi acesta a fost unul dintre ele. Am avut opţiune că dacă am ofertă, pot să plec liber. Şi ei aveau clauză, că dacă nu sunt mulţumiţi… Având în vedere că mi-am dorit contract pe doi şi jumătate, nu mai vreau să plec”, a precizat fotbalistul.

De asemenea, Popovici va avea bonusuri la golurile marcate. ”Vreau să marchez chiar cel puţin şase goluri, câte am marcat sezonul trecut. Am şi o clauză în contract legat de asta. Chiar îmi doresc să marchez şi să ajut cât de mult pot. Pentru asta am venit, nu doar ca să stau acasă”, a mai spus atacantul de 29 de ani.

Meci de verificare cu locul 2 din liga secundă maghiară

Poli şi-a mai completat programul de amicale cu o deplasare la Kisvarda, locul 2 din eşalonul secund maghiar. Pentru 20 şi 23 ianuarie se mai caută adversari, iar în 24, echipa merge la Belgrad, pentru jocul cu FK Vozdovac, locul 6 din Serbia. Apoi, în 25, Poli dă piept cu Ripensia, la Timişoara. În 27 alb-violeţii merg la Kisvarda, iar ultimul meic va fi în 31, la formaţia de liga a treia Naţional Sebiş.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.