Dragomir, audiat la DNA, într-un dosar de șantaj! „Au greșit față de mine!” Cum ar fi încasat 1,7 milioane de euro de la RCS-RDS

Dragomir, audiat la DNA, într-un dosar de șantaj!
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:35 Dumitru Dragomir a ieșit de la audieri. Șeful LPF a dat declarații într-un dosar de șantaj în care este implicat directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu. 

Potrivit DNA, directorul general al Antena TV Group este urmărit penal pentru șantaj, după ce, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, ar fi constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de învinuit, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză. Conform Antena 3 acuzația la adresa lui Alexandrescu pare să fie bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS.

„Eu m-am simțit șantajat. Au greșit față de mine. A fost o asociere între două firme. A mea a venit cu peste 11 milioane de euro, iar RDS a adus 20%. Pentru asta, RDS urma să primească 15% din încasări pentru o perioadă de 10 ani, iar în ultimii ani lua tot câștigul societății. Unde e problema? Ce e ilegal aici.

Dacă e o incompatibilitate cu faptul că eu sunt șeful LPF înseamnă că eu nu mai am voie nici să mă uit pe cablu la RCS-RDS?

Fraților, vă amintesc că Antena 1 a fost în consorțiu cu RDS, au venit la licitație împreună. Unde erau atunci neregulile?

Sunt la cuțite cu toți, și cu RDS, și cu Antena, cu toată lumea, dar contractul dintre firma mea și RCS & RDS e 100% legal„, a declarat Dumitru Dragomir la ieșirea de la audieri.

„Lupta este între doi elefanți, iar eu calc în urma lor și pot să-mi rup glezna nevinovat. Eu nu am greșit din punct de vedere legal cu nimic. Eu sau vreo firmă a mea nu am încasat niciun leu”, a mai spus șeful LPF.

Directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, acuzat de șantaj de către procurorii anticorupție, a fost reținut, joi seară, pentru 24 de ore.

Alexandrescu a fost reținut după ce a fost audiat la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Dosarul lui Alexandrescu a fost constituit ca urmare a denunțului făcut de administratorul firmei, a mai precizat DNA.

DNA mai precizează că lui Alexandrescu i s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Avocatul Gheorghiță Mateuț a declarat că directorul general al Antena TV Group ar urma să fie dus, vineri, la instanță, cu propunere de arestare preventivă.


UPDATE Mediafax.ro anunță că Dumitru Dragomir a ajuns la sediul DNA în jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzând să spună de ce a fost chemat de procurorii anticorupție.

Grupul de Investigații Politice (GIP) a arătat, joi, într-un comunicat de presă, că începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanțată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS. În perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I și în sezoanele 2011 – 2014.

„Începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanțată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului și a Pieței Unirii din București, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deținută în totalitate de Dumitru Dragomir„, a precizat GIP în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, în 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participațiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro „în schimbul unor servicii și drepturi derizorii”, a precizat GIP.

„Prin acest contract, RCS & RDS a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-și face publicitate la nunțile și botezurile ce urmau să se desfășoare într-un imobil deținut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnării contractului imobilul era neamenajat astfel încât RCS & RDS s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi”, se mai arată în comunicatul citat.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, joi, că directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, este urmărit penal pentru șantaj, fiind acuzat că a amenințat administratorul unei firme că va da în vileag fapte presupus compromițătoare dacă nu va semna un contract în condițiile impuse de el.

Antena 3 a relatat, pe pagina online, că din informațiile pe care le-a obținut neoficial, acuzația pare să fie bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS.

Sursa: www.mediafax.ro


Un nou scandal cu iz penal este pe cale să izbucnească în fotbalul românesc. În urma unei anchete efectuate de Grupul de Investigații Român, președintele LPF, Dumitru Dragomir, este acuzat că ar fi luat mită în valoare de 1,7 milioane de euro de la grupul RCS-RDS, cel care deține drepturile de televizare ale Ligii I. Investigatorii anunță că suma ar fi fost plătită de consorțiul TV pentru ridicarea Crystal Palace Ballrooms, o sală de festivități ultraluxoasă situată pe Calea Rahovei și trecută în proprietatea fiului șefului LPF, Bogdan Dragomir, la fel ca multe alte afaceri ale familiei.

IATĂ‚ MAI JOS CE AU DESCOPERIT INVESTIGATORII DE LA GRUPUL DE INVESTIGAȚII ROMÂN:

„RDS l-a plătit pe Dumitru Dragomir cu 1,7 milioane euro

În perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. Tot RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I și în sezoanele 2011 – 2014.

Grupul de Investigații Politice (GIP) publică documente care arată că RCS & RDS a plătit nu doar echipele din Liga I, ci și pe Dumitru Dragomir. Începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanțată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului și a Pieței Unirii din București, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deținută în totalitate de Dumitru Dragomir.

În 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participațiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro în schimbul unor servicii și drepturi derizorii.

Prin acest contract, RCS & RDS a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-și face publicitate la nunțile și botezurile ce urmau să se desfășoare într-un imobil deținut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnării contractului imobilul era neamenajat astfel încât  RCS & RDS s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi.

Conform contractului semnat de cele două părți, RCS & RDS se obligă:
– Să finanțeze cu suma de 1,7 milioane euro afacerea lui Dumitru Dragomir (art. 4.1.1 din Contract);
– Să nu intervină în nici un fel în activitatea firmei lui Dumitru Dragomir (art. 4.1.2 din Contract);
– Să nu emită nici o pretenție de restituire a sumei plătite (art. 4.1.3 din Contract).

Obligațiile firmei lui Dumitru Dragomir sunt:
– Să folosească banii primiți de la RCS & RDS pentru modificarea și reamenajarea unui imobil aflat în proprietatea  BODU SRL, în sensul transformării acestuia într-o unitate de alimentație publică (Crystal Palace Ballrooms) „având ca destinație principală organizarea de evenimente (nunți, botezuri, zile de naștere/onomastice, festivități particulare sau corporate etc.” (art. 1.2.2 și art. 4.2.1 din Contract). Conform contractului însă, RCS & RDS acceptă să plătească cei 1,7 milioane euro fără a avea vreun drept asupra imobilului și amenajărilor realizate, firma lui Dumitru Dragomir având „drept exclusiv și absolut de proprietate” (art. 2.7);
– Să permită promovarea RCS & RDS atât în perioada „realizării modificărilor imobilului” (adică în perioada de șantier), cât și „în cadrul evenimentelor organizate” (adică nunți, botezuri, zile de naștere etc.) (art. 4.2.6);
– Să plătească timp de trei ani RCS & RDS 5% din profitul net obținut din exploatarea imobilului amenajat. Conform contractului însă, RCS & RDS se obligă să plătească cei 1,7 milioane euro fără a pune nici o condiție legată de realizarea de către  BODU SRL a vreunei cifre de afaceri (art. 2.7). În cazul în care afacerea cu nunți și botezuri înregistrează pierderi, RCS & RDS nu are nici o pretenție în schimbul banilor oferiți lui Dumitru Dragomir. De altfel, în 2010 și 2011, primii doi ani de funcționare a complexului Crystal Palace Ballrooms,  BODU SRL a înregistrat pierderi. Bilanțul pentru anul 2012 nu a fost depus la Registrul Comerțului.
– Să pună o dată pe an imobilul la dispoziția RCS & RDS și să le permită organizarea de evenimente în „cele mai avantajoase condiții comerciale” (art. 4.2.5).

Singurul partener pentru care contractul prevede termene clare este RCS & RDS care trebuie să pună la dispoziția firmei lui Dumitru Dragomir cei 1,7 milioane de euro în patru tranșe: 800.000 de euro până la 1 septembrie 2009, 400.000 de euro până la 1 noiembrie 2009, 200.000 euro până la 15 februarie 2010 și restul de 300.000 de euro până la 15 mai 2010. Firma lui Dumitru Dragomir nu are termene clare de respectat în acest contract.

În contract există o prevedere expresă referitoare la posibilitatea încheierii de acte adiționale prin care cuantumul contribuției RCS & RDS să poată fi modificat.

Fotbalul este o afacere privată, dar ar fi interesant de aflat:
1. Dacă cluburile de fotbal din Liga I, care se plâng că nu au suficienți bani și că nu sunt susținute de stat, au fost informate despre afacerea personală a lui Dumitru Dragomir cu RCS & RDS.
2. Dacă suma de 1,7 milioane de euro a fost majorată prin intermediul unor acte adiționale la contract.
3. Dacă declarația lui Dumitru Dragomir din 2010, de la lansarea Crystal Palace Ballrooms, conform căreia „ce-am făcut eu aici e unicat în Europa” se referă la faptul că este singurul șef de asociație a cluburilor de fotbal din Europa care a primit bani de la firma căreia i-a acordat drepturile de televizare”.

Explicația lui Dragomir
Dumitru Dragomir a explicat la România TV de ce nu se simte vinovat de niciuna dintre acuzațiile Grupului de Investigații Român, condus de Mugur Ciuvică: „Am dat explicații Gărzii Financiare și am făcut dovada plăților. Am respectat legea, banii sunt investiți. Nu am luat nici măcar un leu amendă. Acum, hodoronc-tronc, mă trezesc cu această chestiune pe cap. Liga nu are nicio implicare, eu am făcut separat acest contract cu RCS-RDS. Unde este neconcordanța? Drepturile TV au fost vândute la licitație, nu are nicio legătură una cu alta. Categoric, Antena 1 i-a dat acest dosar domnului Ciuvică și i l-a oferit trunchiat”.

Mugur Ciuvică, omul care a declanșat investigația, a mai dezvăluit un amănunt ce se poate dovedi relevant în posibila anchetă:

„Ce mi se pare cel mai interesant este că procurorii DNA l-au săltat astăzi pe unul dintre oamenii de la Antene care a vorbit despre subiectul ăsta. Și mai interesant este că doamna procuror Kovesi nu s-a aratat interesata de acest subiect”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen