Avem dovada! Asociația Peluza Cătălin Hîldan deține 20% din SC Dinamo 1948 SA. Fanii pot intra în posesia altui pachet de acțiuni | FOTO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

La începutul anului, Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo, care administrează programul socios Doar Dinamo București, a achiziționat un prim pachet de acțiuni, în procent de 10.6 %, cotă parte din SC Dinamo 1948 SA.

Atunci, fanii din cadrul programului DDB au fost chestionați, printr-un sondaj pe platforma socios, dacă sunt de acord cu tranzacția (vezi facsimil 1), răspunsul afirmativ fiind covârșitor – 98,7 %.

În luna iunie, mai precis în data de 9 iunie, într-un alt moment delicat al clubului, „suporterii acționari” din cadrul programului socios Doar Dinamo București au fost întrebați din nou, tot printr-un sondaj, dacă sunt de acord ca alți 200.000 de euro să fie virați în conturile SC Dinamo 1948 SA. În întrebarea adresată suporterilor a fost anunțată și destinația banilor (vezi facsimil 2).

Peste două zile și după ce, din nou, cotizanții au fost de acord într-un procent uriaș, 97,5 %, fanii au anunțat pe pagina de facebook a Peluzei Cătălin Hîldan reușita, faptul că au preluat un nou pachet de 10% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA, cota Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo ajungând, astfel, la zi (n.red. 11 iunie) la 20.06% (vezi facsimil 3).

Două luni mai târziu, în august, a urmat tranzacția dintre Pablo Manuel Cortacero și Ionuț Negoiță „la butoane” (George Drăghia în acte), prin care omul de afaceri spaniol a achiziționat, conform datelor de la Registrul Comerțului, firma Lotus Perfect Products – SRL, cea care deține pachetul majoritar al SC Dinamo 1948 SA.

Conform informațiilor înregistrate în Monitorul Oficial și a celor din Registrul Comerțului, în dreptul SC Dinamo 1948 SA,- date actualizate pe 27 octombrie 2020- cu toate schimbările din Consiliul de Administrație, unde au fost numiți noi reprezentanți (vezi facsimil), Lotus Perfect Products – SRL deține o cotă de 82,87 % din SC Dinamo 1948 SA. În balanță, chiar dacă, în vară, au anunțat oficial că au 20.06%, „suporterii – acționari” din Ascociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo sunt activi cu o cotă de doar 10,06%!

Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București (sau Dinamo de pe Calea Floreasca) înregistrează 7,03 %, tradițional numita societate „a lui Badea” -Nicolae Badea- și, Cornel Dinu, cu o cotă mai mult onorifică de 0,03%, sunt celelalte persoane juridice și fizice care completează structura SC Dinamo 1948 SA.

Imediat după ce Negoiță – în fapt Drăghia- a bătut palma cu Pablo Manuel Cortacero pentru vestita firmă Lotus, site-ul ofical al clubului cu adresa în „Ștefan cel Mare” și sediul la RIN Grand Hotel a anunțat, printr-un comunicat de presă, următoarele: „Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero”, a fost mesajul domnului Pablo Manuel Cortacero, transmis prin www.fcdinamo.ro, în care s-a strecurat un prim detaliu ciudat, dacă nu eronat. Firma Benel International nu apare în vreun act oficial!

La scurt timp, după ce a devenit ofical că  Dinamo a ajuns pe mâinile ibericilor, „fanii-acționari” au făcut câteva precizări pe aceeași platformă de comunicare, pagina de facebook Peluza Cătălin Hîldan.

Fanii spun că banii virați în conturile SC Dinamo 1948 SA reprezintă împrumuturi.

Interesant este că acest termen, împrumut, apare pentru prima oară într-un alt sondaj formulat pe platforma DDB destinată celor peste 10.000 de socios, realizat în data de 25 aprilie, în care posesorii cardurilor DDB chestionați în legătură cu o sumă de 150.000 euro, care ar urma să fie virată în conturile SC DINAMO 1948 SA, cu titlu de împrumut pentru „achitarea datoriilor în vederea obținerii licenței”. În acest caz, (vezi facsimil) „la data de 31 iulie 2020, dacă pachetul majoritar de acțiuni nu va fi preluat de un investitor străin, Asociația PCH Dinamo va achiziționa un pachet suplimentar de acțiuni contra sumei de un leu”.  Pablo Manuel Cortacero a preluat Lotus, conform anunțului oficial, la jumătatea lunii august.

ProSport a luat legătura cu Andrei Gerea, membru Elite DDB, cel care a confirmat că Asociația PCH Dinamo o să încerce să intre în posesia unei noi „felii” din SC Dinamo 1948 SA, un procent, conform informațiilor ProSport, de aproximativ 7%, cât se cuvine în urma înțelegerii mai sus menționate. „Am așteptat să vedem ce se întâmplă cu acești investitori spanioli, am crezut și am sperat că au intenții serioase, am considerat că nu este oportun să deschidem acest subiect, însă cred că este momentul să le luăm (n.red. – acțiunile), o să ne interesăm, discutăm și o să vedem care este situația exactă”, a declarat Andrei Gerea.

Să revenim la evenimentele care au urmat preluării clubului de către falanga iberică, comunicatul emis de PCH, imediat după ce Pablo Manuel Cortacero a fost anunțat ca fiind noul șef de la Dinamo:

În relația cu noul acționar majoritar, avem două opțiuni legate de sumele cu care ProgramDDB a împrumutat clubul în ultima jumătate de an:
– să solicităm restituirea sumelor
– să solicităm transformarea sumelor în acțiuni.

DDB va decide care dintre cele două cai va fi urmată. În niciuna din cele două variante, cele 20,06% acțiuni deținute în prezent de catre suporteri NU VOR FI AFECTATE. Am transferat în total 2.751.201,00 lei către FC Dinamo 1948. Bani adunați cu greu de către suporteri și dați Clubului în cele mai delicate momente. Prin aceste sume s-au platit salariile, datoriile administrative si S-A OBTINUT LICENTA PENTRU LIGA 1. După restituirea acestor împrumuturi, vom deține în continuare pachetul de 20,06% din acțiuni.

La două luni și jumătate de la redactarea rândurilor de mai sus, în actele publice înregistrate de SC Dinamo 1948 SA la Monitorul Oficial, reamintim, actualizate la finalul lunii octombrie, cota Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo este, în continuare, la jumătate (10.06%).

ProSport a obținut un act care face lumină în acest caz, mai ales că mulți dintre posesorii cardurilor DDB s-au întrebat de ce Asociația PCH Dinamo este trecută ăn actele publice cu această cotă înjumătățită, iar presa a preluat, în mai multe rânduri, această informație. Răspunsul dat de suporterii acționari este că legea nu obligă ca aceste date să fie făcute publice, că ar fi existat o scăpare și datele publice vor fi actualizate, iar adevăratul procent, cel de 20,06%,  este trecut în Registrul Acționarilor SC Dinamo 1948 SA. În acest document, pe care îl publicăm (vezi facsimil din data de 2.09.2020), Asociația PCH Dinamo – este trecută cu o cotă de 20,06%.

„Este o întârziere, DDB figurează cu 20%, cotă înregistrată în Registrul Acționarilor, acolo trebuie căutat, probabil că nu au înregistrat. Se va face modificarea”, a declarat Andrei Gerea, membru Elite DDB, pentru Digisport.

Dintr-o notă de subsol din acest act se evidențiază un aspect interesant. Astfel, acțiunile Lotus Perfect Products SRL au „interdicție de înstrăinare, cu excepția cazului în care există acordul prealabil al fostului vânzător și sunt ipotecate în A.E.G.R.M. (n.red. Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobilare)”. Cine este fostul vânzător? Ați ghicit! Ionuț Negoiță, cel care a cedat acțiunile firmei Lotus, SRL adminsitrat de George Drăghia, omul de încredere de la „coaforul RIN”.

 

 

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Elysium Isac, celebrul tiktoker care i-a ochit pe Bodi și pe Pescobar, face o nouă victimă. L-a atacat pe Gigi Becali în fața băncii 😲
Elysium Isac, celebrul tiktoker care i-a ochit pe Bodi și pe Pescobar, face o nouă victimă. L-a atacat pe Gigi…
Jurnalist Pro TV, anchetat pentru act sexual cu un minor. Victima este un băiat cu vârsta sub 16 ani
Jurnalist Pro TV, anchetat pentru act sexual cu un minor. Victima este un băiat cu vârsta sub 16 ani
Ministrul Apărării: sistemele Patriot vor asigura României o capabilitate antiaeriană de ultimă generaţie
Ministrul Apărării: sistemele Patriot vor asigura României o capabilitate antiaeriană de ultimă generaţie
Căpitanul Messi în acțiune! Momentul care putea schimba decisiv soarta Mondialului: De Paul a dezvăluit ce i-a promis superstarul lui PSG
Căpitanul Messi în acțiune! Momentul care putea schimba decisiv soarta Mondialului: De Paul a dezvăluit ce i-a promis superstarul lui…
E dezastru! Nimeni nu se aştepta la aşa suspendare pentru Halep, ar putea fi finalul carierei
E dezastru! Nimeni nu se aştepta la aşa suspendare pentru Halep, ar putea fi finalul carierei
Greșeala ÎN PAT care duce ÎNTOTDEAUNA la DIVORȚ! Toate cuplurile sunt...
Greșeala ÎN PAT care duce ÎNTOTDEAUNA la DIVORȚ! Toate cuplurile sunt...
Vouchere elevi și preșcolari 2023 | Condițiile pentru a primi 500 de lei pe cardul bancar
Vouchere elevi și preșcolari 2023 | Condițiile pentru a primi 500 de lei pe cardul bancar
SE DAU 683 DE LEI de la stat. Este informaţia momentului în România. Banii vin din luna FEBRUARIE
SE DAU 683 DE LEI de la stat. Este informaţia momentului în România. Banii vin din luna FEBRUARIE
Tina susține că a vorbit cu Iisus cât a fost în moarte clinică. Ce mesaj a scris după ce a fost readusă la viață
Tina susține că a vorbit cu Iisus cât a fost în moarte clinică. Ce mesaj a scris după ce a…
Semne pe care le dă lipsa de zinc, de la scăderea imunității la căderea excesivă a părului
Semne pe care le dă lipsa de zinc, de la scăderea imunității la căderea excesivă a părului
Modul „diabolic” în care un tânăr s-a răzbunat pe cel cu care l-a înşelat logodnica
Modul „diabolic” în care un tânăr s-a răzbunat pe cel cu care l-a înşelat logodnica
Momentul în care trei mercenari ruși își bat comandantul grav rănit VIDEO
Momentul în care trei mercenari ruși își bat comandantul grav rănit VIDEO
BANCUL ZILEI. Bulă, beat turtă, își caută nevasta prin vecini: Auzi, vecinico, soțul tău e acasă?
BANCUL ZILEI. Bulă, beat turtă, își caută nevasta prin vecini: Auzi, vecinico, soțul tău e acasă?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Cele mai bune mașini de familie la prețuri mici: SUV-uri de ocazie sub 8.000 de euro
Cele mai bune mașini de familie la prețuri mici: SUV-uri de ocazie sub 8.000 de euro
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!