Avem dovada! Asociația Peluza Cătălin Hîldan deține 20% din SC Dinamo 1948 SA. Fanii pot intra în posesia altui pachet de acțiuni | FOTO EXCLUSIV

Avem dovada! Asociația Peluza Cătălin Hîldan deține 20% din SC Dinamo 1948 SA. Fanii pot intra în posesia altui pachet de acțiuni | FOTO EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

La începutul anului, Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo, care administrează programul socios Doar Dinamo București, a achiziționat un prim pachet de acțiuni, în procent de 10.6 %, cotă parte din SC Dinamo 1948 SA.

Atunci, fanii din cadrul programului DDB au fost chestionați, printr-un sondaj pe platforma socios, dacă sunt de acord cu tranzacția (vezi facsimil 1), răspunsul afirmativ fiind covârșitor – 98,7 %.

În luna iunie, mai precis în data de 9 iunie, într-un alt moment delicat al clubului, „suporterii acționari” din cadrul programului socios Doar Dinamo București au fost întrebați din nou, tot printr-un sondaj, dacă sunt de acord ca alți 200.000 de euro să fie virați în conturile SC Dinamo 1948 SA. În întrebarea adresată suporterilor a fost anunțată și destinația banilor (vezi facsimil 2).

Peste două zile și după ce, din nou, cotizanții au fost de acord într-un procent uriaș, 97,5 %, fanii au anunțat pe pagina de facebook a Peluzei Cătălin Hîldan reușita, faptul că au preluat un nou pachet de 10% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA, cota Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo ajungând, astfel, la zi (n.red. 11 iunie) la 20.06% (vezi facsimil 3).

Două luni mai târziu, în august, a urmat tranzacția dintre Pablo Manuel Cortacero și Ionuț Negoiță „la butoane” (George Drăghia în acte), prin care omul de afaceri spaniol a achiziționat, conform datelor de la Registrul Comerțului, firma Lotus Perfect Products – SRL, cea care deține pachetul majoritar al SC Dinamo 1948 SA.

Conform informațiilor înregistrate în Monitorul Oficial și a celor din Registrul Comerțului, în dreptul SC Dinamo 1948 SA,- date actualizate pe 27 octombrie 2020- cu toate schimbările din Consiliul de Administrație, unde au fost numiți noi reprezentanți (vezi facsimil), Lotus Perfect Products – SRL deține o cotă de 82,87 % din SC Dinamo 1948 SA. În balanță, chiar dacă, în vară, au anunțat oficial că au 20.06%, „suporterii – acționari” din Ascociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo sunt activi cu o cotă de doar 10,06%!

Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București (sau Dinamo de pe Calea Floreasca) înregistrează 7,03 %, tradițional numita societate „a lui Badea” -Nicolae Badea- și, Cornel Dinu, cu o cotă mai mult onorifică de 0,03%, sunt celelalte persoane juridice și fizice care completează structura SC Dinamo 1948 SA.

Imediat după ce Negoiță – în fapt Drăghia- a bătut palma cu Pablo Manuel Cortacero pentru vestita firmă Lotus, site-ul ofical al clubului cu adresa în „Ștefan cel Mare” și sediul la RIN Grand Hotel a anunțat, printr-un comunicat de presă, următoarele: „Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero”, a fost mesajul domnului Pablo Manuel Cortacero, transmis prin www.fcdinamo.ro, în care s-a strecurat un prim detaliu ciudat, dacă nu eronat. Firma Benel International nu apare în vreun act oficial!

La scurt timp, după ce a devenit ofical că  Dinamo a ajuns pe mâinile ibericilor, „fanii-acționari” au făcut câteva precizări pe aceeași platformă de comunicare, pagina de facebook Peluza Cătălin Hîldan.

Fanii spun că banii virați în conturile SC Dinamo 1948 SA reprezintă împrumuturi.

Interesant este că acest termen, împrumut, apare pentru prima oară într-un alt sondaj formulat pe platforma DDB destinată celor peste 10.000 de socios, realizat în data de 25 aprilie, în care posesorii cardurilor DDB chestionați în legătură cu o sumă de 150.000 euro, care ar urma să fie virată în conturile SC DINAMO 1948 SA, cu titlu de împrumut pentru „achitarea datoriilor în vederea obținerii licenței”. În acest caz, (vezi facsimil) „la data de 31 iulie 2020, dacă pachetul majoritar de acțiuni nu va fi preluat de un investitor străin, Asociația PCH Dinamo va achiziționa un pachet suplimentar de acțiuni contra sumei de un leu”.  Pablo Manuel Cortacero a preluat Lotus, conform anunțului oficial, la jumătatea lunii august.

ProSport a luat legătura cu Andrei Gerea, membru Elite DDB, cel care a confirmat că Asociația PCH Dinamo o să încerce să intre în posesia unei noi „felii” din SC Dinamo 1948 SA, un procent, conform informațiilor ProSport, de aproximativ 7%, cât se cuvine în urma înțelegerii mai sus menționate. „Am așteptat să vedem ce se întâmplă cu acești investitori spanioli, am crezut și am sperat că au intenții serioase, am considerat că nu este oportun să deschidem acest subiect, însă cred că este momentul să le luăm (n.red. – acțiunile), o să ne interesăm, discutăm și o să vedem care este situația exactă”, a declarat Andrei Gerea.

Să revenim la evenimentele care au urmat preluării clubului de către falanga iberică, comunicatul emis de PCH, imediat după ce Pablo Manuel Cortacero a fost anunțat ca fiind noul șef de la Dinamo:

În relația cu noul acționar majoritar, avem două opțiuni legate de sumele cu care ProgramDDB a împrumutat clubul în ultima jumătate de an:
– să solicităm restituirea sumelor
– să solicităm transformarea sumelor în acțiuni.

DDB va decide care dintre cele două cai va fi urmată. În niciuna din cele două variante, cele 20,06% acțiuni deținute în prezent de catre suporteri NU VOR FI AFECTATE. Am transferat în total 2.751.201,00 lei către FC Dinamo 1948. Bani adunați cu greu de către suporteri și dați Clubului în cele mai delicate momente. Prin aceste sume s-au platit salariile, datoriile administrative si S-A OBTINUT LICENTA PENTRU LIGA 1. După restituirea acestor împrumuturi, vom deține în continuare pachetul de 20,06% din acțiuni.

La două luni și jumătate de la redactarea rândurilor de mai sus, în actele publice înregistrate de SC Dinamo 1948 SA la Monitorul Oficial, reamintim, actualizate la finalul lunii octombrie, cota Asociației Peluza Cătălin Hîldan Dinamo este, în continuare, la jumătate (10.06%).

ProSport a obținut un act care face lumină în acest caz, mai ales că mulți dintre posesorii cardurilor DDB s-au întrebat de ce Asociația PCH Dinamo este trecută ăn actele publice cu această cotă înjumătățită, iar presa a preluat, în mai multe rânduri, această informație. Răspunsul dat de suporterii acționari este că legea nu obligă ca aceste date să fie făcute publice, că ar fi existat o scăpare și datele publice vor fi actualizate, iar adevăratul procent, cel de 20,06%,  este trecut în Registrul Acționarilor SC Dinamo 1948 SA. În acest document, pe care îl publicăm (vezi facsimil din data de 2.09.2020), Asociația PCH Dinamo – este trecută cu o cotă de 20,06%.

„Este o întârziere, DDB figurează cu 20%, cotă înregistrată în Registrul Acționarilor, acolo trebuie căutat, probabil că nu au înregistrat. Se va face modificarea”, a declarat Andrei Gerea, membru Elite DDB, pentru Digisport.

Dintr-o notă de subsol din acest act se evidențiază un aspect interesant. Astfel, acțiunile Lotus Perfect Products SRL au „interdicție de înstrăinare, cu excepția cazului în care există acordul prealabil al fostului vânzător și sunt ipotecate în A.E.G.R.M. (n.red. Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobilare)”. Cine este fostul vânzător? Ați ghicit! Ionuț Negoiță, cel care a cedat acțiunile firmei Lotus, SRL adminsitrat de George Drăghia, omul de încredere de la „coaforul RIN”.

 

 

 

 

 

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup