Două variante ACS Poli Timişoara. Nicolae Robu a anunţat ce se va întâmpla cu echipa dacă va rămâne în Liga 1, dar şi planul ce va fi pus în aplicare în cazul retrogradării

21 mai 2014 7189 afişări Liga 1
Două variante ACS Poli Timişoara. Nicolae Robu a anunţat ce se va întâmpla cu echipa dacă va rămâne în Liga 1, dar şi planul ce va fi pus în aplicare în cazul retrogradării
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

După un nou sezon în Liga I, Timişoara poate rămâne iar fără echipă în primul eşalon fotbalistic. ACS Poli n-a mai câştigat un meci de patru etape şi se află pe locul 16 retrogradabil, la două puncte în spatele lui FC Braşov, prima echipă de deasupra liniei ce duce în Liga a II-a.

Speranţe de rămâne în Liga I sunt, însă, pe lângă o victorie în meciul de mâine cu Concordia Chiajna, de la ora 21:00, ACS mai trebuie să spere şi la rezultate favorabile în celelalte partide ale contracandidatelor. Viitorul nu trebuie să câştige cu Ceahlăul şi Gaz Metan - FC Braşov să aibă un pronostic de 1/2.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (foto mic, alături de Velcea şi suporteri timişoreni), rămâne optimist şi speră că ACS Poli va evita retrogradarea în ultima rundă după jocul de acasă cu Chiajna. “Depindem de alţii, dar depindem şi de noi. Dacă Doamne fereşte nu câştigăm, cum a spus Dan Alexa, nu merităm să rămânem. Şanse mai sunt şi speranţele trebuie să rămână. Jucătorii trebuie să intre determinaţi şi cu dorinţa de a rămâne în Liga I”, a declarat Robu la emisiunea Liga de Vest, de pe postul Telenova.

Planul A: echipă secundă în Liga a II-a şi centru de excelenţă pentru copii şi juniori

Edilul a vorbit şi despre principalele consecinţe în caz că echipa retrogradează, dar şi de planurile mari în cazul în care timişorenii vor reuşi să se menţină în Liga I.

În cazul “planului A”, cel pentru rămânerea în primul eşalon, Robu a explicat că se va demara un proiect pentru obţinerea unui satelit în Liga a II-a, acolo unde vor ajunge jucătorii care nu vor prinde prima echipă. Totodată, se va crea un centru de excelenţă pentru copii şi juniori care va atrage şi un sponsor mare. “E limpede că s-a cam prefigurat lotul de bază. Cei care nu au jucat sunt la margine. Noi îi vom păstra pe cei care au jucat în cea mai mare parte. Proiectul e să rămânem în Liga I şi să ajungem să avem o echipă a doua în Liga a II-a şi atunci nimeni nu ar pleca, ei vor fi rulaţi şi vor juca în Liga I când vor demonstra că merită. Am discutat şi cu conducerea Federaţiei, vrem să ajungem să creăm şi acel centru de excelenţă pentru copii şi juniori. Dar nu poţi dacă ajungi în Liga a II-a… Să nu disperăm, haideţi să păstrăm speranţa vie. Dacă reuşim, atunci vom avea şi un sponsor mare, care va veni pe lângă noi. Vom avea prin parteneriat şi echipa a doua, centru de excelenţă. Să fie aduşi copii nu numai din Timişoara, din toată partea aceasta de ţară”, a mai spus Robu.

Printre echipele posibile să devină ”satelit” se numără Nuova Mama Mia Becicherecu Mic sau FC Caransebeş, echipe din Seria a IV-a a Ligii a III-a ce se luptă pentru promovarea în Liga a II-a.

Planul B: vor continua în Liga a II-a, dar pe mai puţini bani

În cazul în care ACS Poli ar retrograda în Liga a II-a, fostul rector al Universităţii Politehnica din Timişoara a spus că proiectul cu echipa antrenată acum de Dan Alexa nu va muri, însă va suferic schimbări financiare drastice.

”Nu putem introduce capul în nisip. Trebuie să perseverăm şi vom continua din Liga a II-a, cu o variantă pe mai puţini bani, vor fi reduceri drastice, categoric, şi de la Primărie vor fi mai puţini bani. Cu greutate vom găsi sponsori. Nu o să moară nimeni, dacă iubim ideea de Poli nu avem voie să dezertăm”, a precizat Robu.

Primarul Timişoarei a comentat şi clinciul cu preşedintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin, după ce s-a speculat că echipa de fotbal ar putea fi afectată în cazul retrogradării. ”Nu am discutat cu domnul Bojin, am auzit că CJT nu ar mai da bani în B. Eu sper că nu pot afecta aceste tensiuni echipa. Ca să nu apară suspiciuni că e mai aproape de o forţă politică, am spus dinainte de start să fim toţi, primarul a lansat apelul către toate forţele politice să susţină sportul. Unii au zis: i se înfundă lui Robu”, a conchis Nicolae Robu.

Critică fosta conducere a echipei

Acesta a comentat şi reacţia antrenorului care a promovat echipa în Liga I în momentul în care i s-a propus modificarea contractului. Valentin Velcea (foto mic, alături de Călin Rosenblum) încasează în calitate de vicepreşedinte aproape 4.000 de euro la clubul timişorean, deşi atribuţiile sale au fost reduse.

”Velcea m-a supărat cu gestul său pe care l-a făcut când a apelat la un avocat. Noi aveam un gentleman agreement. El rămâne în club, dar cu un salariu diminuat. Aşa cum l-am lăudat pentru ce a făcut în liga a doua şi rezultatele bune din Liga I. Nu am cum să-l laud pentru ce a făcut pe final. Te dai la o parte când nu-ţi merge”, a spus Nicolae Robu, care i-a criticat din nou şi pe cei care s-au ocupat de destinele primei echipe în mai bine de jumătate din actualul sezon: ”Trebuie blamaţi cei care greşesc cu rea credinţă. Cei pe care nu-i interesează fenomenul Poli. Sigur cei care nu reuşesc trebuie puşi deoparte, cu respectul cuvenit. N-a ieşit, s-au înşelat, Velcea, Rosenblum şi Şunda, cu toţii au greşit”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.