Două dintr-un foc! Steaua, lider în Liga 1 și examen reușit înainte de City: 2-0 la Botoșani. Florin Tănase a înscris primul gol în tricoul vicecampioanei

Redactor:
Andru Nenciu
Două dintr-un foc! Steaua, lider în Liga 1 și examen reușit înainte de City: 2-0 la Botoșani. Florin Tănase a înscris primul gol în tricoul vicecampioanei
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Botoșani – Steaua 0-2 (Hamroun 50, Tănase 81)

Echipele de start:

  • FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Plămadă, Miron, Mușat (Popovici 85) – Ichim (L. Fulop), Vașvari, I. Fulop – M. Roman (Golofca 63), Matulevicius, Astafei.
  • Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Dan Popescu – Aganovic (Hamroun 46), Bourceanu (cpt), Achim, Ovidiu Popescu (Popa 46) – Fl. Tănase, Tudorie (Stanciu 46)

Steaua și-a asigurat fotoliul de lider al Ligii I, cel puțin temporar, după deplasarea dificilă de la Botoșani, în fața elevilor lui Leo Grozavu, pe care i-au învins cu 2-0. Vicecampionii au respectat tradiția întâlnirilor  dintre cele două echipe și s-au impus în al șaptelea meci consecutiv contra moldovenilor.

Scorul a fost deschis de Hamroun, în minutul 50, după ce Reghecampf s-a arătat inspirat și l-a introdus alături de alte două piese grele, Popa și Stanciu, la pauza meciului de pe Stadionul Municipal.

Cireașa de pe tortul steliștilor a fost pusă de Florin Tănase, care a debutat cu gol pentru vicecampioni. Fotbalistul venit de la Viitorul a avut de îndeplinit o simplă formalitate, după o respingere a lui Iliev, fază la care Tănase a înscris, din doi metri, cu poarta goală.

De cealaltă parte, FC Botoșani a fost un adversar pe măsura Stelei și i-a pus reale probleme în prima repriză a meciului. Moldovenii au avut ocazia să deschidă scorul la ocazia din minutul 12, când Plămadă a ratat incredibil din 7 metri. După o replică a Stelei prin Tudorie, Mihai Roman a lovit bara porții lui Niță, printr-un șut de la 30 de metri. În a doua parte a meciului, echipa antrenată de Leo Grozavu a mai contat doar prin Lorand Fulop și Plămadă.

Pentru Steaua urmează primul meci, de acasă, pe 16 august, din dubla de foc cu Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor. Deși a dorit să-și menajeze piesele grele din echipă pentru meciul cu „cetățenii” lui Pep, Reghecampf a fost nevoit să-i scoată pe Tudorie, Aganovic și Ov. Popescu, care au dezamăgit în prima repriză.

FC Botoșani o va întâlni în etapa următoare a Ligii I pe Gaz Metan Mediaș, în deplasare.


22:50 FINAL! Steaua câștigă la Botoșani, 2-0, și-și continuă parcursul perfect în Liga 1. Echipa lui Reghecampf are trei victorii în trei meciuri și e lider în campionat, iar marți va juca meciul sezonului, cu Manchester City, pe Arena Națională.


22:41 L. Fulop este aproape de a debuta și el cu gol în Liga I. Câțiva centimetri i-au lipsit fotbalistului de la  Botoșani, după un șut frumos din careu cu piciorul stâng. Imediat după ocazia molodvenilor, Mușat este schimbat cu Popovici. 


22:41 Cartonaș roșu văzut de Vașvari! Căpitanul molodvenilor a văzut al doilea galben, după un fault dur.


22:37 GOL Steaua! Fl. Tănase marchează la debut pentru vicecampioni. Stanciu a șutat de la 16 metri, iar mingea respinsă de Iliev a ajuns cu noroc la Fl. Tănase, care a înscris din doi metri, cu poarta goală.


22:31 A doua schimbare efectuată de Leo Grozavu. Ambii frați Fulop se află pe teren, după ce Lorand a fost introdus pe teren în locul lui Ichim.


22:29 Ocazie mare pentru Botoșani. Niță iese aiurea pe o centrare venită din lovitură liberă, Plămadă reia cu capul spre poartă, iar portarul Stelei are nevoie de două intervenții pentru a îndepărta pericolul. Din cornerul rezultat, fotbaliștii moldoveni nu au reușit să pună în pericol scorul de pe tabelă.


22:27 FC Botoșani revine în joc, după o ocazie a lui Golofca. Prima parte a celei de-a doua reprize a fost controlată de Steaua.


22:18 Stanciu iese prima oară în evidență, după ce a încercat o execuție la colțul lung, din afara careului. Mingea trimisă de decarul Stelei a trecut puțin pe lângă poarta lui Iliev. La faza imediat următoare, Leo Grozavu a făcut prima schimbare și l-a introdus pe Golofca în locul lui Roman, unul dintre cei mai activi fotbaliști ai moldovenilor din această partidă.


22:15 Tamaș este avertizat cu cartonaș galben de Balaj, după un fault asupra lui Astafei. Cei doi fotbaliști s-au lovit genunchi în genunchi, iar fundașul Stelei a ieșit destul de șifonat.


22:05 GOL Steaua! Reghecampf a schimbat bine la pauză, iar Hamroun o aduce pe Steaua în avantaj. Achim l-a găsit excelent în careu pe algerian, iar fotbalistul intrat cu cinci minute în urmă a avut o misiune ușoară din 5 metri.


22:00 Botoșani are lovitura de start a celei de-a doua reprize. Reghe face toate schimbările disponibile și îi introduce pe Hamroun, Stanciu și Popa. Tudorie, Aganovic și Ov. Popescu au dezamăgit în prima repriză și au fost schimbați de fotbaliștii care ar fi trebuit să fie menajați pentru partida de marți cu Manchester City. 


21:45 Repriză fără gol marcat pe Stadionul Municipal. Botoșani și Steaua au oferit un meci frumos, deschis oricărui rezultat. În ultimele cinci minute ale reprizei ritmul partidei a mai scăzut în intensitate.


21:34 Atmosferă extraordinară la Botoșani. Fanii fac valuri în tribună.


21:28 Tănase are prima ocazie în tricoul Stelei. Șeptarul a reluat cu capul dintr-o centrare, dar execuția sa a fost respinsă în corner. 


21:27 Vașvari este primul jucător avertizat al partidei, după un atac dur asupra ultimului venit din echipa lui Reghecampf, Florin Tănase. Cristi Balaj nu ezită și îi arată cartonașul galben fotbalistului de la Botoșani.


21:24 Ocazie imesă pentru Steaua. Enache șutează de la 8 metri, dar Tudorie le scoate steliștilor un gol ca și făcut.

 


21:20 Bară și pentru Botoșani. Mihai Roman șutează superb de la 30 de metri, dar lovește stâlpul porții lui Niță. Cele două echipe ne oferă un meci cu un ritm alert și cu ocazii la ambele poți.


21:17 Tudorie ratează incredibil din careul mic, după ce a fost servit ideal de Aganovic. Atacantul Stelei a lovit bara, iar mingea a ieșit în aut de poartă.


 21:11 Prima ocazie a meciului este ratată de Botoșani. Plămadă a reluat cu capul peste poarta lui Niță, din 7 metri, după ce defensiva roș-albastră a fost prinsă pe picior greșit. Cu un minut în urmă, molodvenii au reclamat un henț, după ce Dimitrov a centrat în brațul lui D. Popescu.


21:06 Fanii moldoveni fac o atmosferă frumoasă pentru favoriții lor. Până în acest moment, Steaua și Botoșani și-au împărțit loviturile de colț. Avem parte de un meci echilibrat pe Stadionul Municipal.


21:00 Cristian Balaj fluieră startul partidei, care se dispută pe Stadionul Municipal.


FC Botoșani o întâlnește astăzi, acasă, de la ora 21:00, pe vicecampioana României, Steaua. Cu o victorie în meciul din această seară echipa antrenată de Reghecampf trece temporar pe primul loc în clasament, devansând Dinamo, actualul lider, cu două puncte.


Elevii lui Laurențiu Reghegampf au fost prinși de fani, ieri, în fața hotelului unde sunt cazați, și au fost supuși unei sesiuni de poze și autografe. Noua achizițe, Florin Tănase, dar și Hamroun, Tamaș, Achim, Stanciu, Popa și Enache au fost cei mai „vânați” steliști. 


FC Botoșani a avut un început de sezon contrastant. Echipa antrenată de Leo Grozavu a învins-o pe CFR Cluj, pe teren propriu, cu 3-1, ca mai apoi să se încline, la marginea Bucureștiului, în fața lui FC Voluntari, scor 2-4.

Steaua așteaptă meciul tur din play-off-ul Ligii Campionilor, de pe Arena Națională, împotriva lui Manchester City, de marți seara. În campionat, Steaua a are două victorii din două meciuri, după ce a învins Viitorul, în deplasare, cu 3-1, iar în meciul de pe teren propriu a trecut la limită de Concordia Chiajna, cu 1-0. Până la meciul cu „cetățenii” lui Pep Guardiola, Steaua are un ultim test, la Botoșani, în fața echipei lui Leo Grozavu.

Ultimele șase întâlniri din campionat dintre roș-albaștri și moldoveni au avut același deznodământ. Steaua s-a impus în fiecare partidă, de trei ori în deplasare și de trei ori pe teren propriu.


Articol scris de DAN MIREA

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen