Dosarul Transferurilor s-a AMÂNAT din nou!** Următorul termen a fost stabilit pentru 9 mai! Vezi tot ce s-a întâmplat în sala de judecată!

Dosarul Transferurilor s-a AMÂNAT din nou!** Următorul termen a fost stabilit pentru 9 mai! Vezi tot ce s-a întâmplat în sala de judecată!
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:20 După câteva minute de negocieri s-a stabilit un nou termen pentru audieri: 9 mai, de la ora 9.00 dimineața.

Gigi Nețoiu, la ieșirea din sală: „Speram ca acum, când au început audierile, să se termine cât mai repede. Nu mi-e teamă de o posibilă condamnare, dar asta va hotărî justiția. N-am greșit cu nimic. Sper să fie înaintate toate probele și să se ia o decizie corectă”


UPDATE 20:10 Deoarece audierea lui Gică Popescu a durat aproape o oră, s-a luat decizia amânării: „E nevoie de cel puțin 5 ore pentru a se face asta”, a fost motivația. Noul termen se negociază în aceste momente, avocații apărării au declarat că săptămâna viitoare au deja agenda plină. S-a adus în discuție amânarea pentru perioada Paștelui, Nețoiu a replicat: „Sunteți o instanță creștină”


UPDATE 19:40 Întrebat despre persoana căreia i-a înmânat cele două plicuri sigilate, Popescu a declarat că nu-și aduce aminte. Fostul internațional a mai spus că n-au fost martori la predarea plicurilor: „Eu m-am ocupat doar de traduceri, nu-mi aduc aminte nimic!”. Întrebat dacă frații Becali au semnat ceva, Gică Popescu n-a știut ce să spună


UPDATE 19:36 În sală și-a făcut apariția și Gigi Becali


UPDATE 19:18 Gică Popescu a afirmat în fața judecătorilor că nu se face vinovat de acuzele care i se aduc:

„Eu doar am tradus actele care urmau să fie semnate, căci cei implicați nu erau vorbitori de engleză. Suma de transfer a fost împărțită 50% pentru Gloria Bistrița, 50% pentru o firmă olandeză al cărui nume nu mi-l amintesc. În luna ianuarie 2001 s-a semnat contractul. Nu mi s-a părut nimic suspect și am crezut (cred și acum) că această împărțire a drepturilor a fost în conformitate cu regulamentele FIFA și UEFA.

La data semnării s-a negociat ca plata să se facă o parte la semnarea contractului și cea de-a doua, la o dată ulterioară. Urma să i se ofere Gloriei documente de plată care să fie decontate ulterior. M-am gândit extrem de bine, eu am dus două plicuri a doua zi, după semnarea contractului, nu așa cum s-a zis în dățile trecute, că m-am deplasat la o dată anterioară. Nu, a doua zi am fost.

Nu cred că simplul fapt de a traduce anumite documente și serviciul de curierat pot fi considerate fapte penale. În locul meu putea fi o firmă, un om oarecare.

În perioada 1997-2001 am activat la clubul Galatasaray. În anul 2001, când încă mai aveam contract cu Galata, am primit o ofertă din Italia, de la Lecce. Fiind la final de carieră sportivă, am decis să accept oferta clubului din Italia, pentru a mă transfera într-un campionat în care mai jucasem. Aflându-mă sub contract cu clubul turc, pentru a mă transfera, aveam nevoie de acordul celor de la Galata. Condiția pusă de clubul Lecce a fost să mă transfere liber de contract. Am comunicat asta celor de la Galata, care au fost de acord, cu condiția de a renunța la retanțele financiare pe care mi le datorau, aproximativ 1.5 milioane de euro. Am acceptat și m-am transferat. În anul 2003, când am încheiat contractul, am fost căutat de Galatasaray, pentru a-i ajuta să transfere 3 jucători din România, încercând să repete cea mai bună perioadă, când Hagi, Filipescu și Adrian Ilie au activat la ei.

Mandatul pe care mi l-au dat a fost acela de a face o evaluare sportivă, tactică, a celor trei jucători. Unul era Bratu. Trebuia să-i ajut la negocierea cu cei la care jucau în România. Am acceptat. Când am făcut-o, am simțit că este ocazia să-mi pot recupera sumele pe care le lăsasem când am plecat în Italia. Am transmis aceste lucruri celor de la Galata. Mi-am îndeplinit mandatul și pe data de 1 septembrie contractul între Rapid și Galata era semnat. La data respectivă, mandatul meu s-a încheiat și am încasat comisioanele. Nu este adevărat că am plătit 1.3 milioane de euro după începerea urmăririi penale. Am făcut-o la două săptămâni după, fără să mă forțeze cineva”, s- a apărat Gică Popescu


UPDATE 19:07 Avocatul lui Jean Pădureanu a invocat starea de sănătate precară a clientului său și a cerut să nu fie audiat: „El vrea, dar nu poate”. Cererea a fost acceptată, iar Jean Pădureanu va fi audiat când starea de sănătate i se va îmbunătăți


UPDATE 19.05 Probele noi vor fi luate în considerare, dar audierile nu vor fi amânate, așa cum au cerut câțiva inculpați, ci vor avea loc astăzi. Primul este Gică Popescu


UPDATE 18:57 S-a luat o pauză de 10 minute


UPDATE 18:55 Procurorul a cerut să se ia în considerare probele noi, deoarece consideră că acestea nu pot influența procesul: „Ele nu împiedică sub nicio formă audierile inculpaților”. Acesta a mai spus că nu reușește să înțeleagă de ce sunt considerate probe actele prezentate de frații Becali și Cristi Borcea


UPDATE 18:40 Lingușitor, avocatul lui George Copos și Jean Pădureanu a cerut un recurs, pe motiv că nu sunt la curent cu cele 70 de noi pagini puse completului la dispoziție de către avocatul fraților Becali și al lui Cristi Borcea. Reprezentantul lui Copos și Pădureanu nu-și dorește audierea inculpaților astăzi, deoarece nu sunt la curent cu noile dovezi prezentate de frații Becali și Cristi Borcea. Și avocatul lui Gică Popescu a cerut amânarea audierilor.

„Eu nu am cum să citesc așa de mult, și am citit destul la viața mea. Nu se pot atașa 70 de pagini și să se facă audieri în același timp„, a fost discursul avocatului lui Copos și Pădureanu

UPDATE 18:35 A fost invocată lipsa citației pentru clubul Rapid. Tertipul a fost folosit și de managerul Stelei la termenul trecut, cu Oțelul Galați


UPDATE 18:34 Avocații fraților Becali și ai lui Cristi Borcea au venit cu noi dovezi menite să sprijine nevinovăția clienților pe care-i reprezintă


UPDATE 18:15 După mai bine de trei ore de așteptare, audierile în „Dosarul Transferurilor” au început


UPDATE 18:00 Cazul a fost amânat din nou, pentru aproximativ jumătate de oră. Judecătorii au decis să judece alte 4 cazuri înainte de „Dosarul Transferurilor”


UPDATE 17:39 Judecătorii au sărit direct de la cazul 18 la 20, dar au revenit 19, adică al inculpaților din Dosarul Transferurilor. În aceste momente se eliberează sala de judecată



UPDATE 17:30 Ioan Becali este nerăbdător să înceapă procesul. A intrat până acum de două ori în sală, în speranța că va grăbi lucrurile. Urmează să se judece cazul lor


UPDATE 17:20 La Înalta Curte de Casație și Justiție au ajuns toți cei implicați, George Copos a ajuns cu întârziere. Audierile încă n-au început, deși erau programate pentru ora 15.00. Toți inculpații stau la ușă și așteaptă să se termine judecarea cazului programat înainte de „Dosarul Transferurilor”


UPDATE 16:25 Ajung la instanță și frații Becali


UPDATE 16:20 Managerul Stelei a ajuns la Înalta Curte


UPDATE: 16:15. Azi are loc ultimul termen înaintea deciziei definitive și irevocabile în „Dosarul Transferurilor”. Trei dintre cei implicați și-au făcut apariția la Înalta Curte.


Borcea, Nețoiu, Gică Popescu au venit primii. Audierile trebuiau să înceapă în jurul orei 15:00, dar au fost amânate pentru o oră și jumătate. Cel mai probabil la 16:30 Curtea va asculta primele depoziții.


Astăzi este programat un nou termen în „Dosarul Transferuri”, al patrulea de când cazul este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, ultima instanță înainte de decizia definitivă și irevocabilă. Inițial, termenul fusese stabilit pentru 14 mai, însă acesta a fost preschimbat.

„Nu vrem să se mai amâne, ci să se termine mai repede„, a declarat Victor Becali. Câțiva dintre cei implicați în acest dosar au fost văzuți ieri la Barul Buggy din Pipera, fieful familiei Becali. Curtea de Apel i-a condamnat pe cei opt inculpați la pedepse cuprinse între trei și opt ani.

Giovani Becali (8 ani închisoare), Victor Becali (7 ani închisoare), Cristi Borcea (7 ani închisoare), Gheorghe Copos (5 ani închisoare), Mihai Stoica (4 ani închisoare), Gheorghe Popescu, Gherghe Nețoiu și Jean Pădureanu (fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare). Aceștia sunt cei opt acuzați din Dosarul Transferurilor care la prima instanță au fost achitați, pentru ca, ulterior, la Curtea de Apel, pedepsele lor să însumeze 40 de ani de închisoare cu sau fără executare. Aceștia sunt acuzați că au prejudiciat statul cu 1,5 milioane de dolari, dar și cluburile de fotbal cu peste 10 milioane de dolari ca urmare a transferurilor a 12 jucători. Procesul a durat șapte ani și a adunat peste 43 de termene!

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat acea bucată de intestin'
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele