Dorit de Steaua, Dinamo şi CFR, puştiul comparat de Sabău cu Hagi e monitorizat şi de cluburi din Serie A

30 dec 2011 8840 afişări Liga 1
Dorit de Steaua, Dinamo şi CFR, puştiul comparat de Sabău cu Hagi e monitorizat şi de cluburi din Serie A Dorit de Steaua, Dinamo şi CFR, puştiul comparat de Sabău cu Hagi e monitorizat şi de cluburi din Serie A

După Torje, un al jucător e ochit de echipele din Italia. Titularizat de Sabău la 17 ani în Liga I, Claudiu Bumba a stârnit deja apetitul scouterilor din Serie A, care îl monitorizează internaţionalul Under 17.

Numele lui Bumba s-a aflat pe fişele de monitorizare ale oficialilor de la Steaua sau Dinamo cât şi ale celor de la CFR în vară. Fotbalistul, care sezonul trecut evolua în Liga a III-a la FC Maramureş şi la Under 17, a a ajuns la FCM Tîrgu Mureş, acolo unde e în co-proprietate cu şcoala Atletic Satu Mare.
I-a sărit în ochi din prima lui Sabău, pe atunci antrenor la FCM, de la primul antrenament. "Are ceva din tupeul lui Hagi, când el era puşti", brava "Moţul", privit cu scepticism de colaboratori, despre puştiul pe care avea să-l arunce în focurile Ligii I încă din prima etapă. Cu Dinamo, nu oricum! Sabău a plecat, a venit Selymes. S-a dus şi Tibi, a venit Trombetta. Dar Bumba a rămas piesă de bază la FCM Tg Mureş, la 17 ani!

"Multe echipe îl doresc"

Iar finalul de sezon, marcat de rezultate pozitive cu Trombetta la cârmă, avea să-l propulseze pe Bumba până şi în fişele de monitorizare ale unor echipe de Serie A. O confirmă chiar şefii de la FCM! "E interes mare pentru Bumba, deoarece e unul dintre puştii talentaţi ai României. Poate a furat ochii multor echipe din străinătate la Naţionala Under 17. El trebuie însă să fie în continuare concentrat la Târgu Mureş, deoarece dorim să îl mai ţinem până ce va mai creşte în valoare. Potenţial are extraordinar", e mesajul preşedintelui Tatar Bela. Sezonul trecut Bumba a fost golgheter în Liga a III-a, la Baia Mare, deşi nu bifase majoritatea jocurilor în "Dealu Florilor" pentru că fusese la lotul naţional al lui Stângă.

Meme şi Petrescu l-au vrut la Urziceni

Talentul puştiului a fost remarcat şi Petrescu, în ultimul an al Bursucului la Unirea, la propunerea lui Mihai Stoica. Vârsta puştiului i-a făcut pe cei doi să fie uşor reticenţi în privinţa transferului. În vară, puştiul impresariat de fraţii Becali a fost propus şi Stelei. "E prea crud", a fost răspunsul oficialilor stelişti.

Calitatea no 1: "Caută duelul unu la unu!"

Ce a remarcat stafful lui Trombetta la Bumba? "La 17 ani are maturitate în joc. Caută duelul unu la unu deşi e mai mic ca vârstă şi statură ca adversarul direct. Asta înseamnă charismă, personalitate în joc. Cu aşa ceva, te naşti. Asta nu are cine să ţi-o antreneze!", spun aceştia despre puştiul care încă are ghiozdanul pe post de accesoriu obligatoriu zilnic.

15 meciuri în Liga I în acest sezon, 2 goluri, 10 meciuri ca titular: bornele lui Bumba la FCM

13 meciuri consecutive a prins Bumba la Târgu Mureş cel puţin în lotul lui FCM

"Până la vară vreau să rămân la Târgu Mureş, apoi voi vedea ce voi face", Claudiu Bumba, mijlocaş Tg. Mureş

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.