Doi români în clasamentul celor mai "nebuni patroni" din fotbal! Becali are un coleg din Liga 1 în top. Poveştile scoase la lumină de France Football

20 apr 2017 9964 afişări Liga 1
Doi români în clasamentul celor mai "nebuni patroni" din fotbal! Becali are un coleg din Liga 1 în top. Poveştile scoase la lumină de France Football

Publicaţia France Football a alcătuit un TOP al celor mai excentrici patroni de cluburi de fotbal, iar România şi-a făcut loc în clasament prin două nume deloc surprinzătoare: Gigi Becali şi Ioan Niculae.

Finanţatorii unora dintre cele mai puternice cluburi din Liga 1, Becali şi Niculae au fost subiecţii unei analize făcute de jurnaliştii francezi, iar aceştia nu s-au ferit deloc de cuvinte. 

1. Gigi Becali (FCSB, România) – Rasist şi homofob: „Sunt precum Hristos pe pământ”, a declarat. L-a refuzat pe jucătorul Sinama Pongolle, pentru că era de culoare. Homosexualitatea este de neperceput pentru el. Melodia “We Are The Champions” a fost interzisă chiar de el pe stadion, pentru că era interpretată de un homosexual (n.r. Freddy Mercury). Condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie, a încercat să fugă din ţară înainte să fie arestat.

2. Ioan Niculae (Astra Giurgiu, România) - Un alt preşedinte care a avut probleme cu legea. În 2009 a finanţat ilegal campania prezidenţială a unuia dintre candidaţi. La scurt timp după, sediul clubului Astra a fost mutat de la Ploieşti la Giurgiu, lângă graniţa cu Bulgaria. E al treilea cel mai bogat om al ţării (1,2 miliarde de dolari - n.r. averea este estimată de fapt la 600-700 de milioane de euro) şi e suspectat că ar fi fost un fost ofiţer al Securităţii, poliţia secretă a României din timpul regimului comunist. A fost de asemenea vizat de autorităţile fiscale pentru că s-ar fi sustras de la plata a 100 de milioane de euro.

  • 3. Ramzan Kadyrov (Terek Groznyi)
  • 4. Abbas Bayat (Charleroi)
  • 5. Zdravko Mamic (Dinamo Zagreb)
  • 6. Vincent Tan (Cardiff City)
  • 7. Christian Constantin (Sion)
  • 8. Todor Baket (Levski Sofia)
  • 9. Maurizio Zamparini (Palermo)
  • 10. Sam Hammam (Wimledon)
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.