Documentele explozive care dovedesc că stadionul Dinamo e sută la sută în posesia Statului! El poate fi demolat şi reconstruit, dar cineva nu a vrut! EXCLUSIV

  • Publicat:

Fanii formaţiei din Ştefan cel Mare sunt obligaţi să asiste la partidele alb-roşilor pe o structură antică. De-a lungul ultimilor ani, au circulat numeroase variante cu privire la numele celor care blochează demolarea şi reconstruirea arenei: Ionuţ Negoiţă, Nicolae Badea sau CS Dinamo.

Echipa de investigaţii a ProSport a intrat în posesia unor documente explozive care dovedesc că stadionul Dinamo e sută la sută în posesia Statului şi că acolo, dacă nu ar exista interese la nivel înalt, s-ar putea ridica o construcţie modernă, la standarde europene.

MAI solicita în 2017 dizolvarea acordului cu societatea lui Nicolae Badea

Situaţia stadionului Dinamo pare una extrem de complicată, dar actele pe care le vom prezenta vor face lumină în cel mai controversat subiect pentru susţinătorii “câinilor”. Contextul întregului scandal legat de modernizarea actualei arene Dinamo începe în 2017, când MAI, prin vocea ministrului Carmen Dan, solicită ACS FC Dinamo Bucureşti, aparţinând lui Nicolae Badea, să renunţe la parteneriatul pe durată nedeterminată pe care îl avea cu CS Dinamo.

Ministerul Afacerilor Interne a făcut, face şi va face toate demersurile pentru ca Stadionul Dinamo să fie reabilitat. Există un contract de asociere, numărul 2640 din 2002, în baza unor Hotărâri de Guvern emise în anii 2000 şi 2002.

Acest contract este încheiat între CS Dinamo şi Asociaţia Club Sportiv FC Dinamo Bucureşti (n.r. – aparţinând fostului finanţator al grupării de fotbal, Nicolae Badea). În baza acestuia, i se oferă ACS FC Dinamo Bucureşti dreptul de folosinţă comună pe o durată nedeterminată a Stadionului Dinamo aflat în administrarea CS Dinamo.

Această situaţie juridică actuală face imposibilă investiţia pe care Compania Naţională de Investiţii (CNI) ar putea să o facă la stadion, dacă acesta ar fi grevat de astfel de sarcini. În momentul de faţă, apreciem că singura soluţie pentru realizarea investiţiei la stadion o reprezintă cedarea de către ACSFC Dinamo a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo.

Noi am făcut propunere, un act adiţional, prin care dânşii să cedeze dreptul de folosinţă asupra stadionului. Pentru că acest drept de folosinţă nu trebuie să prejudicieze sub nicio formă dreptul de proprietate al statutului şi de administrare al MAI, prin CS Dinamo„, declara la acea vreme ministrul Carmen Dan.

Guvernul dă o hotărâre prin care trece tot ce era în domeniul privat al statului în domeniul public!

Prima mutare care loveşte crunt în planurile celor care au dorit blocarea construcţiei noului stadion Dinamo vine pe 30 august 2017, atunci când Guvernul dă o hotărâre prin care trece numeroase imobile aflate în administrarea MAI şi a CS Dinamo Bucureşti (spre exemplu magazinul Red Dogs, casele de bilete, zona de birouri etc.) din domeniul privat al statului în domeniul public.

Hotărârea nr. 616/2017 privind reglementarea situației juridice a unor imobile aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Clubul Sportiv Dinamo București și actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Având în vedere prevederile art. 21 și 22 din Ordonanța Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea și amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituțiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, al art. 20 din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 863 lit. e), art. 867 alin. (1) și art. 868 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. –

Se aprobă comasarea imobilului cu nr. M.F.P. 159408 cu imobilul având nr. M.F.P. 35328, rezultând imobilul aflat în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Clubul Sportiv Dinamo București, conform datelor de identificare prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 2. –

Se aprobă actualizarea valorii de inventar a unui imobil, proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Clubul Sportiv Dinamo București, ca urmare a reevaluării, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2.

Art. 3. –

Se aprobă trecerea unor părți de imobil, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 3, din domeniul privat al statului în domeniul public al acestuia și darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Clubul Sportiv Dinamo București.

Art. 4. –

Se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului a părților de imobil transmise potrivit art. 3 și comasarea la nr. M.F.P. 35328.

Art. 5. –

Ministerul Afacerilor Interne își va actualiza în mod corespunzător datele din evidența cantitativ-valorică și, împreună cu Ministerul Finanțelor Publice, va opera modificarea corespunzătoare a anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 6. –

Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

MIHAI TUDOSE

Contrasemnează:

Ministrul afacerilor interne,

Carmen Daniela Dan

Ministrul finanțelor publice,

Ionuț Mișa

București, 30 august 2017.

Nr. 616”, este actul intrat în vigoare la 1 septembrie 2017 şi care a produs primul cutremur pentru cei care sistau, pe diferite căi, refacerea arenei din Ştefan cel Mare.

Au trecut doi ani şi CNI dă din colţ în colţ

Timpul a trecut, iar visul ultraşilor dinamovişti nu a prins contur. În august 2019, Compania Naţională de Investiţii a dat un comunicat prin care explica de ce nu se poate face nimic, deocamdată, în cazul stadionului Dinamo.

Cu privire la obiectivul de investiții «Stadion nou pentru CS Dinamo Bucureşti», menționăm că pe amplasamentul actualului stadion există probleme de natură juridică care la acest moment fac imposibilă predarea obiectivului de investiții către CNI SA în vederea realizării acestuia.

De asemenea, precizăm faptul că varianta construirii noului stadion pe actuala locație a velodromului a fost studiată, însă au rezultat o serie de impedimente de natură tehnică în ceea ce privește accesul precum și evacuarea persoanelor în/din stadion dar și probleme legate de distanța față de limita de proprietate a vecinătăților.

De ce nu s-a construit nici pe Velodrom: se dă vina pe vecini!

Totodată, au fost semnalate la CNI sesizări atât ale unor asociații sportive cât și ale locuitorilor din zona limitrofă vis a vis de construirea noului stadion pe amplasamentul velodromului.

CNI, alături de toți factorii implicați în derularea lucrărilor pentru acest proiect va depune toate eforturile astfel încât această investiție să se materializeze, însă acest lucru va fi posibil numai după clarificarea de către CS Dinamo a aspectelor de natură tehnică și juridică”, se arăta în comunicatul emis de CNI în august 2019. Reţineţi: probleme de natură juridică!

Documentele explozive care dovedesc că stadionul Dinamo e sută la sută în posesia Statului: nu sunt sarcini, conform Extrasului de Carte Funciară!

Echipa de Investigaţii a ProSport a intrat în posesia Extrasului de Carte Funciară cu privire la imobilele administrate de CS Dinamo Bucureşti, printre care şi stadionul Dinamo, iar acesta arată, la secţiunea “Înscrieri privind dezmembrămintele dreptului de proprietate, drepturi reale de garanţie şi sarcini”, că NU EXISTĂ astfel de sarcini! Concret, stadionul este sută la sută în proprietatea Statului, administrat fiind de  MAI prin CS Dinamo!

Documentele explozive care dovedesc că stadionul Dinamo e sută la sută în posesia Statului

Blocarea dărâmării stadionului pentru că ar exista anumite contracte de dezvoltare în desfăşurare, plătite de Stat, contractat de CS şi niciodată finalizate iese din discuţie şi rămâne o mare întrebare: cine nu are interesul ca în “buricul” Bucureştiului să se ridice o arenă de 5 stele, care să găzduiască decenii de acum înainte competiţii sportive de top? 

VEZI TOATE DOCUMENTELE DIN EXTRASUL DE CARTE FUNCIARĂ ÎN GALERIA FOTO

Pe aceeași temă
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Becali, răzbunător şi diabolic: Culisele retragerii FCSB din Cupa României
Becali, răzbunător şi diabolic: Culisele retragerii FCSB din Cupa României
Valeriu Gheorghiţă explică cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor. „Imunitatea de grup va fi mult mai mare”
Valeriu Gheorghiţă explică cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor. „Imunitatea de grup va fi mult mai…
Și-a bătut joc Ronaldo de Solskjaer în timpul meciului cu Liverpool? Imaginile care au devenit virale
Și-a bătut joc Ronaldo de Solskjaer în timpul meciului cu Liverpool? Imaginile care au devenit virale
DACIA recheamă în service mii de mașini. Care este motivul incredibil?
DACIA recheamă în service mii de mașini. Care este motivul incredibil?
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Doliu în România! A murit marele actor! Adio, maestre
Doliu în România! A murit marele actor! Adio, maestre
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Legăturile NEȘTIUTE ale Principesei Margareta, moștenitoarea Regelui Mihai
Legăturile NEȘTIUTE ale Principesei Margareta, moștenitoarea Regelui Mihai
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Ce ruşine... Ce a ajuns să facă Bănel Nicoliță în America, de fapt! Este scandalos câţi bani câştigă acum fostul fotbalist
Ce ruşine... Ce a ajuns să facă Bănel Nicoliță în America, de fapt! Este scandalos câţi bani câştigă acum fostul…
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep să acorde bonusuri consistente la angajare pentru specialiştii seniori, mai greu de găsit pe piaţă, în timp ce în fabrici şi în supermarketuri bonusurile de prezenţă au devenit o normalitate
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep…
9 semne care pot trăda cancerul în stadii incipiente. Nu le ignora!
9 semne care pot trăda cancerul în stadii incipiente. Nu le ignora!
Certificatul verde la locul de muncă, respins în Senat: Nu a avut suficiente voturi. Legea merge în Camera Deputaților, for decizional
Certificatul verde la locul de muncă, respins în Senat: Nu a avut suficiente voturi. Legea merge în Camera Deputaților, for…
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a fost capturat într-o operaţiune cu sute de membri ai trupelor speciale şi 22 de elicoptere
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Fosta soţie a lui Bănel Nicoliţă confirmă plecarea acestuia din ţară: „Le sună pe fete. Trimite bani“
Fosta soţie a lui Bănel Nicoliţă confirmă plecarea acestuia din ţară: „Le sună pe fete. Trimite bani“
Este oficial: Angajaţii care ar putea fi concediaţi fără certificatul verde
Este oficial: Angajaţii care ar putea fi concediaţi fără certificatul verde
O studentă a sesizat o lumină lângă dormitor. Când s-a apropiat a încremenit!
O studentă a sesizat o lumină lângă dormitor. Când s-a apropiat a încremenit!
A murit actorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu. Vedeta avea 87 de ani
A murit actorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu. Vedeta avea 87 de ani
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un model german
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un model german
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy