Document oficial al DNA, găsit de ProSport: "Dragomir a pretins zeci de mii de dolari de la Iancu" Reacţiile celor doi şi toate detaliile

2 nov 2011 3149 afişări Liga 1
Document oficial al DNA, găsit de ProSport: "Dragomir a pretins zeci de mii de dolari de la Iancu" Reacţiile celor doi şi toate detaliile Document oficial al DNA, găsit de ProSport: "Dragomir a pretins zeci de mii de dolari de la Iancu" Reacţiile celor doi şi toate detaliile

Bomba a explodat ieri dimineaţă pe prosport.ro, după ce reporterii ziarului au avut acces la "Dosarul Elicopterul", aflat la Curtea de Apel Bucureşti. Procesul verbal semnat de Lucian Papici se constituie într-un preambul al cazului în care sunt judecaţi Vasile Avram şi Sorin Ţerbea.

O filă şi jumătate, redactată îngrijit, însă pur şi simplu explozivă. Procurorul-şef foloseşte pasaje care pot da fiori, toate în conexiune cu numele lui Dumitru Dragomir: "zeci de mii de euro pretinşi", "trafic de influenţă", "ameninţări", "solicitări de comision/mită". Lucian Papici îşi susţine procesul verbal prin "datele şi informaţiile reţinute la nivelul secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA" şi prin "prelucrări informative" (adică surse).
Important: documentul este semnat 23 iunie 2011, după ce începuseră deja interceptările cu mandat al DNA în cazul Ţerbea-Avram. Conform rechizitoriului de la acest dosar, cauza Dragomir-Iancu s-a disjuns în altă speţă în vederea continuării cercetărilor. "Dacă au existat stenograme, atunci ele sunt ataşate la noul dosar", explică surse din justiţie.

Dragomir: "Dacă se adevereşte, să-mi dea maximum de pedeapsă"
"Dacă se adevereşte că sunt vinovat, îi rog pe judecători să-mi dea maximum de pedeapsă. N-am luat bani de la nimeni în viaţa mea, nici măcar de la copilul meu. Dacă era ceva, eram de mult luaţi. Am auzit că se dau bani grei ca eu să fiu dat afară. Îi anunţ pe toţi însă că doar mort plec de la LPF", susţine Dumitru Dragomir.

Marian Iancu: "Îl strângeam de gât dacă îmi cerea bani"
"Sigur nu sunt probe, nu există asemenea discuţii. Nu mi-a cerut nimeni şi nu şi-ar fi permis nimeni să-mi ceară mie zeci de mii de euro pentru acordarea licenţei. Îl strângeam de gât dacă făcea aşa ceva. Nu există dovezi. Le-am spus de la început că nu mă interesează ce decide Comitetul Executiv, pentru că eu oricum merg la Lausanne", se apără, la rândul său, Marian Iancu .

CLICK AICI PENTRU A CITI PROCESUL VERBAL

ProSport a pornit scandalul
Procurorii DNA au pornit ancheta împotriva lui Dumitru Dragomir în ceea ce priveşte o posibilă mită primită de la Marian Iancu în urma unui articol din ProSport! Ediţia noastră din data de 5 iulie 2011 a publicat cu titlu exclusiv o declaraţie şocantă a lui Mircea Sandu. "Iancu se pregătea să dea un milion şi jumătate de euro la Ligă şi 500.000 la arbitri. Totul pentru titlu". Atunci, DNA a pornit ancheta, chemându-l, ca un prim demers, pe Mircea Sandu la audieri. De asemenea, tot în exclusivitate, www. prosport.ro a fost prima instituţie media care a anunţat ieri că Dumitru Dragomir este cercetat şi pentru o posibilă mită primită de la patronul Timişoarei!

Cum vorbeau oamenii de fotbal unii despre alţii la telefon
Porumboiu despre clujeni (discuţie cu Vasile Avram): "Caută cea mai a dracului brigadă să arbitreze ce-i pe teren, nu ce vrea Paszkany şi cu căcaţii ăia. Ei îşi bat joc, siluiesc fotbalul. Şi-au plătit, încep să-şi facă datoriile, înţelegi. În p...a mea".

Porumboiu despre Dorinel Munteanu (discuţie cu Vasile Avram): "Pişatul ăla de Dorinel (n.r. - Dorinel Munteanu), se apucă el! Care-mi spunea să-i cumpăr meciuri, să-i pregătesc o sută de mii lui Lupescu".

Cristi Borcea despre Adrian Porumboiu (discuţie cu Vasile Avram): "Tu nu vezi că Porumboiu este paranoic?".

Supervizorii "umblau" la arbitri?
26 iulie 2011. Discuţie între Vasile Şiman şi Vasile Avram.

VŞ: Da, văd că el a pus aici pe Neagu Ion supervizor la meci.
VA: Iar? Că şi la Rapid cu... tot cu Neagu e.
VŞ: Oamenii lui şi-i trimite.
VA: Păi nu, doar aici în Bucureşti, că nu pot să-şi consume banii, ştii că le cad coaiele.
VŞ: Păi da, păi normal. Pe tine văd că te-a trimis la Tg. Mureş cu CFR.
VA: Pe mine?
VŞ: Da.
VA: Păi da, şi etapa trecută la CFR cu ăla, pe mine m-a
ţinut numai la...
VŞ: Păi da, spune-i să te schimbe, care-i problema?
VA. Îi spun, stai liniştit.
VŞ: Păi îi spui "Mă, eu sunt aici la Bucureşti şi eu rămân aici şi trimite-l pe Neagu al tău la Tg. Mureş".
VA: Dacă mă schimbă, mă schimbă, dacă nu, nu mă duc deloc.
VŞ: Păi da, dar aici e supervizor Neagu Ion. Ce mare supervizor?
VA: Da. Şi vrei să-ţi spun ceva? Mă sperie şi pe mine tare Neagu Ion, dacă cumva dă la arbitri el ceva sau face ceva.
VŞ. Păi da, face el cu arbitrii ceva.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.