„Dirijor” în orchestra lui Reghe! **Lista scurtă a Stelei: Becali are trei variante pentru un TRANSFER PERFECT. Ce record pot bifa roș-albaștrii

  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua caută de ani buni un jucător exponențial. Mijlocașul care să organizeze jocul, care să inventeze o acțiune personală și să fie capabil să decidă un meci de unul singur. „Numărul 10”, cum i-ar fi zis Hagi, „Creier”, cum i-ar spune Becali. Tibi Bălan a fost ultimul jucător care s-a înscris pe o listă lungă de fotbaliști care s-au angajat să „cânte la pianul” din Ghencea, dar nici acesta nu a reușit să își asume rolul de coordonator. Practic, un astfel de mijlocaș și un vârf de careu puternic sunt cele două posturi pe care Steaua nu le are acoperite în acest moment.

Becali este conștient de necesitatea unui dirijor și are în plan să aducă în iarnă un fotbalist cu un astfel de profil. Neapărat român, pentru că strategia la Steaua este clară, dar și pentru că un străin cu astfel de calități este și scump și greu de adus. Maxim este în pole-position pentru un transfer, dar roș-albaștrii au și variante de rezervă, în cazul în care această mutare nu se va concretiza.

Două probleme pentru transferul lui Maxim

Ținta numărul unu a Stelei pentru viitorul apropiat este Maxim. Mijlocașul care scrie istorie cu Pandurii este dorit în Ghencea cu insistență, estimându-se că va ajunge în curtea grupării din Capitală cel târziu în vară. „Nu îl iau acum pe Maxim, mai așteptăm, probabil în iarnă vom discuta iar”, a recunoscut Becali săptămâna trecută, pentru ca la începutul acestei sătpămâni să afirme din nou că acesta este prioritatea numărul unu a Stelei pentru următoarea fereastră de transferuri.

Totuși, această mutare ar putea să îi dea mari bătăi de cap lui Becali. În primul rând, în ciuda relațiilor extrem de bune pe care patronul din Ghencea le are cu Mircea Condescu, acesta s-ar putea să nu agreeze o cedare a mijlocașului, în măsura în care trupa lui Grigoraș va avea șansa istorică să se lupte cel puțin pentru un loc de cupă europeană. De asemenea, un alt impediment în constituie agentul jucătorului, Lucian Marinescu. Acesta vrea să obțină maxim pentru fotbaliștii săi și nu este dispus la compromisuri. Având avantajul că are sub contract jucători de mare valoare, Marinescu negociază la „sânge”, astfel că plafonul salarial de la Steaua ar putea fi un obstacol major în realizarea mutării. Mărturie stau „cazurile” Grozav și Teixeira, fotbaliști doriți cu ardoare în Ghencea, dar care, în cele din urmă nu au mai ajuns. În acest sens, Becali s-a lansat într-un discurs destul de agresiv vizavi de Marinescu, pe care l-a acuzat că a avut pretenții absurde în ceea ce îl privește pe Teixeira.

Perla Pandurilor a fost aproape de un transfer în Ghencea în această vară, dar, atunci, roș-albaștrii au considerat că pretențiile gorjenilor sunt prea mari și au sistat negocierile. Steaua oferea aproximativ 1,5 milioane de euro pentru achiziționarea lui Pintilii și Maxim, doar primul ajungând, în cele din urmă, în Ghencea.

Mie îmi place foarte mult, dar nu îl vreau acum. Este un jucător care mi-a atras atenția. El mi-a demonstrat că e fotbalist când a făcut o fentă și a dat o pasă. Steaua nu are mijlocași de valoarea lui la ora actuală. Noi nu avem jucatori care sa dribleze. În afară de Tănase, nimeni nu driblează. Maxim ăsta are o gleznă fină…„, spunea Becali, în urmă cu câteva săptămâni.

Venirea lui Maxim ar reprezenta al cincilea transfer important realizat de roș-albaștri de la gruparea gorjeană în ultimii ani, după ce Martinovic, Matei, Chiricheș și Pintilii au descins în Ghencea.

Maxim este unul dintre cei mai buni jucători din echipa lui Grigoraș în acest sezon, mijlocașul ofensiv reușind să înscrie de două ori în cinci etape.

1 milion de euro este cota lui Alexandru Maxim, conform transfermarkt.de

Iancu, monitorizat de cluburi mari


Gabriel Iancu, un fotbalist născut în București, care a trecut prin curtea Stelei, dar s-a pierdut în Ghencea. A plecat la Constanța, fiind cooptat la Academia Hagi în 2009, iar acum este unul dintre jucătorii revelație ai fotbalului românesc. Putem asista, așadar, la un nou episod similar cu cel în care actor principal a fost Pintilii, fotbalist care nu a fost ținut în curtea roș-albaștrilor în timpul mandatului lui Hagi, dar care a fost „răscumpărat” apoi pentru 700.000 de euro.

Extrem de talentat, mijlocașul echipei din Constanța a atras privirile scouterilor din Europa, deși are doar 18 ani. Este considerat a fi cel mai bun produs al Academiei de Fotbal a lui Gică Hagi. Prezent constant în loturile României ‘Under’, Iancu a dat piept cu Liga I la o vârstă extrem de fragedă, mai ales dacă ne gândim la trendul din campionatul nostru, în ultimii ani – tehnicienii dau din ce în ce mai rar șanse fotbaliștilor extrem de tineri, indiferent de calitățile lor.

Totuși, fotbalistul Viitorului a arătat că are nervii tari și a bifat cel de-al doilea treilea gol al sezonului în disputa pe care trupa lui Hagi a disputat-o, duminică noaptea, cu Vasluiul. Pe lângă golul înscris, Iancu a mai reușit câteva acțiuni interesante, în care a demonstrat multă clarviziune în joc.

Fotbalistul care l-a impresionat și pe Porumboiu ar putea să fie primul jucător transferat pe bani grei de formația „Regelui”. Rămâne de văzut dacă în Ghencea sau la o formație mai mare, de el interesându-se atât Ajax (la Amsterdam Iancu chiar a participat la un stagiu de pregătire, la invitația lăncierilor), dar și Galatasaray.

M-am trezit mai mult decât mahmur după meciul cu Viitorul. Mă bucur că am văzut însă patru tineri care vor fi nu super fotbaliști, ci crema fotbalului românesc. Notați numele astea: Iancu, Chițu, Lazăr și Alibec„, spunea Adrian Porumboiu după disputa cu Viitorul lui Hagi.

450.000 de euro este cota de piață a lui Gabi Iancu, fiind al treilea cel mai bine cotat jucător din lotul Viitorului.

3
goluri a înscris Iancu în acest sezon de Liga I, fiind unul dintre liderii echipei și la pase precise

Lazăr a fost și el în Ghencea

O altă variantă pe care Steaua o poate lua în calcul este repatrierea lui Alexandru Lazăr. Roș-albaștrii au avut în curte, așadar, până anul trecut, un alt jucător de mare perspectivă, care putea deveni un conducător de joc veritabil, dar nimeni nu a avut ochi nici pentru acesta. Mijlocașul a fost ochit de Hagi, iar Becali nu a depus nici cel mai mic efort pentru a-l păstra pe unul dintre cei mai talentați puști din țară. Acum, la Viitorul, Alex are în sfârșit șansa să demonstreze în Liga I că este fotbalist.

Hagi l-a remarcat de când antrena Steaua

Când avea numai 16 ani, Hagi l-a chemat la echipa mare și le-a spus prietenilor că vede în Alex un urmaș al său. „Regele” le-ar fi zis atunci unor apropiați că acest fotbalist nu trebuie să mai plece din lotul echipei mari. După despărțirea de Steaua, tineri precum Lazăr sau Bicfalvi au cam pierdut contactul cu prima echipă. Chiar dacă este restant la capitolul antrenorat, din punct de vedere al rezultatelor, tehnicianul Hagi are calități fantastice în ceea ce privește descoperirea fotbaliștilor tineri, talentați. La Galata, ‘Regele’ l-a ‘crescut’ pe Arda Turan, la Timișoara i-a format pe Torje și Daminuță, iar la Steaua l-a promovat pe Bicfalvi.

L-a învățat cum să bată loviturile

Eram la formația secundă, iar la unul din antrenamente a venit Gheorghe Hagi să asiste, în perioada când acesta era antrenor la Steaua. Hagi m-a plăcut, iar apoi m-a luat în lotul mare la mai multe partide ale Stelei și chiar m-a introdus în câteva amicale, cu Inter Gaz și cu Focșani. Înainte să plece, am fost inclus în lot pentru un meci cu Bacăul din Cupa României„, deapăna Lazăr, în urmă cu ceva timp, pentru ProSport povestea care i-a marcat începutul de carieră.

Hagi venea deseori la pregătiri și vorbea cu toți jucătorii. De multe ori îmi arăta cum să pasez, cum să gândesc pe teren și mă învăța cum să execut cât mai bine loviturile libere„, a mai completat puștiul, care de-a lungul timpului a purtat pe tricou numai numărul 10.

L-a impresionat și pe Pițurcă

Mijlocașul a fost luat de Pițurcă în 2010, în cantonamentul din Austria, unde a fost unul dintre cei mai buni. A ajutat la construcția fazelor ofensive și a uimit prin tehnicitatea pe care o are. Pițurcă declara atunci că nu ar fi exclus ca acesta să le ia fața lui Răduț sau Păcurar, doi fotbaliști veniți în Ghencea la insistențele lui. Din păcate pentru Lazăr, și destinul lui Piți a fost același, iar tehnicienii care au urmat au preferat să meargă pe variante de ‘siguranță’, preferând jucătorii cu experiență.

500.000
euro este cota de piață a lui Lazăr, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de; cota sa a crescut exponențial în ultimul sezon, fiind unul dintre cei mai importanți jucători de la Viitorul

În cazul în care Steaua va alege să transfere de la Viitorul, Becali va stabili un nou record negativ, mostră a managementului defectuos din Ghencea: va aduce, cu peste un milion de euro, doi fotbaliști pe care i-a avut în curte și, care, au plecat gratis (Pintilii și Iancu sau Lazăr).

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen