Dinu Gheorghe intră cu buldozerul la Dinamo: "Avem vedete doar prin presă". Trei jucători din Liga 1, pe lista "câinilor". Anunţul făcut despre plafonul salarial din sezonul viitor

20 mai 2015 14949 afişări Liga 1
Dinu Gheorghe intră cu buldozerul la Dinamo: "Avem vedete doar prin presă". Trei jucători din Liga 1, pe lista "câinilor". Anunţul făcut despre plafonul salarial din sezonul viitor

Dinu Gheorghe, noul director general de la Dinamo, a vorbit despre planurile sale în ceea ce priveşte viitorul sezon. Acesta a precizat că se vor face schimbări în cadrul lotului, însă a evitat să dea nume în ceea ce priveşte jucătorii care vor pleca la vară.

„După ultima etapă, a doua zi, eu, domnul Negoiţă şi Mircea Rednic facem o analiză a lotului şi stabilim câţi rămân, de câţi ne despărţim. Stabilim şi în funcţie de ce buget avem, pentru că trebuie să vedem pe ce loc terminăm. Nu s-a făcut încă nicio listă. Atunci va fi. Probabil vor fi unul, doi, trei, patru. Fiecare echipă are nevoie de sânge proaspăt. La Dinamo avem vedete doar prin presă. La performanţă nu prea avem. Jucătorii trebuie să înţeleagă asta. Nu se poate trăi dintr-un gol dat acum trei luni“, a spus Dinu Gheorghe pentru Dolce Sport.

Directorul general al ”câinilor” a vorbit şi despre jucătorii pe care mai mult ca sigur echipa se va baza şi sezonul viitor. Dorin Rotariu este unul dintre aceştia, iar în cazul în care Marius Alexe va dori să rămână la Dinamo, acesta ar trebui să redevină jucătorul de dinaintea transferului lui Sassuolo. Lista de transferuri a ”câinilor” este una lungă, însă totul depinde de ieşirea din insolvenţă a clubului, care ar trebui să se decidă peste o săptămână, pe 27 mai. Până pe 31 mai, ”câinii” au termen să depună dosarul care le-ar da dreptul să participe în sezonul 2016-2017 al cupelor europene. Actele nu pot fi înaintate însă decât dacă se acceptă ieşirea clubului din insolvenţă.

„Avem pe listă trei jucători din Liga 1. Este vorba despre un român şi doi străini. Oricum, vom avea o medie salarială foarte mică. Aşa va fi structura echipei. Lista de transferuri pe care o avem este foarte lungă, dar, repet, din Liga 1 sunt doar trei. Probabil 60 la sută vor fi jucători români. Vrem să avem mai mulţi români. Oricum, ne obligă noile regulamente. Sper ca Rotariu să fie anul ăsta un titular incontestabil. A venit timpul. Au trecut deja trei ani. Am vorbit cu el. El singur trebuie să se motiveze. La fel şi cu Alexe, care sper să încheie perioada de convalescenţă şi să uite de Sassuolo şi să redevină Alexe cel convocat la naţională“, a mai spus Dinu Gheorghe.

Oficialul ”câinilor” a mai precizat că se poartă negocieri pentru prelungirea împrumuturilor lui Elhamed şi Gicu Grozav, jucători care îşi doresc să mai rămână şi sezonul viitor la Dinamo.

„Azi (n.r. - marţi) am înaintat o adresă pentru Elhamed ca el să continue. Să sperăm că va continua la noi. Să-l cumpărăm nu se poate. Şi Grozav a vrut să continue cu noi, îşi doreşte să rămână. I-am zis că vom vorbi cu cei de la Terek să îl lase încă un an“, a mai declarat Dinu Gheorghe.

Noul conducător executiv de la Dinamo nu a exclus întărirea echipei cu jucători de la echipele care vor retrograda. "Vamă" a nominalizat doi fotbalişti de la Rapid pe care i-ar dori la Dinamo, însă ultimul cuvânt urmează să îl aibă Mircea Rednic.

„Rapid are câţiva jucători buni. Mie îmi plac fraţii Oriol. Dacă Mircea Rednic spune că vrea ceva de acolo, eu fac demersurile pentru a negocia cu ei. Vom decide totul după meciul cu Astra, din ultima etapă. Dar, mă repet, tot ce voi face va fi în consultare cu Rednic“, a mai spus directorul general al ”câinilor”.

Din informaţiile ProSport, există cel puţin şapte jucători care nu vor mai continua din vară la Dinamo. Naumovski, Marc, Fai, Serginho, Nicolae Grigore, Mansaly Boubacar şi Valentin Lazăr sunt pe lista neagră a lui Mircea Rednic. În privinţa lui Marius Alexe şi Cosmin Matei, se aşteaptă finalul sezonului pentru a se purta o discuţie lămuritoare pentru viitorul acestora. E posibil ca, în cazul în care aceştia vor dori să plece, clubul să le acorde hârtii cu suma de transfer pentru care aceştia pot părăsi clubul din Ştefan cel Mare.

Printre primele măsuri luate de Dinu Gheorghe după venirea la Dinamo a fost însă renunţarea la colaborarea cu echipa de ligă secundă ACS Berceni. Prin parteneriatul încheiat anul trecut, formaţia din Ştefan cel Mare a împrumutat acolo jucători tineri, care nu puteau prinde prima echipă. Această formă de creştere a propriilor fotbalişti la o echipă de liga secundă a fost stopată imediat de Dinu "Vamă", pe motiv că Dinamo n-are nevoie de aşa ceva.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.