Dinamo riscă falimentul în orice secundă și retrogradarea din Liga 1 | EXCLUSIV

Dinamo riscă falimentul în orice secundă și retrogradarea din Liga 1 | EXCLUSIV
  • Publicat:

Dinamo nu mai este “echipa din Ștefan cel Mare” nici măcar în acte! Câinii riscă falimentul și excluderea din Liga 1 din cauză că șefii nu au renunțat la adresa istorică din Groapă!

La Oficiul Național al Registrului Comerțului, precum și în baza de date a Ministerului Finanțelor, SC Dinamo 1948 SA figurează cu sediul social în șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 7-9. Clubul Sportiv Dinamo spune că nu există un punct de lucru al societății la această adresă și a notificat SC Dinamo 1948 SA în mai multe rânduri pentru remedierea situației, însă nu a primit vreun răspuns. Conform legislației în vigoare, în cazul unei plângeri formulate din partea oricărei persoane, SC Dinamo 1948 SA riscă dizolvarea și, automat, în fața unei decizii definitive din partea Tribunalului, excluderea echipei din competițiile naționale în care este angrenată.

Dinamo nu mai este Dinamo care era pe vremea noastră. Noi ne ducem la Săftica, ar trebui să ne schimbăm denumirea. Noi venim la Dinamo, ni se deschide ușa cu o cheie. Stăm două ore, jucăm, facem duș, plecăm și se închide ușa. Asta este singura noastră legătură cu clubul mamă. Nu mai avem nimic în comun cu el, din păcate. Suntem izolați la Săftica. Putem să spunem că suntem un fel de FC Săftica” – declarația îi aparține lui Florin Prunea, manager general la Dinamo, la data de 5 ianuarie 2020, în direct la Digisport.

Dinamo a ajuns chiriașă în propria casă, iar acest detaliu nu prea mai este un secret de o lungă perioadă. Într-un interviu publicat de ProSport în iulie 2019, Ciprian Stoica, juristul Clubului Sportiv Dinamo, gestionarul Parcului Sportiv Dinamo, a dezvăluit și suma pentru care echipa de fotbal care poartă același nume poate evolua în “Ștefan cel Mare”. 1063 de lei pentru o oră!

“Și ce intră în acest tarif? – Terenul de joc, vestiarele, loja, utilitățile, tot. Un meci de fotbal nu are o oră, de regulă închiriază un eveniment în jur de 6-7 ore.”

După ce se stinge nocturna intervine cheia de care vorbește Florin Prunea.

Și rămânem la vorbele lui Florin Prunea, fost fotbalist la Dinamo, actualmente manager general. SC Dinamo 1948 SA închiriază stadionul din Ștefan cel Mare „la eveniment”, pentru fiecare meci în parte, dacă permiteți comparația, precum Sala Palatului.  Același tarif este valabil  pentru tot poporul, fie că te numești Dinamo, Steaua, AMFB, Sporting Liești sau Popescu și vrei să-ți chemi prietenii pentru o miuță în nocturnă: 1063 lei per oră.

SC Dinamo 1948 SA este societatea care deține echipa Dinamo, lotul de jucători și poziția sportivă ocupată în prima ligă a fotbalului românesc. Dacă pe site-ul fcdinamo.ro, adresa de contact este RIN Grand Hotel, șoseaua Vitan – Bîrzești 7D- 7E, corp B, etaj 1, sector 4, în datele de identificare fiscală ale societății, publicate pe site-ul MFP, SC Dinamo 1948 SA continuă să își păstreze adresa tradițională, cu sediul social în șoseaua Ștefan cel Mare, nr.7-9. Aici, în trecut, un întreg etaj era repartizat pentru secția de fotbal. Cristi Borcea și greii societății aveau birourile la stradă. Între timp, sediul a fost renovat, Borcea a plecat, iar CS Dinamo nu a mai permis accesul SC Dinamo 1948 SA în cladire. Deci această situație persistă de mai mulți ani.

Clubul Sportiv Dinamo a notificat în mai multe rânduri SC Dinamo 1948 SA pentru a schimba adresa sediului social

Detaliu care pare că deranjează proprietarul, Clubul Sportiv Dinamo. De la jandarmul care te întâmpină în ușa sediului clubului și până la oficialii din birouri, nu există pesoană care să știe unde poți lăsa un plic pentru SC Dinamo 1948 SA. De fapt, nu prea îl poți lăsa.

Pentru a evita această situație “neplăcută”, în ultimii doi ani, Clubul Sportiv Dinamo a notificat în mai multe rânduri SC Dinamo 1948 SA pentru a schimba acest detaliu de… etichetă. (Și, o să vedem în rândurile de mai jos, foarte important, nu numai!). Oficialii CS Dinamo nu au primit vreun răspuns. Detaliază același Ciprian Stoica: Începând cu 2017 am trimis mai multe notificări și am solicitat această schimbare a sediului social, care nu are acoperire în actele pe care le avem în evidența noastră. Chiar și în 2019 am făcut-o. Nu au reacționat. E problema lor”, a precizat juristul clubului din Ștefan cel Mare.

„Câinii” din „Ștefan cel Mare”… la un pas de dizolvare?

Iar “problema lor”, așa cum își încheie oficialul dinamovist răspunsul solicitării ProSport, se poate transforma într-o mare problemă.

Astfel, Legea 31/1990 privind Societațile Comerciale stipulează, la Articolul 237, alin. 1, lit. C, un detaliu care poate aduce neplăceri societății, conducătorilor, suporterilor, suflării dinamoviste:

  • La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:

c). societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;

În traducere, SC Dinamo 1948 SA riscă falimentul pentru acest detaliu ce poate părea lipsit de importanță, însă, în orice moment, se poate transforma într-o calamitate.   

În cazul în care s-ar ajunge la această variantă, “în care orice persoană sau Oficiul Naţional al Registrului Comerţului” ar formula o astfel de cerere, iar Tribunalul ar dizolva societatea printr-o decizie definitivă, Federația Română de Fotbal este obligată să excludă echipa Dinamo din competiția în care este angrenată. La zi, în Liga 1.

Cum s-a ajuns în această situație? Ignoranță? Au vrut cei de la SC Dinamo 1948 SA ca acest detaliu (adresa) să rămână în “certificatul” societății pentru ca, în cazul unui proces de vânzare al pachetului de acțiuni, acest lucru ar conta din punct de vedere financiar?

ProSport a încercat să afle un răspuns la această serie de întrebari din partea oficialilor dinamoviști. Juristul SC Dinamo 1948 SA nu a dorit să aducă lămuriri, primul om în organigrama clubului, Bogdan Bălănescu, director general, a invocat necunoașterea și a cerut timp pentru documentare. Până la ora publicării acestui articol, oficialii dinamoviști nu au revenit cu vreo reacție.

Cum se schimbă sediul social?

Lista documentelor necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind schimbarea sediului profesioniștilor este disponibilă pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Potrivit Avocat.net, ţinând cont de faptul că schimbarea sediului social al unei societăţi implică modificarea actului constitutiv al firmei, a certificatului de înregistrare şi a altor documente care atestă funcţionarea firmei, antreprenorii trebuie să predea Registrului Comerţului certificatul de înregistrare în original (urmând ca instituţia să elibereze un altul cu noua adresă) şi să prezinte actul constitutiv actualizat. Totodată, este necesară achiziţionarea unui nou Registru Unic de Control, precum şi actualizarea tuturor documentelor firmei care conţin în antet vechea adresă a sediului social, cum sunt facturierele sau chitanţierele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup