Dinamo – FC Botoșani 1-2! Coșmar pentru elevii lui Rednic, care pierd orice șansă la calificarea în play-off

Redactor:
Daniel Anghel
Dinamo - FC Botoșani 1-2! Coșmar pentru elevii lui Rednic, care pierd orice șansă la calificarea în play-off
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – FC Botoșani 1-2 (Montini 24 / Golofca 28, Fabbrini 75)

Echipele de start:

  • Dinamo: McDermott – Aliji, Klimavicius, Grigores, Mustoe – Ait-Atmanes, I. Filips, Nistor – Zenke, Papazoglou (Popa s56), Montini
  • Rezerve: Muțiu – Măgureanu, Jaadi, N’Diaye, Popa, Ciobotariu, Șerban
  • FC Botoșani: Fraisl – Dumitraș, Miron, Burcă, Holzmann – Karaboue, Rodriguez – Golofca, Ongenda (Buș 19), Fabbrini – Fulop
  • Rezerve: Trip – Tarsa, Chindriș, Buș, Papa, Pitian, Patache

Minutul 90+5: Final de meci în „Ștefan cel Mare”! Dinamo pierde pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 2-1, și nu se mai poate califica în play-off-ul Ligii 1 Betano. Aceștia au rămas la șapte puncte de locul șase, cu două etape înainte de final.


Minutul 90+3: Ocazie mare pentru Dinamo! Aliji execută bine o lovitură liberă, dar mingea trece puțin peste poarta lui Fraisl.


Minutul 75: GOOOL FC Botoșani! Moldovenii dau lovitura pe finalul partidei. Fabbrini ia o acțiune pe cont propriu, trece printre N’Diaye și Aliji și nu-l iartă pe McDermott din poziție ideală.


Minutul 68: Ocazie semnată de Daniel Popa! Montini centrează în careu iar atacantul român reia cu capul pe lângă poarta fostei sale echipe. Tabela rămâne intactă.


Minutul 63: Ocaziile importante întârzie să apară de ambele părți. Pe stadionul din „Ștefan cel Mare” sunt prezenți 5728 de spectatori.


Minutul 46: S-a reluat jocul! Rednic face schimbări la mijlocul terenului. Îl scoate pe Ait-Atmane, iar în locul său intră N’Diaye.


Minutul 45+2: Pauză! Acest rezultat nu a ajută deloc pe Dinamo, care este „condamnată” la victorie. Dacă meciul s-ar încheia la egalitate, „câinii” ar rămâne la cinci puncte în spatele ultimului loc de play-off, cu două etape înainte de final. De partea cealaltă, FC Botoșani ar face 33 de puncte și ar ajunge la unul singur în spatele Viitorului, echipa de pe locul șase.


Minutul 45+1: Șansă pentru Ait-Atmane! Aliji îi lasă mingea pentr un șut mijlocașul algerian, care trimite slab, pe jos. Mingea este reținută de Fraisl.


Minutul 44: Jocul s-a calmat în „Ștefan cel Mare”. Posesia este de partea moldovenilor, iar „câinii” încearcă să-i surprindă pe aceștia pe contraatac, dar apărarea Botoșaniului pare de netrecut.


Minutul 28: GOOOOL FC Botoșani! Golofca este scăpat din marcaj de defensiva „câinilor”, scapă singur cu McDermott și îl execută cu un șut plasat. Este primul gol încasat de Dinamo în 2019.


Minutul 24: GOOOOL Dinamo! Nistor centrează din corner, Mustoe reia cu capul către Papazoglou care trimite în bară. Mingea ajunge la Mattia Montini, care nu ratează din poziție ideală și ajunge la șapte goluri marcate în Liga 1 Betano.


Minutul 19: Probleme pentru Liviu Ciobotariu! Ongenda a acuzat probleme musculare, astfel că antrenorul moldovenilor a fost nevoit să-l înlocuiască. Buș a fost trimis în teren.

FOTO Digi Sport


Minutul 13: A venit și replica moldovenilor! Fabbrini combină excelent în careu cu Ongenda, „anesteziază” întreagă apărare dinamovistă, dar șutul italianului este dezamăgitor.


Minutul 11: Încă o șansă mare pentru Dinamo! Zenke centrează perfect pe poziție viitoare pentru Mattia Montini, dar atacantul italian nu ajunge la timp pentru a relua spre poarta lui Fraisl!


Minutul 6: Interes maxim pentru partida cu FC Botoșani! Potrivit reporterului ProSport Octavian Vasilescu, la casele de bilete ale stadionului din „Ștefan cel Mare” sunt cozi de aproximativ 100 de persoane.

FOTO Octavian Vasilescu / ProSport.


Minutul 3: Ocazie mare pentru Dinamo! Aliji trimite în careu pe jos, Zenke lasă mingea să treacă, dar Nistor nu se sincronizează cu Papazoglou și nu șutează la timp. Este repunere din colțul careului de șase metri pentru oaspeți.


Minutul 1: Fluier de start în „Ștefan cel Mare”! Dinamo este obligată să câștige partida cu FC Botoșani pentru a rămâne în cursa pentru un loc de play-off. Calculele „câinilor” se complică odată cu victoria lui Sepsi de pe terenul lui Gaz Metan, scor 1-0. Echipa lui Rednic a intrat pe teren cu un mesaj umanitar.

FOTO Digi Sport


19:55: Belgianul Reda Jaadi va începe partida pentru prima oară din postura de rezervă. Directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu a lămurit situația mijlocașului la Digi Sport.


18:35: Avem echipele de start! Papazoglou va debuta la Dinamo, iar Ionuț Șerban este pe bancă.


Băieții lui Liviu Ciobotariu sunt pe locul opt, cu 32 de puncte, față de Dinamo care este pe 11 (28 de puncte). Pentru a visa la o calificare în primele șase echipe ale campionatului, roș-abii sunt obligați să câștige în această seară, pe teren propriu. 

De acest lucru este convins și tehnicianul din Ștefan cel Mare, Mircea Rednic: „Noi nu avem altă alternativă în afara victoriei. Din ce am văzut până acum, Botoșani practică un joc frumos, e o echipă bine organizată, are jucători de calitate care pot face diferența„. 

Antrenorul moldovenilor, Liviu Ciobotariu, poate juca duminică seară, 17 februarie, contra fiului său, Denis. Băiatul lui Ciobotariu este fundaș și ar putea fi folosit de Rednic în partida cu Botoșani. „Denis să îi dea bătaie tatălui său. Interesul lui e la Dinamo. E jucătorul nostru, banii îi ia de la Dinamo, așa că are tot interesul să joace bine ca să rămână în echipă. Deci nu îmi fac probleme deloc„, a mai spus Rednic. 

Vom întâlni o echipă schimbată față de sezonul trecut, de anul trecut, schimbată în bine. Am văzut și în rezultatele pe care le-au obținut și în acest mini-retur, în 2019. O echipă cu un antrenor foarte bun, un antrenor cu mare experiență, cu jucători care pot decide soarta unui joc, mă refer la Nistor, la Montini, însă va fi un joc dificil pentru noi. Jucăm în deplasare, însă noi suntem pregătiți pentru acest joc. Vom merge la București să scoatem un rezultat pozitiv, avem nevoie de puncte, suntem pe locul 7„, a spus Ciobotariu, potrivit Telekom Sport, care a precizat că știe ce înseamnă spiritul lui Dinamo și că este conștient de atmosfera pe care o va găsi pe „Ștefan cel Mare”: „Știu ce înseamnă Dinamo. Am jucat la Dinamo, am antrenat la Dinamo, cunosc spiritul lui Dinamo, însă prefer să mergem să jucăm fotbal, să fim pregătiți în primul rând mental, să ne așteptăm la un Dinamo care va veni să facă presiune. E normal … joacă acasă. Noi o să avem de partea noastră această determinare, această ambiție a noastră de a scoate un rezultat pozitiv. Cred că va fi un joc spectaculos, un joc interesant„.

Dinamo – FC Botoșani:

  • Doar o partidă au pierdut dinamoviștii din ultimele șapte disputate în Liga 1 pe teren propriu, 0-3 cu CFR, în rest au două succese cu 3-0 (U Craiova, Poli Iași) și patru remize. Aceștia au marcat cel puțin un gol în 9 dintre cele 11 jocuri de acasă din ediția curentă.
  • Patru victorii a izbutit FC Botoșani în precedentele cinci meciuri din campionat, singurul insucces fiind cu 1-3 cu FCSB. Mai mult, în deplasare nu au mai pierdut din 15 septembrie 2018, când au cedat la limită pe terenul celor din Călărași. Au urmat trei succese și trei rezultate de egalitate.
  • Gruparea moldavă a înscris cel puțin un gol în 21 dintre cele 23 de etape.
  •  Ambele echipe au câte șapte partide fără gol primit.
  • -FC Botoșani este echipa cu cele mai multe goluri marcate cu capul, 11 reușite.
  • -19 străini a utilizat Dinamo în acest sezon, cei mai mulți dintre toate competitoarele.
  •  Va fi un duel foarte interesant și între doi dintre cei mai în formă mijlocași din acest început de an, Dan Nistor (un gol și două pase decisive în 2019) și Diego Fabbrini (un gol și o pasă decisivă în 2019).
  • Dinamo vs FC Botoșani în Liga 1: 13 jocuri – 6 victorii Dinamo – 3 remize – 4 succese FC Botoșani.
  • Palmares cu Dinamo gazdă: 6 jocuri – 4 victorii Dinamo – o remiză – un succes FC Botoșani.
  • -Primele dispute din campionat au fost cele din ediția 2013-2014, când Dinamo s-a impus în ambele jocuri, 1-0 acasă (George Țucudean) și 2-1 în deplasare (dublă Bilinski / Istvan Fulop).
  •  A urmat întâlnirea din 14 septembrie 2014,  partidă considerată de mulți microbiști drept una dintre cele mai frumoase din sezonul 2014-2015. Istvan Fulop a deschis scorul, Alexe a egalat, Ngadeu a dus Botoșaniul pentru a doua oară în avantaj, Gavrilă a restabilit egalitatea în minutul 86, dar, în prelungiri, Roussel a adus victoria moldovenilor, scor 3-2 (antrenor Leo Grozavu / Flavius Stoican)! Acel joc a intrat în istoria grupării botoșănene drept primul disputat acasă în nocturnă.
  • Două remize albe s-au înregistrat de-a lungul timpului, dintre care una singură pe arena gazdelor din această rundă, pe 3 aprilie 2015.
  • Ultimul succes bifat de bucureșteni: 12 mai 2018, Dinamo – FC Botoșani 2-0 (dublă Diogo Salomao).
  • Cea mai recentă confruntare directă: 8 octombrie 2018, FC Botoșani – Dinamo 2-0 (au înscris Oaidă și Fabbrini).
  • Mircea Rednic vs Liviu Ciobotariu: un joc – o remiză (ediția 2008-2009, Dinamo – CS Otopeni 0-0).
  • Mircea Rednic vs FC Botoșani în toate competițiile: 6 jocuri – 4 victorii – două remize.
  • Liviu Ciobotariu vs Dinamo: 4 jocuri în Liga 1 – o victorie – 3 remize.
  • Actualul tehnician al moldovenilor a câștigat titlul ca jucător cu Dinamo în sezonul 1999-2000. De asemenea, a antrenat gruparea roș-albă în ediția 2011-2012, palmaresul său în prima ligă cuprinzând 13 victorii, 7 remize și 5 înfrângeri.
  • Mediile de vârstă ale celor două loturi: Dinamo – 24 ani și 7 luni; FC Botoșani – 25 ani.

Statistică LPF

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Daniel Pancu, surpriză uriaşă pentru soţia lui, de ziua acesteia! Cum arată acum blonda, care a fost în trecut model Playboy
Daniel Pancu, surpriză uriaşă pentru soţia lui, de ziua acesteia! Cum arată acum blonda, care a fost în trecut model…
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen