Dinamo, datoare 15 milioane de euro

2 dec 2009 11 afişări Liga 1
Dinamo, datoare 15 milioane de euro Dinamo, datoare 15 milioane de euro!

Dinamo este într-o tot mai profundă criză financiară. Acţionariinu mai au bani, au strâns rău cureaua şi, în plus, urmăresc să-şirecupereze milioanele de euro acordate clubului sub formă deîmprumut.

Creditarea unei grupări de fotbal chiar de către patronul săureprezintă o practică larg uzitată în Liga I. Pentru a nu pierdebani, Gigi Becali sau alţi patroni de club din România obişnuiescnu să investească, ci să-şi împrumute clubul, pentru ca apoi, la ovânzare de jucători sau în momentul în care se încaseazăbonificaţiile de la UEFA sau banii din drepturile TV, să-şirecupereze sumele.

Crizastrică toate planurile
La fel au procedat şi acţionarii lui Dinamo, împrumutând masivclubul în ideea de a prinde potul Ligii Campionilor. Eşecul de pefinalul campionatului trecut a reprezentat şi o mare loviturăpersonală primită de Cristi Borcea şi de Vasile Turcu, de vreme ceîn acest moment au împrumutate la Dinamo nu mai puţin de 15milioane de euro!

Nimeni numai bagă bani
Turcu are blocate la Dinamo cinci milioane de euro, iar Borceadublul acestui cuantum, fiind foarte dificil de recuperat sumele încondiţiile actuale. Mai mult, faptul că au blocaţi atâţia bani înclub şi că afacerile nu le mai merg i-au determinat pe acţionari săexcludă orice infuzie nouă de capital. Dinamo se susţine în ultimultimp mai mult din ce produce, şi produce foarte puţin. De aici şireducerile de costuri care, după cum a dezvăluit ediţia ProSport deieri, cad într-un uşor penibil, dat fiind că jucătorii suntobligaţi să plătească 100 de euro pentru o minge dată peste gardulde la Săftica la antrenament sau 200 de euro pentru echipamentelenereturnate.

"Aşa este. Toţi acţionarii avem bani împrumutaţi la clubşi cred că o să trebuiască să aşteptăm 10, 15, 20 de ani să-irecuperăm", Vasile Turcu, acţionar Dinamo

8 milioane de euro a încasat cuaproximaţie Dinamo în această toamnă, reprezentând drepturile TV,bonusuri de la UEFA şi altele

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.