Dinamo – Corona 1-0. Interesu’ poartă fesu’. Dinamo a jucat modest, dar a urcat pe locul patru în Liga 1.

Dinamo - Corona 1-0. Interesu' poartă fesu'. Dinamo a jucat modest, dar a urcat pe locul patru în Liga 1.
  • Publicat:
  • Actualizat:

 

LIGA I – ETAPA 22

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT DE LA DINAMO – CORONA BRAȘOV

PROGRAM ȘI REZULTATE (Click pe meciuri pentru rezumate)

Vineri
FC Brașov – Oțelul,  1-3 (Buga ’23 / Astafei ’12, Tudorie ’22, Filip 90+6)

Sâmbătă
FC Botoșani – ACS Poli Timișoara, 1-0 (Vașvari ’58)
Concordia – U. Cluj, 1-1 (Onduku ’75 / Lemnaru ’14)
CFR Cluj – Steaua, 0-1 (Chipciu ’84)

Duminică
Gaz Metan – Viitorul, 4-0 (C.Petre ’59, Al. Munteanu ’64, Țîru ’81, Bawab ’90+2)
Ceahlăul – Petrolul, 0-0

Luni
Săgeata – FC Vaslui 0-1 (Temwanjera ’85)
Astra – Pandurii 2-0 (Mățel 65, Iorga 70)
Dinamo– Corona 1-0 (Lazăr 53)

Stoican are fularul înfășurat la gât după modelul Zenga. Fostul portar al lui Inter ne-a învățat să ne învelim italienește gâtul. Până să vină Zenga și să-l prindă și iarna pe aici, românii își înfășurau claustrofobic acest obiect vestimentar în jurul gâtului până deveneau vineți la față. Să se înfofolească, să fie cald, să nu răcească. Ce bine că pe Zenga l-a prins paltonul. Așa spunem noi când vorbim vara despre speranța de viață a antrenorilor. Atunci, nimeni nu se gândește să-și cumpăre fulare. Cine de la noi își cumpără fular vara? Toți își fac sanie. Și ne-a mai învățat ceva Zenga. Ne-a arătat că nu trebuie să joci bine pentru a câștiga. A luat un tilul la care s-a semnat și Țiți Dumitriu, dar la dorința lui Gigi Becali. Stoican a prins-o și pe asta. Contra Coronei, Dinamo a fost atât de bună cât să se impună. 1-0. E de ajuns. Și asta trebuie să învețe și suporterul român, cel care acum, după trecereea lui Zenga prin Liga 1, știe cum să poarte fularul ca la Milano, dar nu iubește victoriile italienești. Iar pentru cei care nu au învățat că fotbalului italienesc ( nu și cel românesc, vezi meciul cu Danemarca și cornerul lui Dorinel) că interesul poartă fesul, Stoican le poate prezenta poate cel mai bun meci din cariera lui de antrenor, partida din Ghencea. Acolo a avut pentru prima oară fularul la gât, purtat așa cum ne-a învățat Zenga, iar fanii au fost mulțumiți cu evoluția echipei. În Ghencea, Dinamo a mers din postura în care a venit Corona în „Groapă”. Atunci, „câinii” au acceptat că e frig afară și cât ar fi de frumoși cu gel, fixativi și freză, fesul te poate scăpa de gripă.


Dinamo se impune la limită, 1-0, iar prin această victorie „câinii” urcă pe locul 4 în clasament.


Fanii de la tribuna 0 l-au luat în colimator pe Matei. Mijlocaul dinamovist a fost apostrofat după ce a avut unele execuții mai puțin reușite. Decarul nu este în formă, suporterii având așteptări mult mai mari de la el.


3489 de fani sunt prezenți în această seară pe stadionul din „Ștefan cel Mare”. Cifra a fost anunțată de oficialii clubului la stația de amplificare.


  GOOL DINAMO! Lazăr înscrie cu un șut perfect din dreapta careului mare. Dinamo 1, Corona 0. La acest scor, elevii lui Stoican au urcat pe locul 4


Dinamo a avut o repriză slabă, cu puține ocazii la poarta brașovenilor. În prelungiri, Țucudean a ratat o oportunitate uriașă, din șase matri, cu o lovitură de cap, atacantul a trimis pe centrul porții, iar Marc a respins cu un reflex pentru fotografi.


Veste bună pentru dinamoviști.  Astra a învins,2-0, pe Pandurii, iar dacă vor reuși să treacă de Corona, „câinii” pot trece pe locul 4.


Prezență bună în Peluza Cătălin Hîldan. Ultrașii au venit în număr mare. Pe stadion sunt aproximativ 4000 de suporteri.


La meci este prezent și Florin Bratu. ProSport a anunțat în exclusivitate că fostul atacant al „câinilor” va fi cooptat în conducerea fotmației din „Ștefan cel Mare”.


Înaintea partidei, Dorin Rotariu a fost dus de Ionel Dănciulescu în dreptul PCH, acolo unde jucătorul a scandat împreună cu fanii împotriva rivalei din Ghencea. Astfel, fotbalistul s-a împăcat cu suporterii, după ce săptămâna trecută a semnat un contract de reprezentare cu soția antrenorului de la Steaua. Fanii prezenți în alte sectoare ale stadionului l-au ignorat pe tânărul fotbalist.


După ce la partida din Ghencea a purtat o eșarfă în culorile echipei la gât, iar Dinamo a reușit un rezultat bun după un joc foarte bun, Stoican este superstițios și a păstrat obiectul vestimentar la gât și pentru acest meci.


Matei are probleme cu aderența, iar după zece minute a venit la bancă pentru a schimba încălțările. Nu este primul meci în care decarului de la Dinamo i se întâmplă acest lucru.


  Cei doi antrenori s-au decis în privința formulelor de start:
  Dinamo: Bălgrădean – Rus, Thicot, D. Grigore, Grecu –  Boubacar, Elton – Matei, Rotariu, Lazăr- Țucudean
Rezerve: Naumovski – Bărboianu, Tîrcoveanu, I. Șerban, C. Munteanu, J. Thomas, Bilinski
Antrenor: Flavius Stoican

Corona: T. Marc – Homei, Forika, R. Damian, Vl. Munteanu – Neacșa, Poverlovici – M. Burlacu, R. Stănescu, Fl. Manea – Sg. Buș
Rezerve: Dănălache – Fl. Pîrvu, Leonte, Istrofor, V. Balint, Mendizov, C. Dedu
Antrenor: Ionel Gane.


  Așa arată Peluza Cătălin Hîldan cu jumătate de oră înintea meciului contra celor de la Corona Brașov.

 


FC Vaslui a câștigat cu Săgeata Năvodari. Golul lui Temwanjera urcă echipa lui Ciobotariu peste Dinamo în clasament. În acest moment, moldovenii sunt pe locul 4, cu 36 de puncte, iar „câinii” au căzut pe 6, cu 33 de puncte, dar cu un meci mai puțin disputat. A început un alt meci la care suporterii dinamoviști sunt atenți, partida dintre Astra și Pandurii. Gorjenii aveau înaintea acestei etape 35 de puncte.


Partida din această seară va fi arbitrată de Paul Unimatan ( Zalău), iar la cele două margini vor fi trimiși Dragoș Iliescu (Craiova) și George Neacșu (Câmpulung Muscel). Adiționali sunt Mihai Omorăriței (Câmpina) și Dragoș Teodor ( Constanța)


Trei foști dinamoviști se află în lotul celor de la Corona Brașov. Astfel, Sergiu Homei, Rafael Stănescu și Valentin Balint au șansa de a juca în această seară împotriva fostei lor echipe. Ultimii doi sunt transferați temporar la Brașov, la sfârșitul campionatului urmând să se întoarcă în „Ștefan cel Mare”.


Forțat de suspendarea lui Steliano Filip, Flavius Stoican va fi nevoit să aleagă pentru postul de fundaș stânga, tehnicianul având două soluții: Constantin Grecu și Ștefan Bărboianu. Din informațiile obținute de ProSport, antrenorul dinamovist va merge pe prima variantă. O altă modificare față de meciul din Ghencea va fi scoaterea din „primul 11” a lui Ionuț Șerban și introducerea lui Valentin Lazăr, jucător care va evolua în banda dreaptă. Astfel, Stoican va începe în modulul 4-4-1-1, cu Matei în spatele lui George Țucudean.


  Iată echipele probabile:

 DINAMO: Bălgrădean – Rus, Thicot, Dr. Grigore, Grecu  – Rotariu, Boubacar, Elton, Lazăr – Matei- Țucudean
CORONA: Marc – Homei, Forika, Damian, Vl. Munteanu – Neacșa, Poverlovici, R. Stănescu, Burlacu – Sg. Buș, Dedu
Lipsesc: Brata (accidentat), Dâlbea, Miranda (suspendați), Coman (învoit)


CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT DE LA DINAMO – CORONA BRAȘOV

  Egalul din Ghencea a adus un „boom” de speranță în „Ștefan cel Mare”, dar lucrurile s-au precipitat la echipă după ce Dorin Rotariu a semnat cu impresarul favorit al Stelei. Dinamo are însă șansa unui nou rezultat bun, iar locul patru nu este departe, în condițiile în care Pandurii Târgu Jiu are meci greu cu Astra. Învinși de Astra și egali cu Chiajna, în etapa trecută, brașovenii au doar șanse teoretice să mai scape de retrogradare. Ionel Gane se gândește însă la victorie: „Un punct nu ne ajută foarte mult”.  Dinamo – Corona Brașov este LIVE TEXT pe www.prosport.ro, de la 20:30


 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen