Dinamo – CFR Cluj 1-1. Elhamed și Camora au înscris golurile unui meci care a oferit spectacol doar în repriza secundă

Dinamo - CFR Cluj 1-1. Elhamed și Camora au înscris golurile unui meci care a oferit spectacol doar în repriza secundă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marcator: Elhamed 50 / Camora 53

Echipe de start: 

  • Dinamo: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, Serginho – N. Grigore (Cristescu 63), Elhamed – Rotariu, Alexe (Gavrilă 72), V. Lazăr (M. Niculae 46)- Bilinski
  • CFR Cluj: Mincă – Lopes, Larie, Carp, Camora – Muniru, Deac – Jakolis (Negruț 87), Dore (Vereș 77), Păun (Chanturia 70) – Tade

23:25 Final de meci! Dinamo – CFR Cluj 1-1, la capătul unui meci cu două reprize complet diferite. După chinul din prima parte am avut parte de o repriză secundă mult mai vie și mai bogată în evenimente. Elhamed a deschis scorul după un contraatac perfect inițiat de Rotariu și continuat de Marius Niculae. Doar trei minute mai târziu, Camora egala profitând de o gafă uriașă a lui Traian Marc. Portarul lui Dinamo a primit gol printr-un șut slab, la colțul scurt. Nici după eliminarea lui Deac de pe final Dinamo nu a mai putut forța victoria, iar Tade a ratat cea mai mare ocazie a reprizei secunde. Un 1-1 care nu ajută pe nimeni, însă nu e ca și cum meciul avea o miză importantă pentru Dinamo sau CFR.


23:20 Tade își mai bate joc de o super ocazie. Atacantul șutează excelent din careu, însă Marc respinge cu un reflex impresionant. E minutul 90 și ardelenii puteau da lovitura. Așa se zice de obicei la TV, nu? „Puteau da lovitura” sau „puteau da lovitura de grație” sau „putea să fie lovitură de teatru”.


23:14 Efectul eliminării lui Deac? Dinamo are mai multe ocazii pe fondul unui joc deschis din partea CFR-ului echipă care nu se baricadează în propria jumătate. Gavrilă a intrat bine în joc și ratează o ocazie bună în minutul 84.


23:12 Nimic nu-i scapă lui Costeiu de la masa presei. Avem un nou filmuleț din care nu înțelegem nimic.


23:06 Cartonaș roșu pentru Deac, motiv pentru care scriem cu roșu toată această postare. Clujeanul i-a pus talpa pe picior lui Gavrilă și a fost trimis în mod justificat la vestiare. Este minutul 76, CFR are un final greu de meci.


23:04 Ocazie uriașă, din nou, pentru Kamil Bilinski! Atacantul reia din prima o centrare excelentă venită de pe stânga, de la Gavrilă, însă balonul trece puțin pe lângă bară. Mincă era spectator.


23:02 Pentru că fotbal nu prea mai avem de minute bune, măcar avem schimbări. Au intrat pe teren Chanturia și Gavrilă, lucru care se poate dovedi benefic pentru fotbal.


22:54 Bilinski este, așa cum spuneam, printre puținii dinamoviști care încă mai joacă fotbal. Totuși, atacantul trebuie să aibă în spate o linie de mijloc suficient de puternică pentru a primi pase pe care să le fructifice, ori la Dinamo nu se întâmplă asta deocamdată.


22:51 Dacă pentru spectatori meciul nu a fost foarte ofertant în prima repriză, fotoreporterul Alexandru Hojda s-a jucat cu aparatul foto și a reușit o serie de cadre cel puțin interesante.


22:48 Recital ofensiv la poarta lui Dinamo. Dore, Tade și Deac își bat joc de o șansă uriașă pe un contraatac. Apărarea lui Dinamo e foarte, dar foarte slabă.


22:44 GOOOOOL CFR Cluj! Repriza a doua începe în forță. Clujenii nu au acuzat primirea golului și Camora reușește să egaleze. Sigur, în mare măsură și datorită gafei uriașe a portarului Traian Marc, cel care primește un gol stupid la colțul scurt.


22:40 GOOOOOOL Dinamo! Elhamed deschide scorul în minutul 50. A fost un contraatac rapid al gazdelor, Rotariu a pasat în dreapta către Marius Niculae, veteranul a centrat în careu și Elhamed a finalizat.


22:34 Ne pregătim de startul părții secunde cu speranțe că vom vedea un fotbal mai bun.


22:30 Trecând la lucruri mai serioase, pentru că rolul unui live blog este să îmbine amuzantul cu amănunte interesante, iată un scurt filmuleț cu ceea ce s-a petrecut la pauză, atunci când fotbaliștii au ieșit de pe teren.


22:20 Slavă Domnului, s-a terminat prima repriză! Un meci în care am avut extrem de puțin fotbal, o metodă excelentă prin care posturile TV care plătesc zeci de milioane de euro pe an LPF-ului își pot adormi spectatorii. Avem o nouă realizare grafică de excepție cu care încheiem prima repriză.


22:13 Ocazie uriașă în minutul 40 pentru Bilinski! Polonezul, unul dintre puținii fotbaliști pe care îi mai are Dinamo, a scăpat singur într-o cursă lungă spre poarta lui Mincă, însă și-a pierdut suflul în suprafața de pedeapsă, a tras slab, și portarul a putut respinge.


22:10 Ceea ce nu puteți vedea mai jos este o intervenție foarte dură a lui Sulley Muniru, fratele mai slab al lui Sulley Muntari, asupra lui Alexe. Dinamovistul a fost lovit în fața cu cotul, însă arbitrul i-a dat jucătorului lui CFR doar un cartonaș galben. Evident, se putea arăta și cel roșu.


22:05 Revenim la meciul încins? Nu se întâmplă absolut nimic care să semene cu fotbal. E un festival de greșeli în a aprecia jocul la ofsaid pentru atacanți, în pase proaste pentru mijlocași și în gafe și faulturi pentru fundași. Liga 1 arată crunt.


21:58 Câte combinații putem face cu numele lui Tade și Dore? În redacție s-a strigat: Feredory Bore, Gregory Dore, Gregorery Tade, Feretade Dore. 


21:54 Credeți că doar Ilie Dumitrescu poate? Nici gând! Folosindu-ne de abilitățile avansate de Paint am reușit să defalcăm faza din care Larie putea deschide scorul în minutul 21. Cu cercul îl avem pe Larie șutând, iar cu săgeată, „coroborat” este balonul, îndreptându-se spre poartă. Stați pe recepție, vom mai avea astfel de prezentări grafice lucrate.


21:50 Poate că nu vă interesează în mod special, dar trebuie să vă anunțăm că ÎCCJ a respins contestația clubului de fotbal deținut de Gigi Becali în privința mărcii „Steaua„. Deci avem tot „FCSB”, nu „Steaua București”.


21:48 Iată al doilea om din România care încă mai crede că Rotariu e pe cale să umple listele de transferuri în Premier League, Serie A și Bundesliga.


21:43 E clar! Limitele jucătorilor sunt atât de vizibile încât numai o minune ar putea transforma acest meci în unul pe care chiar merită să îl urmărim cu atenție.


21:38 Accidentare stupidă pentru Dore, cel care s-a lovit foarte serios la un duel banal pentru minge, la mijlocul terenului, de Andrei Marc.


21:36 Meciul pare să fi început mai bine pentru CFR Cluj. Ardelenii sunt mai ofensivi, însă fără ocazii serioase în primele minute. De pe stadion primim o remarcă legată de adiționali.


21:34 A început meciul Dinamo – CFR Cluj. Poate că lipsa unei mize va fi de bun augur și vom avea un meci spectaculos. 


21:33 În imaginea de mai jos, surprinsă la meciul tur, avem doi dintre marcatori. Vali Lazăr și Chanturia. Cel de-al treilea, Aitor Monroy, joacă acum la Sheriff Tiraspol.


21:31 Oare ce e mai bine? Să vină 1000 de spectatori care să se comporte așa cum suntem anunțati prin tweet-ul de mai jos sau să îți joci meciurile de acasă cu tribunele goale? Parcă a doua variantă.


21:28 Adrian Costeiu vine cu informații prețioase din „Ștefan cel Mare”. Cum adică pentru cine? Pentru public și pentru Matei Udrea, cel care are în plan un material de amploare care va implica fiecare spectator prezent în acest campionat pe stadioane. Nici nu știți ce pierdeți, vorba unui moderator TV aflat acum în închisoare.


21:26 Din studioul DigiSport, Florin Bratu anunță ce trebuie să urmărească Dinamo în meciul care urmează să înceapă în doar câteva minute. „Dinamo trebuie să aibă o atitudine bună, așa cum a avut în ultimele două jocuri. Trebuie să impună ritmul și să câștige pentru că la nivelul suporterilor e o supărare destul de mare„, a spus fostul atacant al dinamoviștilor.


21:23 În „Ștefan cel Mare” sunt destul de puțini spectatori, însă cei prezenți sunt ocupați. Cu Stoican. Antrenorul este criticat chiar și înainte ca meciul să înceapă.


21:18 Mai jos puteți vedea live blog-ul pe care ProSport l-a făcut la meciul tur. Atunci, la Cluj, CFR a reușit să câștige cu 2-1 meciul în care Valentin Lazăr a deschis scorul pentru Dinamo. Chanturia și Guima au întors scorul și au adus victoria echipei pe care în acel moment o antrena Vasile Miriuță.


21:10 E drept, ora la care este programat meciul Dinamo – CFR Cluj pare, la prima vedere, foarte târzie. Avem exemple în Anglia, Italia sau Germania, acolo unde multe meciuri, fie ele și cap de afiș, se dispută la mijlocul zilei. Însă vorbim despre campionate în care orele sunt alese pentru confortul zecilor de mii de fani care vin în tribune. Partidele se termină la ore decente, spectatorii ajung acasă înainte de miezul nopții, iar programul nu le e afectat în ziua următoare de oboseală.

În Liga 1 totuși, raționamentul de mai sus nu ar funcționa. În condițiile în care abia se strâng o mie de spectatori în medie, cei de la televiziuni se gândesc mai mult la confortul celor de acasă. Cei de acasă care preferă să aibă ziua întreagă la dispoziție și să își termine seara în fața televizorului, cu un meci.


21:07 Adrian Costeiu este trimisul ProSport pe „Dinamo Arena”, loc din care ne trimite o fotografie cu foaia de joc.


În ultimii ani, un meci între Dinamo și CFR Cluj a fost mereu încărcat de miză. Fie că cele două echipe erau implicate în lupta pentru titlu, fie că doar una țintea pozițiile fruntașe, meciul atrăgea un nivel ridicat de interes. În primăvara lui 2015 însă, partida dintre Dinamo și CFR Cluj contează, în cel mai bun caz, pentru stabilirea clasamentului în Liga 1 și, implicit, cuantumul sumei venite din drepturile TV. Dinamo este în insolvență, pe locul șapte, fără șanse la un podium de palmares. Dincolo, CFR  a fost depunctată masiv, cu 24 de puncte, și este ca și retrogradată, la 10 puncte în spatele primei echipe care se salvează.

Joacă împotriva lui CFR Cluj, dar sunt montați să bată Steaua

Meci greu vineri seară, trebuie să batem, neapărat. Sunt convins că o să ne bucurăm la final, spun asta pentru că îi văd pe jucători că sunt dornici să urcăm pas cu pas. CFR e un adversar greu, cu jucători buni, individual. Noi vom bate, pentru că moralul nostru e ridicat, vrem să batem, ca să ne pregătim și de meciul cu Steaua„, a prefațat Flavius Stoican partida. Tot pe meciul cu Steaua s-a concentrat și discursul lui Ștefan Bărboianu: „Îmi doresc din tot sufletul să le dedic fanilor o victorie cu Steaua, FCSB sau cum se mai numește echipa din Ghencea. Un succes ar salva imaginea acestui campionat și poate însemna un nou început pentru sezonul următor. Nici eu nu mai știu numărul nopților nedormite după înfrângerile cu Steaua. Am trăit multe dezamăgiri în ultimii ani, dar sunt convins că ziua revanșei nu este departe! Simt că în acest an putem să ne impunem în derby!„.

Statistica ține cu CFR, dar Dinamo și-a acontat meciurile cu miză

Statistica întâlnirilor directe dintre cele două echipe este net de partea clujenilor. În cele mai recente zece întâlniri între Dinamo și CFR Cluj, ardelenii au câștigat șapte dintre acestea, lui Dinamo revenindu-i numai trei. Sigur, unul dintre meciurile câștigate de Dinamo a avut o miză uriașă: în 2012, atunci când „câinii” câștigau Supercupa României la penalty-uri.

 

Adrian Costeiu / Redactor
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen