Dinamo a anunțat încetarea colaborării cu Bălgrădean și Rus. Anghelache: „Cei doi nu contează pentru noi. Mă sinucid dacă Rus are vreo ofertă”. Culisele despărțirii

Dinamo a anunțat încetarea colaborării cu Bălgrădean și Rus. Anghelache:
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE Dinamo a anunțat pe site-ul oficial încetarea colabărării cu Rus și Bălgădean. Iată mai jos comunicatul oficial:

„După terminarea turului sezonului competițional 2013-2014, jucătorii Dragoș Grigore, Laurențiu Rus și Cristian Bălgrădean și-au exprimat dorința de a se transfera în străinătate la sfârșitul campionatului. În consecință, încă de la sfârșitul lunii mai, conducerea clubului a căutat soluții pentru cei trei jucători. În cazul lui Grigore s-a realizat transferul la Touluse, iar pentru ceilalți doi jucători nu s-a primit nicio ofertă concretă până acum, când începe oficial noul sezon. Având în vedere că atât Laurențiu Rus, cât și Cristian Bălgrădean și-au făcut datoria față de Dinamo în ultimii cinci, respectiv patru ani, conducerea clubului a avut toată deschiderea în negocierile cu cei doi și, în urma discuțiilor avute astăzi, s-a procedat la lichidarea relațiilor contractuale dintre ambii jucători și club, pe cale amiabilă.

FC Dinamo București le mulțumește pentru tot ce au făcut pe teren în tricoul alb-roșu și le urează mult succes în continuare!”, se scrie pe fcdinamo.ro


UPDATE Președintele executiv al lui Dinamo, Constantin Anghelache, a confirmat despărțirea lui Rus și a lui Bălgrădean de club: „Pe noi nu ne-a surprins acest lucru. Ambii jucători au insistat să plece încă de la finalul sezonului trecut. Ne-au spus că, indiferent dacă au sau nu oferte, nu mai vor să joace în campionatul intern. Au cerut exagerat de des acest lucru. Nu contează cei doi pentru Dinamo. Ne așteptam, voiau să plece oricum. Ei, a venit acel . Trist este faptul că nu am primit pe adresa clubului nicio ofertă pentru Rus sau pentru Bălgrădean”, a declarat acesta pentru ProSport.

Despre legătura dintre Vizer și Rus, Anghelache s-a rezumat la a menționa suma pe care președintele Federației Internaționale de Judo a primit-o după plecarea fundașului: „S-a ales cu 50% din 0 lei cât i-am oferit lui Rus în această dimineață. Nu are nicio ofertă Rus. Dacă are și iese cineva cu ea, mă sinucid. Da, asta o să fac. O să mă sinucid”, a declarat președintele executiv al lui Dinamo.


Proaspăt numit căpitan la Dinamo în locul lui Dragoș Grigore, transferat la Toulouse la începutul verii, Laurențiu Rus este aproape de despărțirea oficială de Dinamo, la mai puțin de o lună după ce își declara atașamentul față de club.

„Vom vedea ce se va decide în momentul în care va fi o ofertă, cum va reacționa clubul. Dacă va fi o ofertă bună pentru club și e în interesul tuturor, normal că mă voi gândi și la plecare. Am avut o discuție cu Flavius și i-am spus că acum mintea mea este doar la Dinamo. Nu se pune problema să las clubul, mai ales acum când voi fi căpitanul echipei, spunea Rus pe 27 iunie, într-un interviu exclusiv pentru ProSport.

Fundașul dreapta în vârstă de 29 de ani, care mai are contract cu Dinamo până în vara lui 2016, a vorbit și despre situația financiară delicată a clubului: „Nu e neapărat o situație mai delicată din punct de vedere financiar. Cel puțin, nu pentru noi, jucătorii„. Cu toate acestea, despărțirea iminentă de Dinamo are la bază nemulțumirea jucătorului legată de bani.

„VREAU MAI MULT UN TROFEU DECÂT DOUĂ‚ VICTORII CU STEAUA”. CITEȘTE AICI CE SPUNEA RUS ÎN URMĂ‚ CU O LUNĂ‚, ÎNTR-UN INTERVIU PENTRU PROSPORT

Rus a câștigat în sezonul trecut 6.000 de euro pe lună. Pe lângă această sumă, fotbalistul primea 500 de euro pentru fiecare meci jucat și alți 400 de euro pentru fiecare punct câștigat de Dinamo. Cu 30 de meciuri disputate în Liga 1 și 59 de puncte câștigate, Rus și-a suplimentat suma din salariu cu 35.000 de euro în sezonul 2013-2014.

Conform contractului, salariul lui Rus trebuia să crească în sezonul care stă să înceapă, de la 6.000 la 7.000 de euro. În 2015-2016, era stipulată o nouă creștere cu 1.000 de euro, la un salariu lunar de 8.000 de euro.

În ultimele săptămâni, conducerea lui Dinamo și Rus s-au aflat în negocieri legate de detaliile contractului. Invocând intrarea în insolvență, șefii clubului i-au propus jucătorului să rămână cu 6.000 de euro salariu, să renunțe la cei 500 de euro bonus pentru fiecare meci jucat și să primească 500 de euro pentru fiecare punct câștigat, cu condiția să fie obținut la victorie.

Dacă Rus și Dinamo păstrau parametrii din sezonul trecut, fundașul pierdea 12.000 de euro din salariul anual și 15.000 de euro din bonusurile pentru meciuri. Suplimentarea primei pentru puncte i-ar fi adus lui Rus un plus de doar 3.000 de euro.

Duminică, jucătorul și oficialii lui Dinamo au avut o discuție în care Rus a părut „nehotărât”, potrivit unor surse din cadrul clubului. Jucătorul a acceptat să renunțe la bonusul pentru meciuri jucate, însă dorea suplimentarea primei pentru punctele din victorii. Luni dimineață, la ultima  întâlnire programată, negocierile s-au rupt. Rus i-a anunțat pe șefii lui Dinamo că vrea să plece. Deși a refuzat să discute cu finanțatorul Ionuț Negoiță, fundașul a fost văzut la prânz în holul hotelului Rin, alături de Cristian Bălgrădean, portarul al cărui contract expiră în vara lui 2015, dar de care Dinamo vrea să scape cu orice preț.

Potrivit Digi Sport, Rus și Bălgrădean aveau de primit restanțe de câte 20.000 de euro din sezonul trecut și au acceptat să semneze rezilierea contractelor cu Dinamo în schimbul a 50 la sută din sumă.


8.500 de euro pe lună avea salariul Bălgrădean la Dinamo


Surse din cadrul clubului susțin că Rus a refuzat noile condiții propuse de Dinamo după o discuție avută cu omul de afaceri Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo și președintele Sport Accord. Afaceristul prieten cu președintele rus Vladimir Putin, dar și cu Cristian Borcea, fostul acționar de la Dinamo, deține procente din drepturile federative ale lui Rus și a primit oferte din străinătate pentru căpitanul din Ștefan cel Mare. În condițiile în care și-a reziliat contractul cu Dinamo, Rus poate obține acum un salariu mai mare la negocierile cu viitorul său club.

Jucătorul nu a putut fi contactat de reporterii ProSport

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen