Dimineaţa au jucat biliard, seara fotbal pe gheaţă. FCSB se impune la -6 grade Celsius în faţa lui Sepsi, la finele unui meci plin de accidentări. Budescu, din nou decisiv

25 feb 2018 12407 afişări Liga 1
Dimineaţa au jucat biliard, seara fotbal pe gheaţă. FCSB se impune la -6 grade Celsius în faţa lui Sepsi, la finele unui meci plin de accidentări. Budescu, din nou decisiv Foto Alexandru DOBRE - Mediafax
  • FCSB - Sepsi Sf. Gheorghe 2-0 (0-0), într-un meci din etapa a 26-a a Ligii 1. Au marcat: Viera '51 (autogol), Man '86
  • Elevii lui Neagoe s-au exprimat la un nivel ridicat pe Naţional Arena doar până la autogolul lui Viera.
  • Gazdele au pus stăpânire pe joc abia după intrarea lui Budescu

"Flamaropol",  aflat la 500 de metri de "Naţional Arena", se află în reconstrucţie şi se va termina în acelaşi timp cu metroul din Drumul Taberei. Poate. Poate da, poate nu. Pe stadionul ridicat de Primărie se joacă astă-seară fotbal. Sau Astă seară se improvizează, piesa lui Luigi Pirandello, versiune februarie 2018. Nişte crose şi un puc ar spori dinamismul, Geru şi Timaru s-ar afla în largul lor, iar în tribune s-ar aduna mai multe suflete. Imaginaţie doar! Pentru că FCSB - Sepsi Sf.Gheorghe adună 2.000 de oameni sub cerul liber. Acoperişul n-a fost tras. Primăria ştie de ce. Cuvânt cheie: bani.

La -6 grade Celsius, Dică face gesturi mai expresive ca Van Gaal, Neagoe e geană pe primul 11 al gazdelor. Se tremură. Din start. Elevii lui Dică vin pe gheaţă după ce s-au încălzit, dimineaţa, la biliard în Sun Plaza. Traseele au fost stabilite, rămâne să iasă şi practica. Sepsi începe în defensivă, Dică marşează pe ambii Tănase, cu Gnohere în coasta oamenilor patronului care face cinste cu kurtos-colacs. Vlad se hrăneşte ('6) cu o primă intervenţie în faţa lui Alex Gorrin după o eroare comisă de Bălaşa, meciul trebuie să se joace într-un ritm alert! Alert intră şi Kuku în Petrovikj, sub privirile lui Coman. Primul rămâne întins pe gazon, lui Petrovikj îi ţine de cald un bandaj alb. Două ambulanţe lente intră pe teren şi dau cu spatele revoltător de încet. Kuku e groggy, se cere în teren, dar doctorii îi transmit lui Neagoe că nigerianul nu mai poate continua. Intră Hamed.


FCSB: Vlad - Benzar, Planici, Bălaşa (Budescu '46), Momcilovici - Pintilii, Filip (Morais '55) - Cr. Tănase (Man '27), Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere. Antrenor Nicolae Dică;

Sepsi: Râmniceanu - Martinez, Viera, Jure, Daisuke - Ghinga, Petrovikj - Rodriguez (Ross '70), Tandia, P. Petre (Oliveira '54) - Kuku (Yasin Hamed '23). Antrenor Eugen Neagoe.

Cartonaş galben: Rodriguez '40


Mingea galbenă circulă cu repeziciune din gheata lui Pintilii, dar Râmniceanu, cu câteva kilgrame în plus, şomează în poarta oaspeţilor. Sepsi a învăţat lecţia din tur (0-4) şi joacă pe cartea contraatacului. Patrick Petre, jucătorul cu număr de autobuz pe spate, impulsionează atacul echipei sale, centrează înşelător, dar Vlad ('33) intervine în faţa lui Hammed. Cristi Tănase nu mai poate continua, Dică îl aruncă pe gheaţă pe Denis Man. La fel de static jocul gazdelor, scânteia lipseşte. Desigur, Budescu e pe bancă. Va intra în partea a doua, căci Hamed are golul în gheată, dar Vlad ('44) parează providenţial din nou. Se intră la cabine cu tabela îngheţată, 0-0, după un joc fragmentat, cu multe accidentări.

Nu e cazul de vreun body-check şi-n actul secund, pentru că izbirile violente ar putea cauza accidentări grele. Budescu îl schimbă pe Bălaşa, Dică forţează! Momcilovic face cuplu cu Planic, vicecampioana începe mai agresiv. Pune presiune continuă şi golul iese din nimic. Budescu centrează din aripa stângă, Viera doar raşchetează balonul pentru un autogol de generic, cu Râmniceanu poziţionat greşit ('51). Nu e acustica infernală din meciul cu Ajax, dar fanii FCSB-ului au lupta lor cu suporterii oaspeţilor: "România-România", e refrenul preferat. Nu şi pentru Patrick Petre, care-i aruncă lui Neagoe o privire ameninţătoare la schimbarea din min.54. Mutarea însă dinamizează atacul oaspeţilor, pentru Oliveira e mai prezent în joc.

Intră şi Morais în teren, iese Filip, dar întreg stadionul amuţeşte la o nouă ciocnire violentă. Benzar şi Ousmane Viera dau cap în cap în careul gazdelor, fundaşul dreapta rămâne întins pe gazon. Ambulanţa intră din nou, FCSB a efectuat deja toate schimbările. Nu e cazul pentru permutări, căci Benzar revine, dar tot Sepsi are iniţiativa. Ross aruncă o prvire scurtă în careul FCSB-ului, îl serveşte ideal pe Dalmau care ia prim-planul în duelul cu Planic, dar plasează mingea peste ('79).

Faza reprizei secunde vine după un dialog Gnohere - Budescu ('83). Prahoveanul pune exteriorul pentru întâlnirea cu Gnohere, dar Râmniceanu închide bine unghiul. Cu garda jos, Sepsi pare vlăguită şi se mulţumeşte să arunce mingi lungi. Se termină 2-0, după o ţesătură de pase Gnohere - Budescu, încheiată cu golul de curtea şcolii înscris de Dennis Man. O victorie ca o compresă caldă pe fruntea unor fotbalişti care au tratat cu superficialitate prima repriză, dar au fost salvaţi de inventivitatea lui Budescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.