Dima așteaptă cu sufletul la gură debutul la UTA: „Următoarele patru meciuri, decisive pentru calificarea în play-off”

Redactor:
Călin Mnerie
Dima așteaptă cu sufletul la gură debutul la UTA: „Următoarele patru meciuri, decisive pentru calificarea în play-off”
  • Publicat:

Luna octombrie 2021 începea pentru UTA cu două achiziții. La Arad ajungeau fundașul Constantin Dima (22 de ani) și atacantul Tomas Wagner (31 de ani), cehul despărțindu-se de arădeni 6 săptămâni mai târziu fără să fi avut vreo realizare în cele trei meciuri în care a venit de pe bancă pentru trupa lui Laszlo Balint.

În schimb, Dima nici măcar nu a simțit bucuria debutului pentru „roș-albii” de pe Mureș, fiind singurul senior din lot care nu a jucat niciun minut oficial în acest sezon.

Sunt aici să muncesc, nu mă plâng de nimic”

Lucrurile ar trebui să se schimbe pentru polivalentul fotbalist cu profil defensiv începând cu partea a doua a sezonului. Florin Ilie a plecat și Constantin Dima e luat tot mai serios în calcul pentru postul de fundaș central. A și fost titular în primul amical al „Bătrânei Doamne” în Antalya, pierdut cu 1-4 în fața belgienilor de la Charleroi, meci în care a și comis un fault de penalty.

„Știu ce am greșit la acea fază, mi-a spus și Mister ceea ce am de făcut pe viitor să nu mai fac astfel de greșeli. E și puțină de lipsă de omogenitate la mine, fiindcă nu am mai jucat alături de colegii mei nici măcar în amicale, dar o să fie din ce în ce mai bine. Sunt aici să muncesc, nu mă plâng de nimic, de exemplu iarna trecută am stat trei săptămâni în cantonament în Ucraina, cu Desna. Din păcate, nu am jucat nici acolo prea mult, nu m-am despărțit în cele mai bune condiții de ei. Am și câștigat un litigiu pentru o sumă importantă de bani, care – însă – încă nu mi-a intrat în cont. Tocmai de aceea, încă nu pot oferi detalii despre perioada petrecută în Ucraina”, spune puternicul fotbalist, care a evoluat ultima oară pentru Desna pe 26 februarie 2021, într-un succes (3-0) cu Ingulets. Apoi, în luna aprilie a mai prins doar un loc pe banca de rezerve, iar din vară s-a despărțit de prim divizionara din Ucraina.

Sper ca UTA să funcționeze bine și cu mine în teren

Dima spera să înceapă mai bine aventura la noua sa echipă, dar se repune în joc din această iarnă. „Mă bucur că acum sunt la UTA, chiar dacă – poate – speram să debutez deja aici. Până la urmă, aveam nevoie de liniște după experiența din Ucraina și asta am găsit la Arad, căci, altfel, oferte mai bune din punct de vedere financiar aș fi avut și tot de la echipe din estul Europei. Acum vreau să profit de această pregătire centralizată din Antalya, să fiu și mai pregătit ca și pe finalul anului trecut și sunt convins că va veni și rândul meu. Sigur, echipa a și funcționat destul de bine din punct de vedere defensiv, Mister nu a considerat că trebuie să facă schimbări acolo. Acum, pe viitor, sper ca UTA să funcționeze bine și cu mine în teren, fie că voi fi folosit în centrul apărării, în stânga sau ca >. Postul meu de bază este cel de fundaș central, dar am jucat destul de mult și pe celelalte două poziții. Joc unde va fi nevoie de mine și, cel mai important, sper să ajut să ne atingem obiectivele”, a adăugat tânărul fotbalist.

„Trebuie să batem Gazul și să recăpătăm acea încredere pe care ți-o aduce rezultatul”

Peste 10 zile, caravana Ligii 1 se pune din nou în mișcare cu etapa cu numărul 22. UTA se află pe poziția a 9-a, la 5 puncte de „zona play-off”.

„Șansele să prindem locul 6 sunt încă bune, doar că ultimele patru meciuri vor fi, zic eu, decisive pentru noi. Trebuie să facem cât mai multe puncte din meciurile cu Gaz Metan și Sepsi, de la Arad, respectiv Rapid și CFR Cluj, de afară, altfel va fi greu să mai sperăm la play-off. Cu toții suntem conștienți de importanța acestor jocuri, tragem de noi în Antalya, iar următoarea partidă e mereu cea mai grea și cea mai importantă, cu atât mai mult că avem o serie prea lungă fără victorie. Trebuie să batem Gazul și să recăpătăm acea încredere pe care ți-o aduce rezultatul. Nu știu câți spectatori vor putea fi exact alături de noi la meciul de pe 23 ianuarie, dar avem nevoie de fanii noștri mai mult decât oricând. Eu sper ca și gazonul să fie bun, eu, de exemplu, am evoluat și pe terenuri mult mai rele decât cel de la Arad”, mai afirmă Dima.

Crede că Dinamo va ieși la liman, dar vrea să o bată în tricoul UTA-ei

După seria de partide pomenite de blondul fundaș al arădenilor, urmează o confruntare cu Dinamo, formația care l-a crescut pe Dima, dar pentru care  nu a apucat să joace în Liga 1. A fost o singură dată pe bancă, la meciul cu Botoșaniul din 2016 și tot atunci a prins minute într-un amical cu Chindia sub comanda lui Mircea Rednic. „Nea’ Mircea m-a adus la prima echipă a lui Dinamo la 16 ani, îmi pare rău că acum nu mai este la echipă. Nu pot uita că Dinamo m-a crescut ca junior, mi-ar fi plăcut să am șanse să joc acolo în Liga 1, dar firul carierei m-a dus în altă parte. Sunt convins, însă, că-și vor reveni și vor rămâne în primul eșalon. Dacă va fi să joc împotriva lor voi da totul pentru UTA, punctele sunt la fel de importante pentru noi, ca și pentru ei”, mai susține Constantin Dima, care împarte camera la Hotelul Titanic Deluxe Golf, din Belek, cu Adrian Mar, un alt tânăr utist care nu a apucat încă să debuteze la UTA.

A debutat la naționala mică și are 61 de meciuri în Liga 1

Născut la București, fundașul de picior stâng a evoluat în carieră pentru Dinamo București (club care l-a împrumutat mai întâi la Metalul Reșița, și mai apoi la Sepsi Sfântu Gheorghe, unde a debutat în Liga 1), Viitorul Constanța și Astra Giurgiu. În ianuarie 2021, prim-divizionara din Ucraina, Desna Chernihiv, a plătit 100.000 de euro Astrei în schimbul său, însă Dima a evoluat puține minute în țara vecină, pe finalul unui singur meci. Fotbalistul „Bătrânei Doamne” are prezențe la naționalele de juniori ale României, inclusiv una pentru selecționata de tineret, în 2019. A adunat 3964 de minute în 61 de meciuri în Liga 1 și și-a trecut în cont o pasă de gol. Conform transfermarkt, tânărul fotbalist valorează 400 de mii de euro.

Utiștii, treziți din somn de cutremurul de 6,6 pe scara Richter!

Câțiva utiști au tras o sperietură serioasă în această dimineață. În jurul orei 04:00, un cutremur cu magnitudinea de 6.6 pe scara Richter s-a produs în Marea Mediterană cu epicentrul în largul coastei de vest a Ciprului, el fiind resimțit puternic și în Turcia. La Hotelul Titanic Deluxe Golf, din Belek, au fost jucători și membrii ai staffului care nu au mai adormit sau au adormit greu, de teama unor replici. Pentru mulți dintre ei, senzația a fost unică, atâta timp cât locuiesc departe de zonele seismice.

De exemplu, Cipru este o țară cu o activitate seismică intensă, fiind situată în apropierea liniei de întâlnire între placa tectonică eurasiatică şi cea africană. Până la urmă, programul „roș-albilor” în Antalya nu a fost dereglat. Laszlo Balint a avut toți jucătorii la dispoziție pentru antrenamentul din prima parte a zilei. Singurul mic inconvenient a fost ploaia, care cade zilnic la Belek, dar nu în cantitățile de la finalul săptămânii trecute.

Apostu ajunge în Antalya cu doi fotbaliști ofensivi

Probabil, de mâine, stafful tehnic al arădenilor va mai avea la dispoziție alți doi fotbaliști. Impresarul Bogdan Apostu este așteptat deseară în Turcia cu doi jucători, un mijlocaș ofensiv de bandă și un atacant de careu, practic înlocuitorii lui Liviu Antal și Ioan Hora, care au și semnat rezilierile cu UTA. Rămâne de văzut dacă cei doi fotbaliști vor primi câteva minute și în amicalul de mâine după-amiază, cu Pendikspor, formația de Liga 3-a pe care arădenii o vor înfrunta în cel de-al doilea amical al iernii.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat acea bucată de intestin'
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar acum răsuflă ușurat: 'A tăiat…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele