Dezvăluirile lui Alexandru Tudor. De ce şi-a ţinut familia departe de stadioane, ce a simţit la ultimul meci din Liga 1 şi care a fost cea mai grea decizie din carieră

17 ian 2019 2603 afişări Liga 1
Dezvăluirile lui Alexandru Tudor. De ce şi-a ţinut familia departe de stadioane, ce a simţit la ultimul meci din Liga 1 şi care a fost cea mai grea decizie din carieră
  • Miercuri seară a avut loc, la Casa Studenţilor din Iaşi, Gala Excelenţei Sportului Ieşean, eveniment organizat de Primăria Iaşi în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai buni sportivi, antrenori şi şefi de cluburi din Iaşi.
  • Invitaţi speciali la gală au fost Alexandru Tudor, fost arbitru FIFA, precum şi fostele mari sportive Elisabeta Lipă şi Roxana Scarlat.
  • Alexandru Tudor a dezvăluit motivul pentru care nu şi-a lăsat soţia să vină la meciurile arbitrate de el.

”În urmă cu mai mulţi ani, am văzut înregistrarea unui joc dintre FC Naţional şi Rapid, iar în tribune am văzut-o la un moment dat pe soţia mea cu copilul care avea doi sau trei ani. Şi nu era nici măcar gard. Şi i-am spus, cum ai putut să vii la stadion cu copilul? Totuşi, un derby bucureştean presupune nişte riscuri. Şi după aceea i-am rugat frumos să nu mai calce pe la stadion. Plus că, atunci când ştii că ai tăi sunt în tribune, emoţiile cresc”, a declarat Alexandru Tudor, pentru care decizia de a se retrage din arbitraj a fost poate cea mai grea luată în întreaga sa carieră: ”Cea mai dificilă decizie a fost cea de a mă retrage din activitate. Pentru oricine este greu să ia o astfel de decizie. În viaţă, după ce activezi atâta timp într-un domeniu, este foarte greu să ieşi din sistem”.

Tudor a subliniat că meciurile sale de retragere, cel internaţional şi cel intern, au fost daruri de la Dumnezeu. ”Am simţit că este un dar de sus la meciul meu de retragere, de la Chiajna, dintre Concordia şi Poli Iaşi. A fost un meci special, cu nouă goluri, a fost şi golul 100 al lui Andrei Cristea în Liga 1. De obicei, în cariera mea am arbitrat meciuri foarte tensionate. La meciul de retragere internaţional am avut nouă goluri, iar la cel din Liga 1 tot nouă goluri. Astea sunt chestiuni care sunt date de sus. Şi trebuie să te bucuri de ele”, a mai spus Tudor.

Întrebat dacă a avut un model în carieră, Tudor a răspuns că orice arbitru sau sportiv trebuie să-şi urmeze idolii: ”Tot timpul trebuie să ai privirea către scopul tău. Trebuie să urmezi un comportament. Fiecare dintre noi suntem un model pentru ceilalţi. Şi atunci, avem datoria să ne uităm la cei mai buni. De asta am venit în această seară aici, să-i vedem pe performerii din Iaşi. Instantaneu, când te gândeşti la performeri, parcă stai mai drept, parcă zâmbeşti mai mult, parcă ai un alt tonus mental şi inima îţi bate altfel”.

Cu prilejul vizitei la Iaşi, Tudor a mers la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, unde s-a închinat la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, precum şi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.